8
Cepat sungguh masa berlalu. Masuk tahun baru 2010, momma rasa buah hati momma nih semakin besar dah.. Sepanjang Damia 16 Bulan @ 1 Tahun 4 bulan nih macam2 pe'el yg ditonjolkan. Sesungguhnya momma bersyukur dapat melihat & merasai the "feel" of Damia development.

  • Sudah ade 6 batang gigi atas & 4 batang gigi bawah, Also gigi geraham sebelah atas at both side pun dah ada. So total gigi damia skarang 12 batang. Nak gosok gigi dia, not so easy especially gigi atas. Any idea?
  • Sejak pandai berjalan nih, Damia makin rajin mengexplore satu rumah, kejap2 naik tangga, kejap2 tunjuk pintu ajak kite kluar siap tolong amikkan tudung & suruh pakai lagi. Kalo tak layan mula la mengamuk & melalak... kalo masih tak layan pandai lak dia pujuk kite & give a hug.
  • Pandai amik kunci atas meja & pass kat momma bila momma balik umah. Senyum & tawa tak tinggal. Suka sangat tgk her lovely smile bila balik kerja.
  • Waktu tido tak lambat macam masa momma mula2 preggy. Now, masuk bilik + tutup lampu + bg susu & guling2 dah bleh tido.. dulu nk kene layan CD baru leh tido. Baik la anak momma ni.
  • Pandai berkawan dgn baby sebaya dia.
  • Start semula berjinak2 dgn cloth diaper. Hihihi... sbb CD tuh kan mesra alam + lebih sihat + gaya baru & yg paling penting is lebih Jimat sbb boleh diguna semula bukan pakai buang.
  • Suke buat aksi muncungkan mulut.

Post a Comment

Mama_Aqish said... January 20, 2010 at 5:38 PM

ala tomeinyer dia wat mulut cenggitu...nak cium sape tuh....cepat je dah besaq bagai johan kan

ummumishkah said... January 20, 2010 at 6:33 PM

cun jer muncung mulut! :)

Ummi Salsabila said... January 21, 2010 at 4:47 PM

cptnya ms berlalu kn..mia da besar.xlm lg jd kakak.

cumilnye bibir cekci tu.hihi.muahs!

mariaariffbaby said... January 21, 2010 at 5:00 PM

cepat jek kan dah besar..
wah..muncung tuh mahal tuh

huhuhuhuhuh

Intan said... January 22, 2010 at 7:32 AM

Alala...moncong nya molot dia! Cute okeh :D

Momma Mia said... January 22, 2010 at 9:07 AM

To mamaAqish : buat aski nk cium molot jer... biler suh kiss ikut mood dia nk ke idak....


To Ummumishkah : a'aah geram jer kan tgk


To US : terasa cepat la kan. bibir cekci tuh memang geram tgk jer if dia buat aksi camgitu

Momma Mia said... January 22, 2010 at 9:10 AM

To Maria : hiihihi mahal ek? betol2..


To Mama-Miya : thanks mama-miya! sayang auntie! mmmuuahhhass


To Intan : cute ke auntie? mekaceh!! sayang auntie! mmmuuahhhass

 
Top