8

Tak perlu rasa bersalah mengambil breastfeeding Shaklee… Kenapa yer momma kata macam ni?...…. First of all, momma nak share disini yang momma dan blog ini menyokong 200% penyusuan susu ibu. I do..I do love breastfeeding.
 I luv and support breastfeeding

Memang benar. Bercakap mmg mudah, tapi hanya ibu yang dah melaluinya faham betapa sukar sebenarnye sebab tu kita panggil penyusuan ni PERJUANGAN... Pengorbanan…. Ala2 berjuang di medan perang. Yang tak mengalaminya mungkin tak faham…. Berat mata memandang, berat lagi bahu memikul. Kenapa ye dipanggil perjuangan???
  • 1-sebab cabarannye mmg menduga keimanan…. Mental fizikal…. 
  • 2-sebab pahala yang dijanjikan Allah amat besar..…..
saya nak share tentang pengambilan vitamn Shaklee sepanjang breastfeeding…. Sbb saya pun mkn..mcm gak geng2 shaklee yang lain.. ianya bukan drug/milk booster…… Secara jujurnya saya maklumkan: pengambilan vitamin memberi kesan yang positif bagi ibu yang mengandung dan menyusukan anaknya. 
Antara kesannya - susu berwarna kuning dan pekat,anak minum sedikit dan mudah kenyang, senang nak buat stok susuibu,ibu lebih bertenaga, hubungan suami isteri bertambah intim..bla bla bla bla...Vitamin yang dimaksudkan ialah vitamin asas seperti~multivitamin, b complex, vitamin C, protien @ ESP, kalsium dan alfalfa.... Setiap vitamin ini memberi fungsi yang berlainan namun atas satu tujuan iaitu kesihatan yang menyeluruh....

Jadi sudah semestinya pengambilan Breastfeeding set Shaklee mengkayakan nutrisi susu ibu .....JADI IBU2 diluar sana yang mengambilnya patut berbangga....dan jika ada yang membuat kenyataan tak perlu makan vitamin, memadai makan dengan seimbang, tidur yang cukup dan minum air berkadaran. Tak salah statement ni... memang benar semua ibu tahu rasanya akan konsep demand vs supply dalam menjayakan penyusuan. Semakin kerap anda kosongkan payudara, samaada melalui penyususan terus kepada bayi atau perahan (pumping), semakin banyaklah susu anda....Tapi saya nak anda semua jawab soalan ni
  • anda seorang ibu yang mudah letih?
  • anda adalah seorang ibu seperti saya yang sibuk dengan kerja rumah, opis dan anak-anak?
  • anda tidak mampu menyediakan makanan yang seimbang?
  • anda tidak perolehi masa tidur berkualiti yg cukup?
  • anda mempunyai masalah kedinginan bersama suami?
  • anda mempunyai kulit muka yang kusam dan nampak tua dari umur sebenarnya
  • anda mempnyai masalah berat badan berlebihan/ berkurangan?
Jika yer.. supplement Shaklee dalam penyusuan susuibu memang sesuai untuk anda.. dan anda patut berbangga kerana memberi yang terbaik buat diri sendiri dan si kecik permata hati....Hmm..renung renungkan.....


p/s : sila contact saya di azlin.mohdatan@gmail.com untuk pertanyaan lanjut.... till then daaaa! Pengalaman 4 bulan bersama supplement Shaklee SINI , SINUN, SITUN, SITU

n3 credit to cery...

Post a Comment

Little BlueBird said... November 11, 2010 at 9:05 AM

Aku setuju..memang sedang berjuang..masih lagi dengan shaklee ..rasa sekarang kena lagi kuat..sebab susu tengah merundum...dan kena teruskan sampai 2 tahun..amin.....
ps : Bila da merundum mula la orang sekeliling bagi psyco untuk formula....

CikPuanMiera said... November 11, 2010 at 9:06 AM

go shaklee go!

eh silap :p

majulah BF untuk masa depan yang lebih cemerlang.
wah! =p

Wansteddy Tales said... November 11, 2010 at 9:27 AM

suatu ketika dulu isu BF ni mcm taboo. bila disebut kena bisik2 nnt org laki dgr dorg merewang ke lain. tp skrg bkn saja kaum wanita kaum elaki bapa2 yg bujang pn bersikap terbuka isu BF. semoga semua kaum ibu cekal menyusukan baby2 secara ekslusif!

rose --{@ ibuRafiq @}-- said... November 11, 2010 at 9:54 AM

wow..byknye ..SINI, SINUN, SITUN, SITU..werkkkekekke

betul..kene amek suplement..kang bdan rsa bertenaga..

ade ibu2 pelik sy byk amek supplement..hahaha...ntah apo2..

Fieza79 said... November 11, 2010 at 10:03 AM

ya btol kena ambik supplement jgk utk penyusuan yg berkualiti...penah tahu shaklee bagus utk ibu yg nyusu

Ummi Aisyah || Cik Yah said... November 11, 2010 at 1:59 PM

good sharing...pernah tau pasal produk ni, tapi tak pernah try lagi

Diyana Zulkifli said... November 11, 2010 at 3:05 PM

momma mia,tk nak order telekung mini utk damia ke?hehe

wahida said... November 11, 2010 at 3:11 PM

awak, nak tanya, kalau dah x nyusukan anak, still boleh amek x shaklee tu, sbb mcm teruja tgk awak tulis 'anda seorang ibu yg mudah letih?'jawab ye....

 
Top