14
Botol EBM dah abis!!! uwwaaa.... Since botol dah abis, skarang EBM momma simpan dalam storage bag seperti kat bawah nih... Reason
  • Jimat space dalam peti ais momma
  • lebih murah from botol susu (buat masa & ketika ni, kira short term jer... kalo long term kopak poket abah, hihi...)


Alhamdulillah, dah abis satu kotak storage bag tuh momma pakai. Skrang masuk kotak ke-2. Since pakai storage bag, momma kene get all the info and kene ajar nenek how to handle susu EBM dalam storage bag masa nak bagi dengan lil Dzakirah. Nanti momma update kan caranya yer. InsyaAllah.

p/s: Tadi pagi dapat panggilan from Raudhah ummisalsabila... Berdebar jer, ingat dah bersalin. Hihi kita lak yang berdebar-debar... To Odah, take care yer. Jangan risau-risau and stres tau... InsyaAllah semuanya akan selamat. Semoga Odah and lil caliph dipermudahkan untuk bersalin and berada dalam peliharaan Allah, Amin!! 

Post a Comment

BIONIC WOMEN said... May 15, 2010 at 2:39 PM

momma..jeles jer tengok, banyak tol susu..Alhamdulillah murah rezeki Dzakirah.eily dulu nak pam sebotol pun payah tau..x pandai kot..sbb tu ler trus benti kerja..direct breastfeeding..huuhu..kene belajar ni utk baby akan dtg, maner la tau time tu tengah belajar or kerja..kan?

ibu_Arifa said... May 15, 2010 at 2:45 PM

ooo..guna bag tu yer.. leh guna berapa kali beg tu or sekali pakai jer..saya takpernah try lagi beg tu sbb dok jumpa yg sekali guna jer..

huhuhu..odah dah nak bersalin ker..semoga selamat lah semuanyer yer..aminn..

Momma Mia said... May 15, 2010 at 2:50 PM

@BIONIC WOMEN - Eily, so far alhamdulillah. Tgh byk nih la nk buat stok byk2. Takpe Eily, dulu masa damia pun Alin tak cukup ilmu. Last minute baru nk blajo. So for 2nd nih buat persediaan lebih sket.

Best nya dpt berhenti kerja & direct BF. Kalo Alin diberi pilihan, i follow like u

Momma Mia said... May 15, 2010 at 2:53 PM

@ibu_Arifa - Skali pakai juga la Min. Ada ke yg jual pakai berulang kali... yg tau botol jer laa. tengah survey gak storage bag tuh kot ada yg lagi murah & senang nak handle... sian kat mak gak nnti...

BIONIC WOMEN said... May 16, 2010 at 12:13 AM

momma..nak tanya ler..but xder kaitan ngan ebm..hehe..kalau go to my blog..lama x nak open..xtau ler samada lappy ni probs atau dah kena tukar templates lain tu..terlalu lambat utk membukanya..huhu

Momma Mia said... May 16, 2010 at 8:41 AM

@aril - Aril lanang, EBM tu Expressed Breastmilk..

aril said... May 16, 2010 at 8:52 AM

susu ekspress pun ada gak sekarang ek..hehe

Momma Mia said... May 16, 2010 at 9:02 AM

@aril - Demi bagi yg terbaik untuk anak-anak. Maklum ler kami nih ibu yg berkerja

Momma Mia said... May 16, 2010 at 9:03 AM

@BIONIC WOMEN - Eily, so far ur blog entry loading cepat cuma loading kat side bar tuh yang very the very slow lately nih.

unlisted_one said... May 16, 2010 at 2:40 PM

walah,..ni susu badan kan? bravo dear! keep up the good work!

Ummi Aisyah said... May 16, 2010 at 6:41 PM

oo..baru saya tau storage yang guna bag plastik camni.tq 4 good sharing momma mia

Momma Mia said... May 17, 2010 at 9:21 AM

@unlisted_one a'ah la Nia. Tengkiu dear. Ni tgh berkerja kumpul stok la nih.. Moga2 melepasi target

Momma Mia said... May 17, 2010 at 9:22 AM

@Ummi Aisyah - Alhamdulillah. Lega dpt mengsharing dgn uols sume...

 
Top