25
As salam mommies...

Semoga semua sihat-sihat dan ceria selalu. Just quick update tentang penyusuan momma di Korea. Cabaran during travel day agak mencabar. Tapi hari nih cabaran untuk transport the EBM lagi lagi mencabar. Alhamdulillah syukur, masih ada kesempatan untuk mengepam semasa di Korea. Meeting was not very successful but we take it as positively on our side.

Pagi ni kami akan check-out and bertolak pulang dari Ulsan - ke Gimpo - then ke Incheon. Pada yang mengirim nak beli pump, so far momma jumpa brand Spectra but model tu bukan yang biasa guna di Malaysia. The price agak mahal. Nanti momma try tengok kat Incheon plak. Tak janji yer.

 cooler box yang dibawa all the way from Malaysia...

 Antara EBM yang disimpan di Hyundai Hotel, Ulsan
Semua EBM di simpan difridge 2 pintu di office reception. Klakor cerita semasa nak mohon tuh. Later kita story. Doakan EBM momma selamat sampai di Gimpo - Inceon. Tak sure brape banyak ais diperlukan. Lucky there is a machine kat hotel nih yang provide ais, so its freee.

got to go now. Take care and happy breastfeeding!!!

Post a Comment

nursalwa said... December 2, 2010 at 7:41 AM

semoga alin n ebm pulang ke tanah air dgn selamat..

tifa said... December 2, 2010 at 8:00 AM

Kalau nak beli spectra / avent kat sana kena beli melalui online baru dapat murah . Kalau beli dekat kedai memang mahal .

rose --{@ ibuRafiq @}-- said... December 2, 2010 at 8:12 AM

semoga selamat semuanyaaa amin

Cik Puan Nurul said... December 2, 2010 at 8:34 AM

tahniah alin tetap gigih mengepam dan menyimpan EBM..mesti anak2 dah rindu ye..teruskan mengepammm..

nur said... December 2, 2010 at 8:54 AM

semoga semuanya berjalan dengan lancar :)

[-suziey-] said... December 2, 2010 at 8:58 AM

waa sgt gigih..tahniah...

f a i z a h 's said... December 2, 2010 at 9:04 AM

hebatnya kak alin~! all the best k :)

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said... December 2, 2010 at 9:33 AM

Momma Mia pergi anjuran KOICA ke?? sebab ila pun ada duduk kat hyundai hotel ne.. hotel yang mcm kawasan peranginan tuekan? ala2 mcm ada bendang padikan?? hehe

wahhh masih gigih.. tahniah sangat2.. yg gambar macam peti ais tue mmg bawak dari malaysia ke??

ummi said... December 2, 2010 at 9:33 AM

go go go kak lin!!

lydzar said... December 2, 2010 at 9:44 AM

good luck!! semoga semua susu tu selamat sampai pada tuan empunya yg dah lama tunggu kt rumah tu :)

AQisH said... December 2, 2010 at 9:48 AM

wow sgt kagumm..semoga dipermudahkan perjalan pulang nnt..x saba nak baca ;)

Zaidah said... December 2, 2010 at 10:15 AM

semoga ebm selamat n mommapun selamat

EiJa ZaQuaN said... December 2, 2010 at 11:17 AM

wah..tetap maintain happy breastfeeding..cayala momma mia..

puterihannan said... December 2, 2010 at 12:01 PM

gigih berkorban apa saja untuk anak tersayang... suspek la momma mia!!!:D (*respek)

dakapan_rindu said... December 2, 2010 at 2:56 PM

waaahhhh
tahniah ye kak
akak mmg sgt gigih
ni yg wat kan sy makin teruja utk trus mengepam utk anak tersayang...

semoga selamat ebm tu smpai mesia...

AshAnas said... December 2, 2010 at 4:29 PM

bestnye kak alin leh simpan EBM kat sana... shira lu gi shanghai 10% je knowledge pasal ni...

Mieja@2001 said... December 2, 2010 at 4:48 PM

semoga selamat sampai bersama ebm dzakirah:)

kayzie said... December 2, 2010 at 9:52 PM

mesti bangga anak2 dgn kegigihan mama dia ni..chaiyuk akak..

Diyana Zulkifli said... December 3, 2010 at 11:05 AM

tabahnye mommo mia.cayalah!!

Diyana Zulkifli said... December 3, 2010 at 11:05 AM

tabahnye mommo mia.cayalah!!

dakapan_rindu said... December 3, 2010 at 11:49 AM

salam
adehhh
sy dah follow b4 ni
tetiba rini bila nak sign in
dah jd dua plak nama sy kat blog awk ni
cam na nak wat erk

Little BlueBird said... December 3, 2010 at 2:30 PM

Go Girl...Hidup Susu!!!!!

Daleela said... December 3, 2010 at 2:32 PM

wah..kuasa ibu.. sangat gagah.. Semoga selamat pulang ya...

Bestnya kalo dapat kirim fridge magnet.. tehhh (*_^)

 
Top