0
  • Damia development at 15 months memang mommaMia nanti-nantikan. A day before she turn to 1 year 3 months, Damia manage to have her 1st best step. We so proud of you dear!! Keep exploring & never give up. Caiyok!! Caiyok!! Layan aksi Damia



  • At 1 year 3 months, Damia start to understand simple instruction. If we ask her to take her bottle, she will take and passs to momma. Now, everytime she finish drink her milk, she will say "Dah" and shows her hand passing the bottle. Clever gal!! Pastu biler suh salam or kata nak balik pandai hulur tangan mintak salam. Tak kira orang tua or budak pasti dia buat yg sama. Tak memilih. Bagus anak momma nih. mmmuuaahhssss....
  • Damia also start to be more talkative... so nice & lovely to see her mummbling in her own language. But sometimes her words very clear and make us even proud of her... " momma, nenek, nak tuh, tak nak, nak cucu, alaaa, tata, yum yum yum...
  • Damia juga dah pandai buat aksi baca doa & say Amin! Priceless!!



nanti doakan momma & abah slalu yer sayang!!
  • She also so like to read. When ever she see a book she will take and start acting reading, although the book upside down. So cute! Also like to hold pencil/pen and main conteng2. Abis dah dinding kat bilik nenek, nasib baik pakai pencil. She also like to play with flash card.
  • Now, she more enjoy & appreciate while playing with toys. Pantang nampak toys, pasti jerit2 & excited.
  • She love music. Pantang ade iklan ribena & lemon and iklan P1wimax yg budak main kompang nyer lagu, pasti dia kan tunjuk buat aksi tepuk2. Selain tuh she like to watch baby, so any iklan baby Damia pasti kan beri tumpuan. Damia juga suka tgk gamba2 baby yg baru lahir. Mesti tunjuk tuuuu...
  • Sudah ade 5 batang gigi atas & 3 batang gigi bawah, Also gigi geraham sebelah atas at both side pun dah ada. So total gigi damia skarang 10 batang. Mula2 susah gak nk gosok gigi dia, tapi hari2 mintak baik2 dia dah faham & akan buka mulut utk gosok gigi. Tetapi kadang2 tuh mengigit gak. Adoihhh!
  • Pandai to show her love. Biler suruh hug & kiss, dia pasti akan dtg depakan tangan siap tepuk2 blakang kite. Pastu buka mulut & kiss. So sweet sgt! touching tu!!! Priceless!!
  • Suka berposing esp kat bahagia mulut. geram momma tengok la sayang. mmmuuahhass Priceless!!
  • Suka main air. tak takut langsung mandi air sejuk. She so excited ada laaa. Siap pandai sabun badan sendiri tuh. Bila cakap nk mandi jer, pandai tarik & bukak baju & sluar tuh.
  • Suka cium perut momma lebih2. Biler suh cium adik, Damia pasti akan selak baju momma nk cari pusat. pastu cium2 & start main2 geletek kita plak. Priceless!!
  • Semakin laju naik tangga. Bahaya2!! takut biler dia nk turun. Biasa dia akan menjerit mintak orang amik. Tapi takut laa kalo dia buat aksi berani nnti kan...
  • Suka membongkar CD2 & mainan dlm bakul. Pastu dia duduk dlm bakul tuh. She so proud biler buat aksi tuh. Geram pun ada. Biler suh kemas, kekadang tuh buat la juga tapi kejap jer, pastu pasti buat bongkar lagi.
  • she love sambut momma with her lovely smile bila balik kerja. Kekadang dah bukak pintu pagar jer, dia dah jerit2 tegur kita. Priceless!!
  • Pandai mengusik & bergurau dgn momma & abah. Saksikan aksi Damia main bedak. Priceless!!
  • Kuat minum susu. Pagi2 dlm kul 2 or 3 pagi mesti nangis nk susu. pastu nk lagi dlm kul 5 or 6 pagi. Semoga sayang membesar dgn sihat. Amin!!


Post a Comment

 
Top