3

I have always been proud of my darling daughter’s developments.


* At 2 weeks old - she gave me her 1st smile. Tuhan sjh yg tau betapa bahagianya rasa… betul la kata2… The moment a child is born, the mother is also born. She never existed before. The woman existed, but the mother, never. A mother is something absolutely new. “


* At 4 weeks old - she gave her 1st laugh in her sleep. (huk aloh, anak mama ngigau gelak sorang2 tgh malam siap posing lagi tuh..) Then dah pandai senyum & pandang kamera. Damia juga dah pandang2 orang & mengenali org terdekat & dah pandai tegakkan leher.


* 2 month - Damia dah pandai pandang sesiapa saja memanggil nama dia, dah pandai mengereng, manage to hold her head up for a few seconds when i lay on her tummy, dah pandai angkat kepala kalau di dukung. Paling best dah pandai amik perhatian mama & ayah.

* 3 month - Damia started to grab our finger & tried to stand up. She could even sit on her own with support!! with all pride. Damia juga dah pandai meniarap. Leh ketawa bila diagah, mudah tersenyum, dah pandai tgk tv terutama iklan baby mmg x berkelip matanya. Dah pandai tegak2kan kaki tapi tak buat2 lagi aksi mintak adik … hehhe…

* 4 month - Damia dah pandai buat bunyi melalui lidah & mulut. suka memerhatikan gerakan sekeliling dia. Dah pandai menegur org. Tgh kemaruk meniarap sampai nak pakaikan pampers pun bergelut. Damia juga dah pandai pegang mainan sendiri esp peluk cik ted masa tido. Pandai menyembur & menjerit sekuat hati biler tak dilayan. Suka membebel & mengajuk nyanyian mama dia tp dlm bahasa dia sendiri. Dah pandai sebut “DA..DA”..

* And now she is 5 months - she bf alot. Now she manage to finish her milk 4-4.5 oz just in one shot. Lagi dasyat, mama balik smalam, nenek inform that stok bf Damia dah abis. Terkejut mama! Hai teruk mama nak kejar simpan stok Damia. On her weight, last check dah dekat 6kg. Looking forward for next immunization check-up utk timbang berat Damia. Now berkat latihan berterusan dr nenek, Damia dah berjaya meniarap dgn jayanyer tanpa tangan tersepit bawah badan.



Post a Comment

mummy sara & syasya said... March 24, 2009 at 11:38 AM

alin.. i dh link ur blog to mine.. kisses to mia

Momma Mia said... March 26, 2009 at 9:39 AM

Heheh..Thanks Farah. Blog ni masih under transaction period from blog lama. Alin teruja sgt dgn blog2 mummy bf yg lelain...jeles... tu yg nk pulun semula start mem"blog" utk damia

mmmuuaahh...

Ummi Salsabila said... March 26, 2009 at 10:32 AM

slm kak alin.ni raudhah.kita link blog akak ye.nnt singgah blog ummisalsabila.blogspot.com.nice to know you.kisses to damia yg comei.

 
Top