1
Pernah anda tengok menu seperti di bawah. Cuba klik kat menu tuh and tengok bagaimana effect dia... Cubalah!!


Nama menu tuh  drop down menu. Momma suka drop down menu ni sebab dia boleh mengjimatkan space dalam blog kita. takde la panjang berjela ke bawah. Selalunya kita nak share kalo boleh semua dalam satu page kan?? Kini ada penyelesaiainnya. Nak buat drop down menu, you only make the code be like this : 

 Text color merah jer yg korang kena ubah

Sebagai contoh...


ok faham tak? Jom kita tengok cara nak buat step by step ...
1. Login to blogger with your ID
2. Lepas masuk dasboard page , click Design.
3. Click at Page Elements tab seperti kat bawah...

4. Click at Add a Gadget.


5. Lepas pop up window kluar, Klik HTML/JavaScript.


6. Copy and paste the code seperti kat atas tadi into available column in Configure HTML/JavaScript. Nak copy KLIK SINI.


7. Click SAVE
8. Finish. PREVIEW dulu. If puas hati klik SAVE.
maybe you still confused with the step above? don't worry  i have an easy way to do it, just click the button below, log in to your blog and the widget will add to your blog automatically. KLIK SINI

Selamat mencuba!!!

Post a Comment

ibu_Arifa said... November 12, 2010 at 3:08 PM

bestnyer..nnt nk try jg lah..

 
Top