9
Semalam seperti yang diberitahu, momma gie outatstion lagi. Kali nih ke Lumut, Perak. Perjalanan kali nih naik kereta bersama rakan-rakan, 3 lelaki & momma sorang jer awek cun.. ahaksss. Kul 6.35am momma dah sampai opis. Kengkawan tak sampai lagi. Kul 7.30am baru bertolak. Since kluar awal momma memang tak dapat buat tendum pumping waktu pagi dengan lil Dzakirah. Skarang lil Dzakirah selalu akan bangun kul 2am dan nak main-main. Dalam kul 4.30am baru nak tido semula. So most of the time momma akan direct feeding dengan lil Dzakirah. Tu lah last momma kosongkan cik B.

Since kami bertolak agak lambat, perjalanan kali nih pun lebih kurang naik roller coster daa... smalam nye beralun naik Firefly tak hilang lagi, dah naik roller coster kereta pulak... Jalan memang bumping jer... Alhamdulillah kami selamat sampai dalam kul 10.15am. Sampai jer terus meeting sampai kul 1pm... Bayangkan ler dari kul 4.30am momma tak pump... Lepas meeting memang bengkak gilerssssssss... sakit toksah kata la kan. Terus momma cari port. Sib baik jumpa surau. Kalo rakan-rakan momma semua awek cun pasti momma dah pump dalam kereta ... but that's not the option.

Dalam kul 2 pm baru kami bertolak balik semula. Naik kematu punggung ooo duk lelama dalam kereta... penat memang penat. Sampai jer opis dalam kul 4.35pm and momma terus balik tak masuk opis sebab tak larat. Bayangkan ler dari kul 2am tak tido layan cinta hati lil Dzakirah.
Begitulah coretan perjalanan outstation momma - Daily trip. Alhamdulillah momma berjaya membuat 2x sessi pumping. 
  • 1pm - 15oz
  • 6.45pm - 9oz
Total EBM = 24oz. Thank you Allah. Hari nih juga tiada tendum pumping. Malam hanya direct feeding dengan lil Dzakirah.  

p/s : 
Alhamdulillah. Momma rasa antara rahsia penghasilan EBM momma masih meriah adalah kerana dengan izin Allah momma masih gigih untuk BERUSAHA + DISIPLIN (w/pun kekadang on/off)  + Tawakal + Istiqamah. So detailsnya dengan berkat...
1. sokongan suami, anak-anak, keluarga dan persekitaran amat membantu. Thank you semua 
2. Mindset yang +ve, walaupun ada kala bercampur sedikit stress
3. Usaha dan disiplin dalam "mencuri masa" untuk gie pumping
4. Pengambilan suplement Shaklee. Ini sedikit sebanyak membantu dalam pelengkap pemakanan yang seimbang untuk momma selain sbg sumber tenaga booster & milk booster.

Post a Comment

mas said... August 25, 2010 at 3:05 PM

meriah gitu...mas ssh nk wat tendum pumping,sbb gn manual...asal nk wat,kaki bdk kecik tu p tendang botol...grrr.....

CikPuanMiera said... August 25, 2010 at 3:31 PM

mak oii..
skali perah dapat 15 oz..
ini tidak adill!! hahahaha..

maybe pasni if pakai spectra 3 hasil akan lebih meriah.. ni pon sbb double pumping kan..

fuhhhhhhhh

Liza said... August 25, 2010 at 4:06 PM

Seronokla tgk EBMu. Byk la.. Ni yg semangat nak praktik utk 2nd baby ni.

Ummi Salsabila said... August 25, 2010 at 9:55 PM

akak,meriahnya susu! byk tu...gigih betol akak.mmg salutela working moms yg gigih bf anak2.:)

Momma Mia said... August 26, 2010 at 4:44 AM

@mas - AlHamdulillaH Mas... Takpe Mas, buaT apa yang mudaH pada Mas. Munual memang menCabar skeT.

Momma Mia said... August 26, 2010 at 4:46 AM

@CikPuanMiera - Alaaaa Miera u bayangkan ler Tak dipump dari pukul berapa... rasa nak pengsan da wakTu Tu sbb bengkak sangaT. InsyaAllaH. Double pumping akan pasTi lebiH memeriaH kan

Momma Mia said... August 26, 2010 at 4:47 AM

@Liza - go Liza go!! u pasTi boleH. One u da pasang niaT, insyaAllaH semuanya akan dipermudaHkan..Jgn lupa gali ilmu byk2

Momma Mia said... August 26, 2010 at 4:48 AM

@Ummi Salsabila - alHamdulillaH OdaH... Kene gigiH la Oda sbb arge belum Capai lagi... 6 bln, 1 THn, 1 Tn 6 bln & 2 THn...

mama rifQy said... August 30, 2010 at 8:13 AM

wah..meriahnyer susu akak!sekali pam sampai 13oz..ohh..sy xpnh dapat sebanyak itu!!
paling max..1kali pam 9oz jeerrr!
akak ade makan pe2 supplement kee??

 
Top