17
Sepanjang 7 bulan, ini lah kali pertama Lil Dzakirah demam....  Its starts a day before raya haji. Every 2 hours lil Dzakirah pasti akan terjaga dari tidur and cranky... menangis. Sian anak momma tak selesa, hidung tersumbat, tekak mesti sakit, asyik batuk jer. Ya Allah engkau sembuhkan la sakit anaku...



Then masa pagi hari raya, momma plak rasa tak sedap tekak and starts selsema... Ya Allah dugaan lagi. Momma kena sihat if not sapa mahu jaga lil Dzakirah nanti??? Alhamdulillah akak Damia kuat, and cepat gak baik selsema dia walapun dalam susah-susah nak makan ubat.


Doakan kami cepat sembuh yer. Demam sakit itu semua ujian Allah dan tanda Allah kasih kepada kita.

p/s: Macam maner la momma nak tinggalkan lil Dzakirah masa gie Korea nanti nih. 5 hari tuh?? boleh ke momma tidur tanpa anak-anak disisi?? Banyak kena prepare especially bagaimana nak continue buat EBM untuk lil Dzakirah...

Post a Comment

Cery said... November 19, 2010 at 8:22 AM

alahai..ksiannye dzakirah...takpe2...tu mesti sbb dia tahu momma dia nak gi travel jauh tu....sbb tu dia demam awal2.. so dapat manja lebih2 dgn momma dia..hihi.. sbar ye... demam ni sesekali bina antibodi dan rapatkan hubungan ibu dgn anak... take care dear..

mak aii..gi korea tu....kene kuat mentak fizikal jauh2 dari anak ni..hehe

[-suziey-] said... November 19, 2010 at 8:51 AM

alaaaa syahdunya tgk muka dzakirah..siannya la hai..bila ank sakit..separuh smgt ibu akn hilang..huhu..smga dzakirah cpt sembuh ok...take care dear..

BIONIC WOMEN said... November 19, 2010 at 8:57 AM

sedihnya tgk dzakirah...tapi xper, dzakirah kuat...dia kan breastfeeding baby. nak beralih bulan kot. mesti nak pandai sesuatu yg baru nih.
semoga dzakirah cepat sembuh..
momma pun cepat sembuh..
semoga Alla sentiasa rahmati keluarga momma

rose --{@ ibuRafiq @}-- said... November 19, 2010 at 8:59 AM

ciannye diaaa...cedih je muka..
takpelah, doc cakap demam sekali sekala ok gak..at least bdan dia akan kenal virus yg pernah serang badan dia..

lama tu nak tinggal..wah mencabar minda emosi segala..nak2 lg anak yg nyusu bdan ni....huhuh..tak terbayang den

Huda said... November 19, 2010 at 9:31 AM

ya Allah, kasihannya dzakirah..sayu je tgk muka dia..doa banyak2 yer moga lekas sembuhnya..amin

So Shy Lady said... November 19, 2010 at 10:03 AM

dmam sbenarnya elok utk mdorong proses peningkatan sistem immunisasi dlm badan, kata dr.

tapi hati ibu mn yg sronok klau anak t.sihat, kan. sabar je la.

ssl amalkn vit C n zinc effervecent redaxon. alhmdulillah thn ni blum pnah dmam lg cuma pling truk batuk2 jer

nyanyah krim salam

Zaidah said... November 19, 2010 at 10:21 AM

doa semoga dipermudahkan jalan olehNya....untuk lil dzakirah semoga cepat sembuh

ibu_Arifa said... November 19, 2010 at 10:41 AM

kasiannyer..moga semua cepat sembuh yer..

bab nk tinggal anak tu...kami pun xpernah tinggal dalila lama2 lagi...paling lama pun 3jam..gi tgk wayang ber2. sabar yer alin..semoga Allah permudahkan untuk Alin sekeluarga..aminn

yantz-yeem said... November 19, 2010 at 10:44 AM

smuga dzakirah cepat sembuh yea...

kakyong said... November 19, 2010 at 10:45 AM

memang susah hati bila anak2 tak sihat.. semoga cepat sehat yer lil dzakirah...

bila nak ke korea tu?!

wahida said... November 19, 2010 at 1:31 PM

awak sabar yer...banyakkan berdoa...penyakit itu menghapuskan dosa2 kecil kita...

nieda said... November 19, 2010 at 4:51 PM

moga cepat sembuh..sian baby.

Elin said... November 20, 2010 at 2:22 PM

semoga lil dzakirah cepat sembuh yer..

salam kenal.

Little BlueBird said... November 21, 2010 at 1:12 AM

Sian Lil Dzakirah...sekarang da ok ker? gi Korea? fuhhhh...mesti teringat BB kan...I setakat ni tak sanggup lagi nak pisah...

wan nurul hezrina abd halim said... November 22, 2010 at 12:38 PM

cian nyer dier...mairapun kena dmam gak n selesma + batuk..tak tidur mlm selama smgu dia dmm...jauhnyer korea..harap kuat semangat yea

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said... November 22, 2010 at 11:53 PM

oh nak g korea jugak ke?? keja ye..?? saya ada buat tips tentang ke korea..jengukla mana tau berguna.. saya pergi 3 week lebih kurang..

http://kokoadik.blogspot.com/2010/11/tips-ke-korea.html

 
Top