2


"We play2... before jumpa doktor"

Sabtu lepas 18.4.09, Damia amik suntikan pneumococcal kat DEMC [harga suntikan ni Rm314] . Inilah suntikan pertama yg Damia terima dia menangis sekuat2 nyer sampai takde suara. Sian momma tengok. Doktor Rozilah pesan that amik suntikan nih bb akan demam.

Sampai umah momma terus bagi Damia ubat demam. Tekaan doctor betol, biler petang badan Damia dah start panas suam2. Biler mlm panas badan Damia mula naik. Risau momma. Malam tu momma tak leh tido, jaga Damia, tuam kepala mia dengan tuala basah. Siannyer anak momma.

Ahad 19.4.09, Esoknyer makan pun tak lalu. Minum susu jer Damia. Minum...tido...

"Bangun pagi jer tengok TV...cartoon"

Isnin 20.4.09, Damia stil demam. Panas nyer On/Off. Biler makan ubat ok sket. Bila nk dekat 6 jam, panas nyer start balik.

"Anak momma nih masih gagah nak bermain"

Selasa 21.4.09, Pagi tadi Damia masih suam2 panas. Kalo tak surut gak ptg nnti momma nk bawak jumpa doktor lagi. Alhamdulillah, dlm kul 2 lebih momma call nenek, Damia nyer panas dah surut.

Rabu 22.4.9, Pagi nih Damia dah tak demam cuma mood dia masih swing lagi. Asyik merengek jer. Cian anak momma. maafkan momma ek sayang, momma kene g kerja. Alhamdulillah demam Damia dah surut. Mlm momma tak nyenyak tido utk mu sayang. Risau gak sbb effect dgn milk supply Damia.


Post a Comment

Ummi Salsabila said... April 24, 2009 at 4:22 AM

1.siannyanye mia demam.kuat sgt ke dos tu?.smpi dmm teruk..mst skt sgt nangis smpi xde sore dah.
2.mahalnye kos injection tuh.300++? bia betul??
3.damia demam pun cute jugak..embam sgt!
4.damia,bestkan main2 kat DEMC tuh,kata aufa..huhu

Momma Mia said... April 24, 2009 at 6:59 PM

ummisalsabila - aa'ahh mahal kan kos dia. rasa dulu tanyer dlm 2 ratus++ jer... percaya ler sbb itu yg tertulis dlm bil. Damia paling suke duduk atas gelongsor la aufa. kalo ade rezeki bleh main2 dgn aufa lagi macam kat sarakid hehehhe...

 
Top