21

- Hasil stok sehingga 12 June 2010 -

Fridge sudah di tawan since last week tapi Momma cuba sumbat-sumbat selagi ada ruang. Now dah reach to maximum. Bahan basah pun dah kena push ke bawah...Ice pack pun kena letak kat bahagian pintu. Stok baru tak tau nak letak maner...

Stok bulan 4 dan 5 masih belum diusik. Nantikan momma buat house keeping and update total stok lil Dzakirah. So far storage bag dah reach 100 keping masa end May 10, kalo ikut kotak ler...

Frezzer baru sedang diusahakan. Hope selepas ni momma lebih luar biasa semangat untuk kumpul stok lil Dzakirah, not only BERKUANTITI tapi BERKUALITI

Post a Comment

eija zaquan @ sweetmama said... June 14, 2010 at 4:04 PM

bagusnye..smpai x cukup space dlm fridge tuk simpan stok...

eija pun still breastfeeding...tp xde la simpan stok camni..sbb campur..mlm susu badan, siang susu formula. skrg tgh pk mcmmane nak berhentikan plak..sbb my son zaquan dh besar ni makin beriye2 plak nak mengopek jerk...huhu..

ibu addin dan nasa said... June 14, 2010 at 4:39 PM

Tahniah, teruskan usaha. memang satu kepuasan menyusukan anak dengan susuibu.

tifa said... June 14, 2010 at 4:54 PM

waaa masyuknyee ...

Cery said... June 14, 2010 at 7:59 PM

good...yang penting dah ada kualiti dah.....sbb dah mkn trial set B shaklee kan?..hehe... kualiti yang penting..so mlm2boleh tidur senyum lebar..hehe

Ummi Salsabila said... June 14, 2010 at 10:55 PM

Wah...meriahnya!!! alhamdulillah.harus dicontohi nih...tahniah sis!

Mazatul Azura Muhamad said... June 15, 2010 at 9:00 AM

Alhamdulillah.. banyaknyer stok ALin... Kene beli fridge baru nie.. :)

Syahida said... June 15, 2010 at 12:00 PM

wow! impressive...keep it up MommaMia :-)

f a i z a h 's said... June 15, 2010 at 9:37 PM

mommamia ada mkn makanan tmbhan apa2 x utk kasi susu double triple byk??rasa berbunga2nya hati andai dpt wat stock cenggini :( sy da practice pumping...tp slalu je cam flow jadi slow after pumping..n then bb pn ngamuk rite after pumping kalu dia nk nyusu...kasi la tips sket...nk gak wat stock cam ni....

Momma Mia said... June 16, 2010 at 3:26 PM

@eija zaquan @ sweetmama- Wah tahniah. Masih menyusu zaquan sampai 2 tahun w/pun campur. My dater dapt adik dah tak mau... so niat nk tendum nursing cam tak jadi jer terpaksa beralih ke tendum pumping...

Momma Mia said... June 16, 2010 at 3:29 PM

@tifa- Alhamdulillah syukur, Tifa. Rezeki Dzakirah.

Momma Mia said... June 16, 2010 at 3:35 PM

@Cery- InsyaAllah cery. Semoga susu EBM yg ada utk Dzakirah berkuati dan memeberi kesihatan yg baik utk lil Dzakirah. Thanks for ur support!

Momma Mia said... June 16, 2010 at 3:35 PM

@Ummi Salsabila-Alhamdulillah syukur Odah... Semoga lil Dzakirah dpt menyusu penuh 2 tahun...Amin

Momma Mia said... June 16, 2010 at 3:36 PM

@Mazatul Azura Muhamad- InsyaAllah sedang diusahakan kak Mai.

Momma Mia said... June 16, 2010 at 3:37 PM

@Syahida- Thanks Syahida for your motivation & support! i like!!

Momma Mia said... June 16, 2010 at 3:38 PM

@f a i z a h 's- Faizah, momma dah email kan tips & panduan tu. cuba ler... Faizah boleh! yaki yer dik w/pun ada halangan dr org sekeliling. Byk2 berdoa insyaAllah Allah akan permudahkan.

MOMMY NADIA said... June 24, 2010 at 1:24 PM

Nadia selalu keep my ebm dlm via cup Avent..tkpernah guna milk storage bag tu...ok tak?
kalau nak panaskan ebm..rendam ngan bag tu ek?
bag tu tak boleh re-cycle kan?
mahal tak?ape brand yg ok skrang..
sorry bnyk tanya plak..
just to get some info for my sis yg br nk berjuang bf jgak!

Momma Mia said... June 24, 2010 at 5:26 PM

@MOMMY NADIA so far ok simpan dlm storage bag tuh cuma kekadang mkn space gak. utk short term ok kot sbb storage bag tu pakai buang.. lelama kopak jugak kan.

kalo nk panas kan ebm bleh refer sini >http://damiaqish.blogspot.com/2010/06/top-6-cutest-baby-face-contest.html
dah cair transfer dlm botol baru panaskan ek

So far brand joy angle murah gak. dia tak yah ikat2 cuma plastik zip. kalo yg ikat tuh pun murah cuma leceh sket nk handle.

tak kisah nk tanya byk pun... yg boleh jwp kita jwp if not kt bg link utk refer.

slamat berjuang BF for ur sis!! caiyok2!!!

MOMMY NADIA said... June 25, 2010 at 10:34 AM

ok gud info!
thnx ..I will try to assist her..
currently I mmg suggest dia simpan dlm storage cup..
tp kalau nak buat stock bnyk..preferable mcm pakai bag nye..

oo..nak tny fridge tu, brand ape u pakai?

Aariana said... August 18, 2010 at 1:14 PM

wowwww....kagumnya.alhamdulillah...

berpelangiUngu said... October 19, 2011 at 6:31 PM

momma sya bdk bru blajar....ihih....mommamia ada mkn makanan tmbhan apa2 x utk kasi susu meriah...sya masih berpantang anak pertama sya guna pump spectra3 & manual unimom...tp skali pump 2 oz je...sedih...cara pump salah ke?...any tips....

Momma Mia said... October 19, 2011 at 7:46 PM

@berpelangiUngu nnti email alin @ azlin.mohdatan@gmail.com.. kt chit chat

 
Top