19
As salam semua..

Last Friday, momma follow-up check-up for llil Dzakirah punyer demam, batuk and selsema. End-up lil Dzakirah dinasihatkan warded sebab kahak semakin kuat bunyinya dalam paru-paru. So berkampung ler kami anak-beranak from Friday to Sunday. Alhamdulillah, masa discharge kahak lil Dzakirah dah tak hijau. No more nebulizer... continue makan ubat dirumah. Semoga lil Dzakirah cepat sembuh tau!! Nanti tak senang hati momma nak g outstation ke Korea minggu depan.

Sepanjang 7 bulan, 
  • ini adalah demam+batu+selsema pertama lil Dzakirah
  • 1st time warded kat hospital, hopefully no more after this. Amin!!
  • Sudah pandai tak mo makan ubat. Teramat ler susuah nak bagi dak tecik nih makan. sooooo pandai... Bila makan cuba dimuntahkan semula... bila nak disuap akan dikatup mulutnya serapat-rapat... Siapa ajar nih???? Damia tolong jawap sayang??? :)

So mari layan aksi kami berkampung di hospital DEMC. Buat teman-teman, terima kasih atas doa kalian di entry nih mahupun di shoutbox. Buat doktor Roliza dan nurse DEMC, tqvvm atas bantuan dan layanan anda. Somoga kalian semua dirahmati Allah. Amin!!

 Terlena selepas neb ke-2

 Si kakak tutut bersedih adik kena tahan di wad...
Setiap hari bangun tidur cari momma and Ira.
Cayang kakak Damia!

 Best buddy... 
makan-makan selepas melarikan diri dari wad jap untuk amik baju dirumah

 Aksi tido budak yang sakit dan susah makan ubat tuh...
Sangat touching... sebak hati momma sayang!!
kalo boleh biar ler momma yang sakit tapi bukan anak-anak momma!!

 Lil Dzakirah sangat seronok bila Abah balik kerja dari Penang...

 Kami... lepas makan ubat...lil Dzakirah muntah
setiap kali lil Dzakirah neb.. momma pun join skali. 
Hopefully batuk selsema momma pun cepat baik. Amin!!

 Semakin aktif lepas kluar hospital nih... adakah kesan ubat-ubat hospital???
Semoga anak momma sihat-sihat dan ceria-ceria selalu!!!

Post a Comment

CikPuanMiera said... November 23, 2010 at 12:00 PM

memang musim kot kan kak?
semoga anak2 kita akan sihat2 selalu.

p/s : awat xhabaq masuk DEMC? boley melawat =(

mummy_ayu said... November 23, 2010 at 12:16 PM

la sian nye ..masuk ward..paling tak suka tgk anak2 sakit kan? kalu leh transfer..memang tukar je, biar kita yg sakit..

EiJa ZaQuaN said... November 23, 2010 at 12:19 PM

Alhamdullillah lil' dzakirah dh semakin sihat..hope terus sihat..

wah next week dh nak g korea selatan..bestnye..:)

rose --{@ ibuRafiq @}-- said... November 23, 2010 at 12:21 PM

kat DEMC ke
sy pon sabtu tu ade kat sana rafiq demam..if tau sure dah pegi melawat
siannn..
rafiq pon pernah hampir2 kene warded tapi amek keputusan utkualang alik amek neb aje kat DEMC....huuhu

moga lebih sihat past ni ye..siann..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said... November 23, 2010 at 12:22 PM

eh..silap taip..bkn sabtu, tp ahad. heheh

kayzie said... November 23, 2010 at 12:27 PM

alhamdulillah dah sihat..mmg musim demam la skrg kak..demam pun maintain tomei jek dak tecik tuh..hehe

kayzie said... November 23, 2010 at 12:27 PM

alhamdulillah dah sihat..mmg musim demam la skrg kak..demam pun maintain tomei jek dak tecik tuh..hehe

wahida said... November 23, 2010 at 12:28 PM

alhamdulillah..dah sihat...lil dzakirah jgn x nak mkn ubat plak tau!!

mama rifQy said... November 23, 2010 at 12:59 PM

alhamdulillah!da sihat!!

So Shy Lady said... November 23, 2010 at 1:03 PM

serius gak yer..anyway alhamdulillah dh sembuh.

Kalau anak bkahak biasanya saya apply vicks vapo yg dah cair.

ltak sikit dlm sudu, panaskn ats dapur smpai cair, dh sjuk sapu kt dada n blkg

ann @ hatiberbunga said... November 23, 2010 at 1:55 PM

olololo.. ciannya Dzakirah..
semoga cepat baik ye, sayang..

yantz-yeem said... November 23, 2010 at 2:47 PM

sama la my dini pon demam gaks...mb nak alih bulan kot...tpi x sangka dzakirah smapai kena warded..tke care ye korang 1 fmily

Zaidah said... November 23, 2010 at 2:49 PM

semoga cepat sihat....yer dzkirah...amin

ibu_Arifa said... November 23, 2010 at 3:21 PM

alhamdulillah..dah sihat dan boleh kuar hospital dah... kesian kan lepas kita 'paksa' mereka makan ubat tp kalo tak paksa mcm mana nak baik kan.. setelah cara lembut dah tak jalan...terpaksa lah gunakan kekerasan :(

Sharini aka Ummi Khayra said... November 23, 2010 at 9:16 PM

salam..

alin.. baru tau dzakirah warded.. baru berkesempatan berjalan-jalan... hehehehhe alhamdulillah, dah sihat semuanya... adyan pun mula2 dgn dr. roliza, tp masa last hari tu tukar pulak dengan dr. ahmad... hehehhe

Elly & Emmy said... November 24, 2010 at 12:18 AM

alhamdulillah semuanya dah sihat...lepas ni boleh bermain2 ngan kak Damia yer..

nur said... November 24, 2010 at 1:41 PM

alhamdulillah, damia dah sihat... sbb tu dia makin aktif :)

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said... November 24, 2010 at 2:10 PM

amana dulu masa usia2 mcm ne pun masuk wad..alahai kabut ila bawak g hospital jam 4 pagi.. teringat2 lagi..suhu tingggi sanagat sampai dia meracau.. sampai je kena siram dgn ais.. doktor2 kat situ amatlah pantas..syukur alhamdulilah..

 
Top