10
Semlam agak2 dlm kul 12 tengah mlm berdezub bunyi benda jatuh. Ya Allah!!! mana anak aku???!! ghupa2nyer anak momma tak tido. Seingat momma masa tuh Damia menyusu sbelah kiri momma... pastu momma terlelap. Waktu tu lah kejadian yg sgt2 momma takut happen. Ya Allah tak leh tido mlm momma terkenangkan mcm momma bleh terlelap #@$^%$#@@*&! rasa bersalah sesangat & kesian anak momma Damia....

Dahi Damia benjol, lebab warna hijau. Menangis tuh toksah ckp, sambil teresak2 lagi... sekarang nih Damia suke jalan2 g tepi katil & main2 capai ke bawah. Mungkin dah biasa ade org pegang kaki dia, kali nih tak de la pulak. Gambar nih after dah tuam dgn ais batu. Surut sket benjol dia. Pastu mak sapukan minyak sapi kat tempat tuh. Siannyer anak momma nih.
Esok paginyer Damia asyik nk nene jer & play2 dgn momma atas katil. Dgn nenek pun tak nak. So momma terpaksa amik time-off. Lihat ler aksi Damia main2. Takut jugak kalo dia muntah. So far f/up dgn bonda, Damia ok. Tido ok. Makan pun ok. Alhamdulillah sesangat. Ya Allah, lindungilah keselamatan anak-ku & berikanlah Damia kesihatan yg baik, AMIN!!

ps: byk hutang momma utk update N3. EPL, Sarakids open day, Balik kampung & our holiday. nntikan jer la. Nk masuk giveaway pun dah terlepas.



Post a Comment

AshAnas said... July 1, 2009 at 7:24 PM

ala, siannya damia jatuh katil... smlm kt umah kami pun ada yg jatuh katil... tp bukan anas yg jatuh, Ummi Anas yang jatuh... hehe...

Intan said... July 1, 2009 at 7:55 PM

Mudah-mudahan takde apelah...cian nya damia. Nampak ok je tu, dun worry ye mamaya.

Arissa pon pernah gak jatuh katil...kesan lebam kat dahi pon "spot" yg sama cam damia kena...

Dayah said... July 1, 2009 at 9:25 PM

kesiannya Damia syg...moga takde apa2
anak saya pun rajin jugak jatuh kalau time saya lupa buat kubu bantal...risau sgt..

ibu_arifa said... July 1, 2009 at 11:56 PM

kesian kat Damia kan..mama pun mesti tak senang duduk bila damia dah terjatuh cam tu.. saya pun turut mendoakan agar damia tak apa2.. next time kena kepong tinggi2 lg bantal tu..

Momma Mia said... July 2, 2009 at 9:24 AM

Gizilion thanx mommies semua... appreciate so much! uol tido dgn bb atas katil juga ke letak bb dlm bb court? heheh

AshAnas => uihs ummi anas yg jatuh. macam maner tuh? heheheh lain kali hati2 ummi!

Intan ==> kesam lebam tu kekal ke? smlm ptg balik masih hijau je lagi. Any tips?

Dayah ==> a'ah la Dayah kubu bantal kene tambah lagi.

Ibu Arifa ==> memang risau la ibu, pk yg bukan2 pun ada. terima kasih doakan yer.

nieda said... July 2, 2009 at 11:17 AM

alahai siannyer damia...hopefully semuanya ok..amin..

Intan said... July 5, 2009 at 3:43 AM

Kesan lebam tu akan hilang jugak nanti. Masa arissa kena dulu lepas sehari tu baru intan demah ngan ais balut ngan kain...seksa tul nak demah dia, sejuk kot dia tak suka.

Kami bertiga memang tido skali atas katil. Lepas dia jatuh tu, segera beli pelampung panjang (yg org pakai mandi dlm swimmming pool tu) dan letak keliling katil.

Mula2 beli tilam but asik pick up dirt je so that's why kami beli yg jenis pelampung tu. Baby kalo jatuh pon tak sakit coz benda tu kan ada angin dan mengelembung. So, la nie memang dah tak risau dah lg :)

ummuabdullahsyaakir said... July 7, 2009 at 5:52 AM

Salam dh lma tak menjengah blog ni...alhai ksiannya Damia..harp2 tak effect aape2 lps tu..

emm lps ni mama kena hati2 lgi yea..

asmieyra said... July 28, 2009 at 1:35 PM

sianyer damia..syhadunyer baca..siankan..tak sampai hati tgk wjah bb bila tak bermaya..sedih benar..

asmieyra said... July 28, 2009 at 1:36 PM

so skrg damia dak ok ker..sbb tu kitaorg tido bawah..sian kat bb klo apa2 jd..

 
Top