10

- Gelagat anak-anak sebelum bersiap. Suka tengok aksi-aksi dua beradik nih -

Smalam lil Dzakirah and Momma ada appointment dengan Gene & paed dr Roliza di DEMC untuk monthly check-up dan 2nd hepatitis injection. Alhamdulillah, perkembangan lil Dzakirah adalah normal... perut  & usus  pun normal. Lega hati Momma, sbb lately nih lil Dzakirah muntah yang agak banyak ler jugak after menyusu... Berat pun dah naik dari 3.5 kg masa lahir ke 4.5 kg pada hari ke 26.... panjang pun bertambah dr 49 cm to 53 cm... Masa Dr inject, lil Dzakirah menangis la juga tp sekejap  jer lepas tu dah boleh senyum-senyum... Good gal la anak Momma nih.

As for Momma, Dr. Fairuz cakap jahitan Momma tiada masalah... cantik jer. Rasa ngilu2 di bahagian perut Dr. kata biasa for C-Section. Amik masa untuk dalaman tuh sembuh. Momma dah boleh start buat senaman untuk naik kan rahim.

Next appointment 27 May 2010 nih. Untuk lil Dzakirah imunisasi 3 serangkai and untuk Momma pap-smear. ushhhh....


p/s: Dah besarkan FONT as advice by Tuan Penasihat - BEN ASHAARI on 28.04.10. Terima Kasih yer Ben. So ok ke kengkawan???

Post a Comment

nurulazham said... April 28, 2010 at 5:31 PM

wah..naik 1kg..congrats utk lil Dzakirah!utk momma dia juga... ;)

Momma Mia said... April 28, 2010 at 6:32 PM

Nurul Azham >> Thanks, alhamdulillah naik gak berat bb. Risau gak dia tak cukup menyusu

BIONIC WOMEN said... April 28, 2010 at 8:34 PM

eiiii...geram tgk lil Dzakirah..momma, mcm bgs jer servis DEMC..tgh survey..hehe
teruja tgk progress Dzakirah..tapikan kita ada tawaran utk KPLI..syarat xleh ngandung..wat kita ase serba salah..kita nak baby tahun nih..tapi??????huhu..ase xnak g la...

unlisted_one said... April 29, 2010 at 12:54 AM

Font tu okeh. Jelas lagi nih.

Ooo,..Dr.Roliza jugak ya. Sama la mcm Diha..hehe

ibu_Arifa said... April 29, 2010 at 2:58 AM

kusuka font ni.

momma mia..nanti ajar lah apa senaman naikkan rahim tu? yg kagel tu ker?

Momma Mia said... April 29, 2010 at 6:41 AM

Mama Dhiya @ Bionic women >> Buat istikarah. InsyaAllah semua kan dipermudahkan. KPLI pun ok nk bb pun lg ok. Semua tuh rezeki.... pape bgtau okie.

Momma Mia said... April 29, 2010 at 6:43 AM

Nia >> huhu jelas ek... ampun ler before this buat korang sume sakit mata nk baca... ada baca tak??!! hihii..

Doktor Roliza tuh best, peramah & pandai layan budak2 kan?

Momma Mia said... April 29, 2010 at 6:45 AM

Min @ Ibu Arifa >> suka ek? Alhamdulillah. Tuan penasihat ckp baru nk tukar kan.. isshhh ngadoss kan.. ahaksss

a'ahh yg kagel tuh la Min. Dr suh buat at least 3x / day. Dr. kata its very good kalo bleh kerapkan lagi. slamat mencuba!

Ummi Salsabila said... April 29, 2010 at 10:47 AM

oo,ben ashaari suh besarkan font eh.suke font font kecik.cute.tapi sakit mata ek?kite nyer font sakit mata gakla kan kak?hehe

cutenya mereka..sejuk je mata tgk.
wah,dzakirah da nek 1kg.chubby ni nih nnt.hasil khasiat susu ibu...:)

Momma Mia said... April 29, 2010 at 11:29 AM

Odah @ US >> kalo ikut tulisan tangan pun biasa tulis kecik2.. tu yg tak kisah bila font kecik... hihi

 
Top