29
Ya Allah, sejak masuk 21 bulan nih, macam-macam aksi yang Damia tonjolkan. Yang most touching my heart adalah aksi Damia bersolat jemaah with atuk and nenek. Tengok ler uols... terusik hati momma sayang...  

Semoga Damia rajin solat yer sayang. Rajin-rajin juga doakan Momma, abah, adik Dzakirah, atuk, nenek, tok mak and tok abah sihat selalu dan dimurahkan rezeki.



ISNIN - 17.5.2010 @ Solat Maghrib
Yang pakai kopiah nih aksi solat kelmarin. Ada ke atuk bagi Damia pakai kopiah. Momma masa nih tengah menyusukan lil Dzakirah. Abis menyusu momma pun zasss mulakan aksi paparazi...  susah nak tangkap gambar dak Damia ni. Asyik lari ke hulur, ke hilir jer.. laju pula tu... She really solat, buat takbir, rukuk, sujud, duduk antara 2 sujud. Tapi tengah-tengah solat tu boleh garu-garu pulak... klakor pun ada. Momma cuba tahan gelak so that Damia boleh fokus bersolat... tapi satu yang momma tak tahan pecah perut guling-guling gelak bila tengah solat tuh tetiba Damia lari kat momma dan bagitau dia sakit perut... Terus momma lari bawa Damia gie toilet...  


SELASA - 18.5.2010 @ Solat Maghrib
Masuk jer Maghrib, momma dah carikan telekung kecik yang Uncle Razi bagi untuk Damia. So kali nih no kopiah yer atuk...  Hari nih lagi susah nak snap piccas Damia bersolat. Start jer solat dah lari gie kat TV layan citer UP...




RABU - 19.5.2010 @ Solat Subuh
Alhamdulillah pagi nih Damia bangun awal. Nampak atuk bersiap nak solat, Damia pun mintak tudung kecik dia nak solat skali. Kita tunggu telekung Damia yer from acik SitiSifir10. Momma dah order, harge dia RM 20. Kalo mommies nak order cuba gie SINI.

 

Tengok la aksi berdiri tegak and sujud Damia...


Selesai solat, bukak tudung dan lipat yer. Pastu salam atuk and KISS skali. Then gie kat nenek pula, salam, KISS and hug.

Post a Comment

BIONIC WOMEN said... May 19, 2010 at 10:57 AM

ala..ala..ala..tomei sungguh aksi damia..
eily memang tengah cari kain telekung tuk Dhiya..tq sharing, akhir jumpa jugak..

momma..loading blog eily masih lambat yer..naper plak ek?hado..

ICA said... May 19, 2010 at 10:59 AM

alhamdulillah....sejuk mata memandang. Doa2 si comel ni besar jadi anak yg solehah....:))

Anje a.k.a Mama_Aqish said... May 19, 2010 at 11:14 AM

sejuk perut mengandung....terharu tengok gambo damia ni...

Ammi Sara said... May 19, 2010 at 11:21 AM

Masya Allah pandainya si kecik damia ni solat, cute lak tu pakai kopiah n telekung, hihi..
Aunty doakan aunty jd goodgirl yg solehah ye...;)

Siti said... May 19, 2010 at 11:25 AM

waaa..sejuk perut ibu mengandung yer...moga damia rajin2 sembahyang yer..samapi la dah besar nanti.

Wansteddy Tales said... May 19, 2010 at 11:38 AM

Bijaknya Damia ><
sejuk perut mummynya ngandungkan damia comey ni ^^

pipi bam bam tu dpt dek auntie wan kena tubit2 geram tu hehe... kelakar tgk reaksi damia ngadu sakit perut tu. sempat momma Mia snap pic tersebut ya ^^

Mama Adli said... May 19, 2010 at 11:42 AM

alala...cute nye damia....
pandainye...

firahadifa said... May 19, 2010 at 12:22 PM

Ya Allah Ya Allah Ya Allah... comel sungguh damia ... suke nengok gamba dier.. expecially yg pakai kopiah tu.. kalau i.. tak kusyuk i semayang nengok gelagat dier. kekeke

unlisted_one said... May 19, 2010 at 12:51 PM

haaa,..siti sifir ade jual telekung? nak kena pegi tgk ni. nak beli utk Diha. hehe..

maszmadi said... May 19, 2010 at 2:31 PM

so sweet la damia..

'NuReeN' said... May 19, 2010 at 3:26 PM

eh2x sama cara solat damia ngan ellesya.. cam 2 dia sujud, rukuk.. nureen dah belikan telekung utk ellesya.. tp bila solat x pakaikan kain la sbb telekung dh labuh

notti netti said... May 19, 2010 at 8:08 PM

sejuknya ati nengoknya.......

sHaFAa said... May 19, 2010 at 8:14 PM

suka tngok gelagat damia..
kecik2 dh nk sembahyang..hope berkekalan

ibu_Arifa said... May 19, 2010 at 9:26 PM

comeynyer akak Damia ni bersolat.. saya pun masih menantikan telekung dari kak Siti jugak..harap2 ada lah rezeki Dalila.

Momma Mia said... May 20, 2010 at 8:44 AM

@BIONIC WOMEN - Eily, kebetulan ek entry kita topik serupa. Tang loading tuh alin dah reply. cuba ek nnti bgtau.

Momma Mia said... May 20, 2010 at 8:48 AM

@ICA - Alhamdulillah Ica. memang sejuk and touching sangat. momma nih always geram sgt tengok gelagat anak nih. nih geram yg suka sgt tau

Momma Mia said... May 20, 2010 at 8:50 AM

@Anje a.k.a Mama_Aqish - A'aah kan terharu sgt la Anje

Momma Mia said... May 20, 2010 at 8:53 AM

@Ammi Sara - Geram kan tengok?? thanks Ammi sbb doakan Damia. moga2 dimakbulkan. amin

Momma Mia said... May 20, 2010 at 8:54 AM

@Siti - Thanks siti. moga damia rajin2 sembahyang sampai la dah besar nanti.. Amin

Momma Mia said... May 20, 2010 at 8:57 AM

@Wansteddy Tales Wan, kebetulan sgt gambar sakit perut tuh. Masa tuh tgh fokus muka dia... suh senyum. tetiba aksi sakit perut yg dibuatnye... hihi klako & gerammmmmm sgt!!

Momma Mia said... May 20, 2010 at 9:00 AM

@firahadifa - hihi sama ler kita. kalo momma solat mia cucuk hidung pun dah tak leh nk khusyuk solat

Momma Mia said... May 20, 2010 at 9:01 AM

@unlisted_one - yup Nia. Cuba terjah tanya ada stok lg ke tak

Momma Mia said... May 20, 2010 at 9:01 AM

@maszmadi - thanks maszmadi... hihi sweet kan

Momma Mia said... May 20, 2010 at 9:02 AM

@'NuReeN' - Agaknya Damia nnti pun sama cam ellesya gak kot. tak pakai kain sbb telekung pun dah labuh

Momma Mia said... May 20, 2010 at 9:03 AM

@notti netti - A'ahh la net.. cam ais dah jadinya..

Momma Mia said... May 20, 2010 at 9:04 AM

@sHaFAa hai shafa. InsyaAllah mudah2an mudah momma nk didik Damia n adik so that dpt kekalkan minat dia nak bersolat tuh. Amin

Momma Mia said... May 20, 2010 at 9:05 AM

@ibu_Arifa - Min, sesama kt nntikan telekung tuh... ishh caner ler dalila pakai telekung tuh nnti. mesti chomel sgt nnti

liennasts said... May 20, 2010 at 11:37 PM

sangat comel okey??

 
Top