6

As salam mommies semua. 
Bagaimana hari Ke-2 anda berpuasa? Harapan semoga semuanya luar biasa baik dari hari-hari biasa.  Bagaimana hasil EBM anda?? Semoga susu anda semua meriah sentiasa. Amin!!

Bersahurkan 
- 3 biji kuma + Energy soy protin bercampur perfomance drink + nasi + Telur + sayur campur + 3 biji Alfalfa

sesi pumping
2x tendum pumping 
  • 3.30am = 3oz
  •  7.00am = 5oz
3x double pumping di opis 
  •    10.30am   = 7oz
  •     2.00pm   = 7oz
  •     5.30pm   = 5oz
Total EBM = 27oz

hasil pump yang sempat diambil gambar... 
kena start pakai storage bag semula daa

Berbuka
  • 3 biji kuma + Energy soy protin bercampur perfomance drink + mee kari + kuih muih
  • Direct feeding to lil Dzakirah... 2x
Sebelum tidur
  • Energy soy protin 
  • Supplement : 1 Vit C  + 1 VitaE + 1 B-complex + 2 Alfalfa + 1 kalsium
  • Minum air + 4 biji Kurma
*
*
Doa for today... 
"Ya Allah seberapa banyak susu yang aku perolehi hari ini , penuhilah dengan rahmatMu dan keberkatan di sisiMu. Semoga dengan keberkatanMu, susu yang sedikit menjadi banyak dan kenyang buat anakku."
Thanks to Cery for sharing. Untuk info penuh makanan rohani boleh refer blog Cery @ http://everybodylovescery.blogspot.com/2010/08/stresstensionmakan-supplemen-sahaja-tak.html


Post a Comment

Intan Azmira said... August 13, 2010 at 9:51 AM

sonoknyer tgk susu org meriah sungguh...hormon tgh tinggi ni, jangan ngelat ngepam yer...

jeles ni !!!

nieda said... August 13, 2010 at 10:07 AM

rezeki anak...alhamdulillah

chocolatomuffin said... August 13, 2010 at 10:09 AM

bestnye tgk org pumping bole dpt sehebat ni..


btw, sy letak link log ni ke blog sye ye.. nak jd sumber inspirasi hhehe

Whitey Mommy said... August 13, 2010 at 10:26 AM

banyaknya susu..akk bagi la petua... hehe... sha ni breast feed secara direct tapi... ades... selalu je tak cukup kekadang tu... sekarang ni pun tak pose... sebab bimbang...susu tak de... then i really2 need to know about pemakanan...
sekarang ni... Khalis punya anxiety of separation sangat2 kuat tak boleh nak tinggal langsung... pastu saya punya meals pun ada yang skip... tambahan sekarang tengah demam...banda sakit2 terpaksa pulak dukung dia kehulu ke hilir... bila letak dia nangis... huhu nak minta pendapat sis..

IbuHakimHaikal said... August 13, 2010 at 10:33 AM

Alhamdulillah murah rezeki di bulan puasa... ;)

Zaidah said... August 13, 2010 at 11:04 AM

meriahnyer....rezeki anak...

 
Top