4
Just for sharing. Sharing is caring kan?? Info from Kak Mimie a.k.a Surirumah IT.


Menurut kata ustaz yang di-citer kan semula olih ck abg saya tu........untuk mendapatkan zuriat yang baik dan muga zuriat itu menjadikan anak yang cemerlang.....kita di haruskan berjimak sekurang2nya 2 kali seminggu. Hari-hari yang di-sunnatkan ia-lah ahad malam isnin,rabu malam khamis dan khamis malam jumaat. (anda boleh pilih 2 ari di antara nya atau pun sume ari tu)hahhahah mengikut sesedap rasa..

Menurut daripada kajian para ulamak yang muktabar........fadhilat-nya ialah...baik untuk kesihatan fizikal,rohani dan jasmani. Sekira benih menjadi zuriat pada ari ahad malam isnin,zuriat itu akan menjadi anak yang cemerlang dan terbilang. Sekiranya benih menjadi pada ari rabu malam kamis....ianya akan menjadi anak yang murah rezeki nya.......jadi kaya lah tu....hehehe Hari kamis malam jumaat pula....ia akan menjadi kan zuriat itu anak yang soleh atau solehah.

Anak akan menjadi zuriat yang bermasaalah sekiranya berjimak waktu tghari rabu.Anak ini akan keras hati nya........kira degil lah tu. Kalau tengahari jumaat pulak........waktu orang solat jumaat di masjid....anak itu akan menjadi anak yang derhaka pada ibubapa dan Allah.(nauzubillahhiminzaliq.....) Dan juga pada Hari raya Aidilfitri dan Hari raya Aidil Adha.....iaitu pada siang hari nya.

Mungkin separuh orang akan menganggap nya sebagai'bidaah'tetapi sape lah kita untuk menyangkal akan hadis nabi dan kajian para ulamak nie. Ulamak -ulamak yang mengarang beribu-ribu kitab dan hafazan Al-quran. Untuk kesahihan.......sila rujuk kitab 'Ihya ulumidddin'karangan Imam Ghazali....bab Jimak.

surirumah it "

Post a Comment

Mama_Aqish said... August 25, 2009 at 3:19 PM

bagus info ni TQ sharing is caring

Momma Mia said... August 26, 2009 at 8:34 AM

[To mama Aqish] a'ahh kan. kredit to kak mimieloma @ surirumah IT

MuMMy 2 Haqq said... August 26, 2009 at 2:55 PM

alamak..ye ke..takutla terbabas.. :p

Momma Mia said... August 28, 2009 at 8:28 PM

[To mummy 2 haqq] Ishh jgn la takut. yg penting doa yg terbaik dgn Allah. InsyaAllah.

 
Top