4
As salam semua!!! Happy Breasfeeding!!! Nampaknya selepas seminggu kita berpuasa cabaran momma dalam penyusuan bakal bermula di bulan ramadhan ni. Semalam pumping schedule momma kat opis lari sangat-sangat.  Harap-harap semuanya akan menjadi lebih baik hari ni dan momma tak terbabas lagi. 

Sesi pumping Day-8

Direct feeding lil Dzakirah - 2am & 4am
1x tendum pumping - 8am = 5oz
2x pumping di opis
  • 1.00pm = 8.5oz
  • 6.00pm = 8oz
1x tendum pumping dirumah selepas berbuka
  • 9.30 pm = 3oz
Direct feeding lil Dzakirah - 11pm & 12.30am
Totak EBM = 24.5oz... Alhamdulillah rezeki lil Dzakirah. Thank you Allah. Sejak puasa ni momma jarang tendum pumping mlm hari, mungkin sebab penat berbuka kot hehe... Tapi bila waktu pumping diopis dah lari momma rasa perlu diganti semula pada waktu malam utk make sure jumlah stimulation to cik B adalah tetap cam biasa. 

  Hasil pumping 2x di opis

Hasil tendum pumping waktu malam selepas berbuka

Post a Comment

Intan Azmira said... August 19, 2010 at 9:07 AM

dulu intan kerap tandem pumping sbb baby x pandai gapai tiub lai..tp skrg dah x boleh..mau tercampak botol2 tu nanti

Yaati Nor said... August 19, 2010 at 9:11 AM

tendem pumping tu mcmn..sblh pump..sblh bg direct yek?

CikPuanMiera said... August 19, 2010 at 11:20 AM

meriah meriah..
jeles ni

Diyana Zulkifli said... August 19, 2010 at 4:50 PM

saya tk segigih momma mia.dah campur dah pun dgn fm.

 
Top