6

Smalam Damia genap 1 tahun 8 bulan. Huhu.. dah besao anak momma nih. Tapi momma nak update Damia development sepanjang usia 1 tahun 7 bulan.

  • Kalo masa 1 tahun 6 bulan, Damia dah lunyaikan 2 lipstik nenek + tebuk lubang dgn jari comel dia kat day krim momma, kali ni bedak muka momma jd mangsa. Habis dia kikis2 bedak tuh sampai abis. Tak cayo tgk gamba kat bwh tuh. Satu katil penuh dgn bedak momma.

  • Damia juga semakin pandai ride alphabet train. tut.. tut... tut...


  • Paling best Damia semakin mudah berikan hug & kisses biler disuruh. Tengok ler tuh manja dia dgn atuk & nenek nyer... ishh jeles2... hihi. Damia juga pandai bawa diri, berkawan & berdikari.
 

  • Di usia 1 Tahun 7 bulan juga Damia dah tolong momma & abah mencuci rumah after renovation hari tuh. Tengok la aksi Damia sebagai mandur di kerusi. Sronok sakan especially dapat main air. Biler boring dia ajak plak momma mandi kolam. Since momma tengah sarat preggy, tugas momma hanya melayan tuan puteri sorang nih jer.




  • Selera makan Damia skarang masih on/off juga. Kekadang berselera macam gambar kat bawah tuh, kekadang di juihnya semula makanan tuh. Tapi menyusu masih berselera. So far doktor kata berat Damia ok. naik jer tak turun. Skarang berat Damia dah 10.5 kg. Janji anak momma sihat kan?


  • Semua orang dah tau yang Damia dah dapat adik DZAKIRAH di usia 1 tahun 7 bulan. Huhu... Damia dah jadi kakak... Damia sayang adik, momma & abah!!


Post a Comment

nieda said... April 15, 2010 at 6:25 PM

alolo comelnya dia pangku adik..mcm akal damia..bijak2

Intan said... April 16, 2010 at 5:42 AM

First first...wooo nice tuuu layout baru nie!

Second alolooo sweet jek tgk dia hug and kiss atu & nenek dia.

Third...lagi sweet bila tgk dia pangku adik dzakirah :)

Momma Mia said... April 16, 2010 at 1:55 PM

Nieda >> hihi suke benor dia dpt pangku adiknya... tak nak lepas. marah bila kt nk angkat

Momma Mia said... April 16, 2010 at 2:20 PM

Intan
>> tengkiu.. tengkiu...
>> sweet kan sampai momma dia pun naik jeles daaa
>> akak damia syg adik la aunty Intan

Ummi Salsabila said... April 17, 2010 at 5:06 AM

byknya aksi2 dia..sweetnyer dia pangku dzakirah..nnt aufa nak wat cmtu gakla.hehe.

samalah aufa pun dpt adik ms 1thn 7bln.give me 5!

p/s: cantik umah baru ni..so sweet.

Momma Mia said... April 18, 2010 at 1:52 PM

Odah @ US >> Tak sabar nk tgk aksi Aufa dgn adik. huhu sama dgn Aufa yer.. ok give me 5 too...

Thanks...

 
Top