9
As salam semua!!! 

Bagaimana hari jumaat anda??? Semoga semuanya hebat-hebat belaka. Sebelum momma update hasil EBM momma smalam, nak share dulu telatah anak-anak momma. Tengok la jam tuh pukul berapa dah??? Nak dekat kul 1 pagi ek... pastu tengok la apa anak dara momma buat tuh.... BERGAYUT kat telefon... pastu main bersama-sama animal frens dia... Sejak masuk 2 tahun nih, banyak peel baru Damia. Satu susah nak tido awal dah... pastu slalu tak nak main sesorang mesti nak ajak adik sekali... so kalo  lil Dzakirah dah tido, BANGUN ADIK!! Sabar jer laaa...


Momma memang la dah tak larat nak layan... ngantuk woooo. So nak dijadikan citer mungkin waktu momma terlelap, cik Damia buat projek lak kat hall dekat Tv depan bilik momma.... tengok la tuh abis bedak bersepah kat carpet and TV... memang menguji kesabaran... klako pun ada gak...


So korang rasa cam mane production susu momma??? Tadaaa... Alhamdulillah, thank you Allah kerana masih ada lagi rezeki for lil Dzakirah... Smalam pun lari lagi pumping schedule momma. 


Since Dzakirah pun terjebak dgn akak Damia tido lambat so mlm memang li Dzakirah byk direct feeding & momma sangat tak larat untuk tendum pumping - 12 am, 2am & 4.30am
1x tendum pumping - 7am = 3.5oz
2x pumping di opis
  • 1.00pm = 10oz
  • 3.30pm = 5oz
1x tendum pumping dirumah selepas berbuka
  • 7.50 pm = 3oz
Totak EBM = 21.5oz!! 

Post a Comment

transformed housewife said... August 20, 2010 at 4:19 PM

banyak tu EBM. Kira kenyangla Dzakirah kan.

memorisusuanku said... August 20, 2010 at 4:54 PM

DAMIA: comelnya damia nie...auntie geram...tembam sangat:):) gomol2 sedap tuh:):) sekali aunty scroll tgk pic tv damia....ya ampon...main bedak yer....hehehhehe cute cute....

Momma: hari-hari susu meriahhh ,suka-suka :) (sambil tersenyum)

Selamat berbuka momma@family:):)

ibu_Arifa said... August 21, 2010 at 4:36 AM

ada2 aje idea mereka ni kan alin. Dalila pun suka sgt main telefon..tak kisah lah telefon mainan ker yg betul2 punya ker..tp selalunya kami "offline" atau buat mode kat airport bila dia main..kalo kita off terus..dia marah sbb hp dah tak menyala/tak de lampu2 dah.

Ummi Salsabila said... August 22, 2010 at 5:57 AM

akak..samalah dgn aufa.suka tido lmbt.pelik.dia xpnt ker.nak main je..siang pun tak tido pun.

bab ngaco adik tido tu mmg sama.geram je.

Momma Mia said... August 24, 2010 at 4:55 AM

@memorisusuanku - Thanks kak Mieja. Berkat inspirasi dr Mieja gak tau!!

Momma Mia said... August 24, 2010 at 4:56 AM

@ibu_Arifa - Iya le Min. Skrang ni pantang lepe, ada jer kerja yg nak dibuatnya.

ooo pandai Dalila. tau plak ek bila kt tutup hp tuh.. heheh bijak2

Momma Mia said... August 24, 2010 at 4:57 AM

@Ummi Salsabila - a'ahhh la Odah. Geram tuh tang kacau adik. Budak tuh baru nak tido. tak bestnya bila dia tido adik pulak tak nak tido...

kayzie said... August 25, 2010 at 10:02 AM

Salam kenal akak..terjumpa blog akak tgh mlm td..masa tuh tgh tensen duk mengepam dekat sejam tp baru 1oz =)..bila jmp blog ni spirit otomatik nek..susu pun nek..hehe..kagum r hasil pam akak..akak ad amik suplemen ke?
-sowi pnjg lak kmen pengenalan-

 
Top