9
27.5.2010, Khamis - Hari nih lil Dzakirah dah berusia 1 bulan 3 minggu 5 hari. So today kami ke DEMC untuk lil Dzakirah imunisasi 3 serangkai injection untuk 2 bulan. Alhamdulillah berat dan panjang bertambah.

Berat dari 3.5 kg - masa lahir >>> ke 4.5 kg -  hari ke 26 >>> ke 5.1 kg - 1 bulan 3 minggu 5 hari >>> .... 

Panjang dari 49 cm - masa lahir >>> to 53 cm -  hari ke 26 >>>to 57 cm - 1 bulan 3 minggu 5 hari >>> .... 

****

Antara milestone development lil Dzakirah...

Pandai pandang-pandang jeling-jeling bila namanya dipanggil

Suka jelir-jelir lidah


Kuat berfikir... siap berkerut-kerut lagi anak momma nih...
sambil tu mulut membebel-bebel dalam bahasa baby


Memberi respon bila kita borak-borak dan senyum-senyum dengannya


Most of all, lil Dzakirah dah pandai senyum-senyum dan gelak ketawa dengan momma
especially bila momma kiss lil Dzakirah...
kami suka bermain bersama-sama... 
arrghhh cane nak gie kerja nih next week :(

Momma dan abah sayang Dzakirah!!!

Post a Comment

INTANKUTERPILIH said... May 28, 2010 at 9:58 AM

nampak cerdik Dzakirah...comey lak tu...aunty nak geget pp Dzakirah yang layut tu leh tak??nak geget kuat2...hehehehe

Nia said... May 28, 2010 at 12:12 PM

ha,..injection baby ni memang kena monitor betul2 kan, saya hari tu termiss injection chicken pox sebab si Diha ni asyik demam, tak dpt nak bwk inject. Nasib baik yg itu boleh buat bila2 umur dia..huhu..

Pandai Dzakirah bergambar, pandang kamera lagi. hehe. Dia membebel bahasa Jerman ya Alin? Kita tak faham kan? hehe..comel.

nieda said... May 28, 2010 at 2:43 PM

seronok tgk dzakirah, cepat rasanya masa berlalu dh nak masuk 2 bulan..mesti susah hati nk tinggalkan dzakirah..takpe insyaallah she will be ok..

Mazatul Azura Muhamad said... May 28, 2010 at 5:18 PM

Cepat jer nak keje kan.. Tak per.. Dzakirah faham, mommanye kene gi kerja... :)

ibu_Arifa said... May 30, 2010 at 2:28 AM

comelnyer Dzakirah nih.. happy 2 montah yer sayang..

tahniah..dgn kemenangan tempoh hari..kecik2 dah menang2 mcm2..murah rezeki ye kamu Dzakirah..muahhhs...

p/s: kami baru sampai dari kg.

Ummi Salsabila said... May 30, 2010 at 9:57 AM

wah.dzakirah dah 5kg.khasiat susu ibu nih.:)
nanti adam nak cacth up dzakirah.:)

dah pndai gelak2 ye.muahs!!

ann @ hatiberbunga said... May 30, 2010 at 4:00 PM

wah.. mahalnya pipi dzakirah tu. hehe...

Sharini aka Ummi Khayra said... June 1, 2010 at 12:28 PM

wah... maskin semangat dzakirah ni eh... hasil khasiat susu ibu.. :) geramnya tgk dzakirah... hheheheh

Intan said... June 3, 2010 at 11:56 PM

Semangat betul anak mummy sorang nie :) Dah dua bulan ye...

Alin, part yg suka berkerut tu sebijik macam arissa masa baby dulu...mmg nampak dia macam byk benda yg di pikiorkan nya...hee hee.

Cayang cikit kat pipi tomei tu...muah!

 
Top