17
EBM - Bagaimana nak cairkan? / Thawing frozen breast milk
EBM - Bagaimana nak cairkan? / Thawing frozen breast milk

1.  Pilih botol frozen EBM yang bertarikh paling lama dari bahagian beku. 2 .  Turunkan frozen EBM ke bahagian bawah peti sejuk untuk dicai...

Read more »

9
Dzakirah - 2 bulan
Dzakirah - 2 bulan

27.5.2010, Khamis - Hari nih lil Dzakirah dah berusia 1 bulan 3 minggu 5 hari. So today kami ke DEMC untuk lil Dzakirah imunisasi 3 serangk...

Read more »

23
EBM - Penyimpanan dan Pengendalian Perahan susu Ibu
EBM - Penyimpanan dan Pengendalian Perahan susu Ibu

Bagi ibu yang berkerjaya, Susu ibu boleh diperah dan disimpan untuk diberikan pada bayi. TAHUKAH ANDA Susu ibu mengandungi sel hidup? Sebab ...

Read more »

10
Dzakirah - Won 1st season cutest baby in BLUE contest
Dzakirah - Won 1st season cutest baby in BLUE contest

Masuk blog jer terus tengok recent comments ... Ternampak comment Suziey from 1st season cutest baby in BLUE contest meng'congrat' ...

Read more »

10
Damia - HomeSchool Session
Damia - HomeSchool Session

After Crayon , we introduce Damia with water color. As usual, she so excited and keep exploring, thinking and be creative while doing the co...

Read more »

4
Lil Dzakirah dan Miakididdles ConWay
Lil Dzakirah dan Miakididdles ConWay

Perghhhh... lama tak update piccas lil Dzakirah... Asyik kisah penyusuan jer momma citer ek. Mesti ada yg nak termuntah baca ek.. hihi ape k...

Read more »

10
EBM - Tahukah Anda??!
EBM - Tahukah Anda??!

TAHUKAH ANDA??! Susu Perahan Susu Ibu yang diperah pada waktu yang berlainan BOLEH dicampur !! Cara-caranya : Jika mahu dicampur, susu ...

Read more »

8
TOP 5 - 1st season cutest baby in BLUE contest
TOP 5 - 1st season cutest baby in BLUE contest

Alhamdulillah lil Dzakirah among the top 5 for 1st season cutest baby in BLUE contest . Paling best lil Dzakirah dapat bergambar dengan akak...

Read more »

10
EBM - Bagaimana nak ‘packing’ EBM jika tiada ice pack
EBM - Bagaimana nak ‘packing’ EBM jika tiada ice pack

Last Friday kami bermalam di rumah my Parent. Tak lama 1 mlm jer.. cuak ler tinggal kan rumah lama-lama bila kita ada harta yang so precious...

Read more »

2
Creative Blogger Award
Creative Blogger Award

Award from gorgeous Ibu Arifa .  Gizillion thanks dear!! Nak share award ni dengan .. Ica Mama. Yanie budak Gebu Ummi Aisyah faheem anak ...

Read more »

10
Damia - Crayon Art session
Damia - Crayon Art session

Antara aktiviti Homeschool Damia. Sejak gie school Damia suka buat art session... Mommies rasa kalo Damia masuk coloring contest bleh menang...

Read more »

18
Milk Booster = Membanyakkan Air Susu = Increase milk supply
Milk Booster = Membanyakkan Air Susu = Increase milk supply

Dalam memastikan pengeluaran susu momma sentiasa ada dan semakin bertambah, berikut antara amalan yang momma praktikkan. Mostly list nih mom...

Read more »

10
EBM - Jom Kira stok momma
EBM - Jom Kira stok momma

Wah tinggal lagi 10 hari jer cuti-cuti "subsidi" momma nak berakhir... "Bos, mintak sambung cuti  lagi boleh?" Korang r...

Read more »

29
Mari solat Berjemaah dengan Damia
Mari solat Berjemaah dengan Damia

Ya Allah, sejak masuk 21 bulan nih, macam-macam aksi yang Damia tonjolkan. Yang most touching my heart adalah aksi Damia bersolat jemaah wit...

Read more »
 
 
Top