16
Lama momma tak update and housekeeping stok EBM momma. Since esok bakal menjelang hari yang mengerikan, momma gagahkan diri untuk susun semula EBM and buat kira-kira sket. Gizillion thanks to those yang memberikan pandangan dan pendapat tentang bagaimana nak menyelamatkan stok EBM bila ada gangguan bekalan elektrik esok. Tak kisah la yang pernah mahupun yang tak pernah mengalami situasi ni. Sayang korang!!! Harapan semoga semua stok EBM lil Dzakirah selamat hendaknya. Amin...

Mari kira stok EBM kami...

- Stok April masih ada dalam 4 x 3oz + 18 x 2oz = 30oz...  -

- Stok May ada dalam 42 x 7oz = 294oz...  - 

 - Lagi Stok May ada dalam 24 x 7oz = 168oz... pastu sebelah blakang stok June ada dalam  18 x 7oz = 126oz...

  - Lagi Stok June ada dalam 42 x 7oz = 294oz... 

  - Lagi Stok June ada dalam 16 x 7oz + 10 x 5oz = 162oz... pastu sebelah blakang stok July ada dalam  31 x 5oz = 155oz...

  - Lagi Stok July ada dalam (71 x 5oz) + (2 x 8oz) + (1 x 10oz)  = 381oz... 

 pemilik semua susu-susu nih... adorable lil Dzakirah
Happy 4th month sayang

Post a Comment

qasehadam @ nurul said... August 3, 2010 at 8:27 AM

salam..nak mencelah buleh tak..
-tentang stok EBM tu saya cadangkan kalo terlalu bimbang maybe tkt lama blackoutnye buleh pindahkan kat peti ais umah sesape tp itupon kalo ade yg petinye kosong.ade sorg member ni camtula dia pindahkan stok EBM kt umh org lain.tp kalo xlama pehtu susu mmg beku keras kekung rasanye buleh thn dok lam peti tuh.nnt jd cam sorang hamba ALLAH ni sbb blackout n EBM cair terus stop BF ank..cepaatnye give up.

nieda said... August 3, 2010 at 9:07 AM

bestnya, mmg meriah stok ebm dzakirah...semoga semua stok ebm selamat

Intan Azmira said... August 3, 2010 at 9:22 AM

keep up your good work..TAHNIAH

mummy_ayu said... August 3, 2010 at 10:27 AM

wah..meriahnye.bersemangat tul tgk...caiyok caiyok!!

f a i z a h 's said... August 3, 2010 at 10:46 AM

tergugat tgk stock ebm momma...uhuhuh..bila la leh wat ceng gini :(

azlina said... August 3, 2010 at 10:48 AM

semua susu tu simpan kat mane? semua beku ke? ke dalam deep freezer?

azlina said... August 3, 2010 at 10:49 AM

macam mane boleh dapat sebanyak itu? haaaa..... kagum sungguh!!

ღnFashyaღ said... August 3, 2010 at 10:58 AM

hai kak, saya ni silent reader akak....salam kenal..

subhanaAllah, banyaknye stok..murah rezeki...
kalo saya punye stok camtu kat manela nak sumbat sume stok2 tu.....

memorisusuanku said... August 3, 2010 at 12:35 PM

tumpang seronok tgk stok ebm...alhamdullilah:)

mommyYen said... August 3, 2010 at 12:46 PM

wow...memang salute dgn mia ni..hihi.

Zakilah said... August 3, 2010 at 2:29 PM

alhamdulilah bnyk stok

ummumishkah said... August 3, 2010 at 2:47 PM

Alhamdulillah.. banyak betul stok ebm momma mia.. jeles I! :P

cik puan akish said... August 4, 2010 at 8:43 AM

pehhh...mmg kagom giler..dan mmg terbaek...cmner leh jd begitu bnyak......?????????jeles okeyyyy!!!

Dayah said... August 4, 2010 at 9:47 PM

teruja tengok EBM utk Dzakirah..dan peniup semangat saya jugak...keep it up Mommamia

Momma Mia said... August 6, 2010 at 7:58 AM

@ to all - Thank you very much. Semoga semua ibu-ibu yg menyusu mempunyai semangat yg lebih luar biasa baik dari momma untuk terus berjuang memberikan yg terbaik utk anak-anak. Happy BF!!

 
Top