20
Selapas momma Get SET and GO for lil Dzakirah EBM, momma dah tak pandang belakang lagi... Then bottle storage pulak habis, momma still GO GO GO buat EBM using storage bag pulak. A day before start kerja, target for stok momma dah tercapai - Alhamdulillah syukur sangat. 

Now dah nak dekat sebulan momma start kerja. Macam mana perkembangan EBM momma agaknya... serius momma tak sempat nak kira and housekeeping EBM  walaupun fridge berjaya ditawan.  Nasib baik ada anak dara yang boleh harap.  Since butang hijau (chest frezzer) momma dah sampai, akak Damia la yang tolong momma kira stok EBM lil Dzakirah.

 - Mia tengah catat setiap EBM yang masuk dalam butang hijau momma -

- Mia tengah mengira setiap EBM yang dia catat. Siap gulung lidah tuh -

- Sebab sebelum ni main-main kira, momma suh kira semula. Kali ni Mia lebih serius mengira setiap EBM yang dia catat. Sayang anak momma nih. Geram laaa momma tengok!! -

- Hasilnya... uuuuwaaaaaa... tagline baru Damia. Agak-agak ni mesti Mia tiru from Madagascar si lion tenit kecik tuh.... Huhu, siap menyiarap tuh nak tunjuk hasil kiraan dia -

- Hasilnya... hehehehehe... dia sengeh la pulak!! Brape stok momma sayang???  Hehehe... banyak la momma, tapi kita toksah bagitau ler... Biarlah rahsia!!! Suh dorang tengok sendiri butang hijau momma tuh. Alhamdulillah murah rezeki adik Dzakirah ni -

- Butang hijau momma... Alhamdulillah!! Ada 6 laci. So far penyusunan ikut bulan. If tak cukup space nanti akan di susun semula. Hajat hati dah tak mo pakai storage bag lagi sebab susah gak nak susun.. asyik menggelongsur jer... So lepas abis storage bag yang ke -150, momma cam nak continue guna bottle storage semula... ni pun untuk long term sebab botol boleh recycle, storage bag pakai buang. Ermm sket-sket beli la nanti, ke ada yang nak sponsor??? ahaksss sangat le dialu-alukan, mekaceh. Momma nak botol yang BPA free ek... -

Post a Comment

MOMMY NADIA said... June 24, 2010 at 1:05 PM

Salam..
1st time smp sini..
wowww..bnyknye susu..sungguh kagum k!
nanti boleh bc ur detail entry about this..

I pun smg nak kumpul stock mcm gtu bila second baby..
1st baby dulu kejap aje depleted..

btw,fridge tu brand ape..
mmg dia jaik ice semua ebm tu ek??
shud learn alot from u for my next baby..yg belom tahu bila..hehehe ;)

caiyyok!

ann @ hatiberbunga said... June 24, 2010 at 2:57 PM

fuh! giler banyak susu alin!
ann.. sbb peti ais cinonet, x dpt nk wat smpai tahap cenggini.

bagus la mia ni. tolong mama ye? ;)

Wansteddy Tales said... June 24, 2010 at 3:16 PM

sebab tu saya promote blog alin kat member yang bersemangat nak full BF. mmg calon yg tepat nk dijadikan contoh ibu full BF. murah rezeki dzakirah. alhamdulillah...

Sharini aka Ummi Khayra said... June 24, 2010 at 7:08 PM

Wahhhhhhh.... banyaknya susu alin...... murah rezeki dzakirah... nini pun dah semangat nih.. hehehehhehehhehe chaiyok3....

fizanur said... June 25, 2010 at 10:40 AM

hebatnya mommymia ni. sati fridge tu penuh! apa rahsia boleh dapat sebanyak ini? stok ni untuk berapa bulan. mommymia ni keja outstation ke? heh. banyak soklan plak.

Liza said... June 25, 2010 at 6:47 PM

Best giler tgk susu dlm fridge tuh!! Azam nak exclusive dgn 2nd baby nanti. Skang pun tgh BF lagi dgn Adam tp terkejut tgk susu mommymia!! BANYAK!!!

yantz-yeem said... June 28, 2010 at 8:07 AM

waaaaa...sgt jeles tgk susu penuh 1 frige!!!kat mn bli fridge tu n bpe rm???nnti story mory le pasal fridge nie yea...saya tgh berusaha tuk wat stok sebanyak mungkin...

Dayah said... June 28, 2010 at 9:09 AM

masa pantang salu masuk blog Mommamia..amik berkat n motivasi utk buat stok EBM..walaupun skrg stok tak sebanyak Momma, tapi alhamdulillah...tak sangka jugak boleh buat stok sebanyak ini..suka nyee freezer tu..cantik..

mariaariffbaby.com said... June 28, 2010 at 1:38 PM

subhanallah..banyak nya stok ebm awak dear..
harus la kena cuba gak pam nanti..

=)

Momma Mia said... June 28, 2010 at 4:54 PM

@MOMMY NADIA - Salam mommy Nadia. Selamat berkenalan. Good luck for ur 2nd baby. Niat dah ada tuh... InsyaAllah sesama kt kongsi ek.

fridge tu Brand Elba. Yup its a frezzer sume jadi ice.

Thanks dear!!

Momma Mia said... June 28, 2010 at 4:56 PM

@ann @ hatiberbunga - Alhamdulllah syukur Ann. Murah rezeki lil Dzakirah nih. Niat BF nk 2 tahun, Amin!!. kira invesment utk long term peti ais tu Ann...

Momma Mia said... June 28, 2010 at 4:57 PM

@Wansteddy Tales - Thanks Wan. Alhamdulillah. Benda baik sesama kita kongsi. Seronok ada kawan2 yg sharing nih

Momma Mia said... June 28, 2010 at 4:57 PM

@Sharini aka Ummi Khayra - Thanks Nini. Semangat semangat!!! Nie pun one of my inspirasi utk BF tau !!

Momma Mia said... June 28, 2010 at 5:01 PM

@fizanur - Rahsia dia...
Kerap pumping (min 6x 1 hari)
+ Makan & minum cukup kira makan makanan seimbang
+ Doa & zikir
+ Tawakal
+ istiqamah
+ pk +ve

memang tak mudah nk BF nih... Dulu slalu gak o/station. lepas bersalin nih blom lagi. Stok tuh so far dah ada utk 3 bulan kot

Momma Mia said... June 28, 2010 at 5:01 PM

@Liza - Wah jumpa lagi geng BF mom. Tahniah Liza! Sesama kita caiyok2!!

Momma Mia said... June 28, 2010 at 5:03 PM

@yantz-yeem - Thanks Yantz. Caiyok caiyok yantz. sesama la kita kumpul byk2 ebm.

Fridge beli kat Ongking. Brand Elba. Campur tolak ada gak 1k++ termasuk extended warranty untuk motor dia.

Momma Mia said... June 28, 2010 at 5:06 PM

@Dayah - Wah terima kasih Dayah. Sesama kita memotivasi diri ek. Dayah masih berpantang lagi kan... takpe sempat lagi buat stok dayah.

Momma Mia said... June 28, 2010 at 5:07 PM

@mariaariffbaby.com - Alhamdulillah syukur maria. Rezeki lil Dzakirah. All the best to u tooo nanti tau!! sesama kita caiyok2!!

nieda said... June 29, 2010 at 10:40 AM

jelesnya tgk byk EMB..

Momma Mia said... July 1, 2010 at 3:09 PM

@nieda - moh kita kumpul byk2 nieda esp tuk bulan puasa nih

 
Top