10
Lama momma tak update development Damia... Bulan depan August 2010, anak momma ni akan masuk 2 tahun. Ya Allah, dah besar anak momma ni...


Last monday, Damia tak sihat. Demam + bengkak kat kelenjar. Tapi lepas check doktor and amik darah, doktor kata tuh tak sama dengan kes Damia bengkak kelenjar yang dulu. Its just macam beguk... So keputusan ujian darah kata hanya viral infection. Tak perlu amik antibiotic. Sebab kalo kene amik Damia kene cucuk bontot sebab Damia budak baik yang sangat susah nak telan ubat. Antiboitic bukan boleh amik main-main kan... Sehingga hari nih pun demam Damia masih on/off, selsema sikit-sikit & sakit tekak. Suara dah ala-ala ramli sarip daaa... Beguk tuh ada susut sket. Cuma susu dah kurang selera but sib baik dia masih nak gak minum air mineral. So kira ok as long dia ada amik air kan? 

Bila malam sangat susah nak tido, paling kurang antara 12-3 pagi tuh mesti. Sian sangat dengan dia. Mungkin tak sedap badan and tak selesa kat tekak tuh. Manja dia pun dah lain macam. Suka-suka jer tuang air kat lantai... katil... pastu buat dek jer cam tak bersalah langsung. Sabar jer laa!!


Sejak masuk 1 tahun ni la kali ke-2 Damia kena amik darah.Dulu masa bengkak kelenjar. So total kene amik darah dah 4x. lagi 2x masa baby sebab waktu tuh kene jaundis. Sian tengok Damia nangis. Asyik cakap "akit maa" jer.... Jenuh gak akak-akak lab tuh nak pegang Damia. Kene la kami tolong skali. Tengok la tuh jari yang kene cucuk untuk amik darah.

*
*



Amat suka main motor skarang sejak naik motor sakan kat kampung dulu. Setiap kali jumpa any mainan mesti ajak gie and mintak coin untuk masuk dalam bendalah tuh... tau pulak nak masuk duit kat ner... Layan jer la aksi akak Damia ni.



*
*


Sudah pandai buat peace dengan gaya tersendiri. Tengok la tuh... Geram jer momma tengok. kasi giget itu jari kang... hehehe...

*
*


Sangat menyayangi dan kasih dengan lil Dzakirah. Damia panggil adik "iizzaaa". Sweet sangat bila dia sebut. Ada lengguk dan intonasi yang best bila di dengar... lil Dzakirah plak bila dengar akak Damia panggil jer mesti tersenyum-senyum sronok... Kalo tido, siap boleh bangun tuh kalo akak Damia panggil. Suka sangat tengok aksi dua branak ni bila bermain-main or gal talk sesama mereka.

Post a Comment

Anje a.k.a Mama_Balqis said... July 15, 2010 at 1:17 PM

kejap je masa berlalu damia dah besaq kan...semoga menjadi kakak yang terbaik untuk adeqnyer

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said... July 15, 2010 at 1:54 PM

kejap jer ms berjln..dah bsr pun tuan puteri sorang ni.. smkn bsr smkn comeyyy...

Ammi Sara said... July 15, 2010 at 2:29 PM

ala cutenyer gambar 2 beradik tu..sweet sgt, ni yg wat ammi sara teringin nak bby girl ni, huhu..hehe

ibu_Arifa said... July 16, 2010 at 12:36 AM

Nak dekat rupanyer usia anak kita nih.. Dalila hujung bulan 9 pun masuk 2 thun jgk. tp sebab Damia tu cubby bam bam dari Dalila terasa mcm 5-6bulan jarak usianyer.

syoknyer dah ada kawan berborak..bermain dlm rumah. dah ada geng gitu..riuh lah rumah Momma pasni.

Ummi said... July 16, 2010 at 12:53 AM

anak Ummi yg sorang girl ni pun namanya Damia gak...lahir pun pada bulan August tp tahun ja tak sama...August ni Damia anak Ummi dah masuk 3 thun dah...Damia mommamia nampak besaq dr anak ummi....Cayalah..

Momma Mia said... July 16, 2010 at 7:00 AM

@Anje a.k.a Mama_Balqis - tu la pasal. terasa kejap jer. Thanks Anje

Momma Mia said... July 16, 2010 at 7:01 AM

@.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. - Mekaseh Mama Danish... kembang semangkuk Damia jika dia tau

Momma Mia said... July 16, 2010 at 7:03 AM

@Ammi Sara - memang geram jer tgk dak berdua tuh Ammi... caiyok2 for baby gal. Mesti sronok abang2 dia nnti.

Momma Mia said... July 16, 2010 at 7:08 AM

@ibu_Arifa - Sebaya kan? beza bulan jer... damia-Dalila. Congrat min sbb nnti berjaya 2 thn BF dalila.. tabit spring laaa

Bila bleh bg adik tuk dalila

Momma Mia said... July 16, 2010 at 7:19 AM

@Ummi - Huhu jumpa lagi kwn yg anak nama Damia. suka laa... ooo beza 1 tahun ek.. heppi bufday in advance ler to Damia ummi.

 
Top