20
Siapa tak risau bila anak-anak tak mao makan kan?? Soo bila mereka menunjukkan aksi selera makan yang sungguh menyelerakan of course la gumbira kan... Alhamdulillah sekarang selera makan Damia sangat ler OK-Zeyy... w/pun kadang-kadang memilih. Damia dah pandai mintak nasi... dan air. Suka dengar bila dia cakap "nak asik maa" dan "nak airrr, nak air". Semoga Damia membesar dengan sihat yer sayang! mmmuuuahhh sayang Damia!!

Moh layan aksi makan Damia....



Ni pulak aksi lepas makan....


Ni aksi makan lagi di lokasi & tempat yang berbeza....



p/s : Hari nih Damia tak sihat. Demam... dan kene bengkak kelenjar lagi. kali ni kat dua-dua belah telinga. Sat lagi nak g spital check. Doakan Damia cepat sembuh yer... mekaceh...

Post a Comment

MeL MikaiL said... July 12, 2010 at 2:54 PM

oh mmg seronok kan tgk anak berselera makan. mika pn selera skg, nak kasi chibby badan dia hehe..

firahadifa said... July 12, 2010 at 2:55 PM

owwww ... sedap nyer makan .. aunty pon rase lapa nengok mia makan..hahaha

ibu_Arifa said... July 12, 2010 at 3:41 PM

syoknyer Damia berselera mkn mcm tu. Dalila xberapa mau makan..mcm2 kita dah masak..sampai rase nak 'tak nak masak' sbb sayang tgk makanan yg dia tak makan tu. kita si ibu pulak punyalah bersemangat time masak..last2 dia xmau makan.

haritukan pas discharge..dia still cirit 2-3 hari..badan dah susut dh sejak masuk hospital aritu.

EiJa ZaQuaN said... July 12, 2010 at 4:39 PM

Semoga Damia cepat sembuh..ciannye dia smpai kena kat dua2 belah telinga..

FAIZA AMIR 2001 said... July 12, 2010 at 5:05 PM

Semoga Mia cepat sembuh, sayang.....baru seronok2 berselera makan, dah demam iyer....siannnya diaaa.....cepat sihat...boleh mama masak best2 utk mia :):)

Aril Lanang said... July 13, 2010 at 8:27 AM

harap mak dan ayh dia pun berselera makan mcm anak dia :-)

kakyong said... July 13, 2010 at 8:17 PM

siannya demam sampai bengkak kalenjar..
rajin2 makan ubat,,áliya baru jer bak demam.. tp mlm ni dedor sket lagi..

nurulazham said... July 13, 2010 at 11:55 PM

tomeeiinnyee damia mamam...!!!
get well soon ye sayang...

Ummi Salsabila said... July 14, 2010 at 2:39 AM

seronoknya tgk damia mkn..aufa mula2 je beriya mkn.pastu jd main2 pulak.biasa buat experiment terus mknannya..hehe.mmg risau.berat 8kg je.

Momma Mia said... July 16, 2010 at 7:21 AM

@MeL MikaiL - a'ah kan mel. Tak sabar nk tengok mika cubby bam bam nnti.

Momma Mia said... July 16, 2010 at 7:22 AM

@firahadifa - hihi malu la Damia Aunty Fida ckp gitu...

Momma Mia said... July 16, 2010 at 7:24 AM

@ibu_Arifa - Ala ciannyanya kat Dalila. Takpe lelama tu selera dia dtg balik la tuh. Damia dulu pun on/off selera dia. Sejak dan pandai mintak nih baru ler selera dia tinggi. w/pun dia tak nk mkn always jer tanya kat dia sbb kadang2 tergoda gak dak damia nih bila suh mkn. hihihi

Momma Mia said... July 16, 2010 at 7:24 AM

@EiJa ZaQuaN - Eija, Thanks ek doakan Damia.

Momma Mia said... July 16, 2010 at 7:25 AM

@FAIZA AMIR 2001 - Mekaseh faiza. Alhamdulillah Damia dah susut demam dia. Tak perlu masuk ubat bontot lagi

Momma Mia said... July 16, 2010 at 7:26 AM

@Aril Lanang - Hihi wak nih. kami memang berselera jer bab bab makan nih...

Momma Mia said... July 16, 2010 at 7:27 AM

@kakyong - Damia nih susah sgt mkn ubat la kak yong. bergelut cam maner pun dia akan luihkan ubat yg masuk dlm mulut dia tuh... kak yong ada tips ke cane nk bg mkn ubat kat budak2 nih?

Momma Mia said... July 16, 2010 at 7:27 AM

@nurulazham - Thanks auntie nurul.

Momma Mia said... July 16, 2010 at 7:28 AM

@Ummi Salsabila - Takpe odah. Janji Aufa sihat kan. Mia berat 12kg dah... memang dah tak larat nk dukung lama2. Kekadang Mia pun cam Aufa. bila dia buat gitu geram jer

kakyong said... July 16, 2010 at 7:29 AM

momma mia.,
anak2 kakyong pun sama.. susah nak bg makan ubat.. hanya si fikri jer.. tu pun bila dia tgk adik2 dia refuse makan ubat, dia pun menjangkit ikut sekali... LOL

Momma Mia said... July 16, 2010 at 7:40 AM

@kakyong - Hihih lol. Dulu masa baby suke jer mkn ubat. semakin besar semakin liat la pulak

 
Top