1
 sumber google
Jika anda tanya.. perlukah makan supplements sewaktu mengandung? Sejujurnya... memang satu keperluan… Lagi2 jika anda tak mampu memenuhi diet harian yang seimbang.. Apatah lagi kalau tak lalu nak makan, minum susu tak boleh sebab tekak loya sangat, dan kalau berselera makan pun, akan makan lauk yang sedap di tekak sahaja, walaupun makanan tersebut tidak seimbang/ mencukupi khasiatnya. Di sinilah peranan pemakanan tambahan (supplements). Supplements yang penting sepanjang mengandungkan bayi ialah:
  • Vita-Lea Iron Formula
  • B-Complex (Lengkap dengan 8 kumpulan B, termasuk Asid Folik)
  • Vitamin-C
  • OsteMatrix (Calcium-Magnesium)
  • OmegaGuard
  • ESP(terutama jika selalu lemah dan tidak bertenaga)
hmm...anyway..ni nak share pengakuan seorang pregnant mommies yang membeli supplemen shaklee...

salam akak,
sy syuhada..x tahulah akak ingat lg ke x..sy just nk bgtahu, since beli pack A+ESP dulu, lama jugaklah br sy start guna sbb before tuh sy morning sickness teruk..so skang dh hampir 3 minggu rsnye sy consume..n alhamdulillah, first2 guna dh rs kelainan nya..mmg sgt bertenaga..kalo dulu nk bergerak pon susah..nk bgn masak apatah lg..skang semua sy boleh buat without any problem. tidur siang pon kurang n siap susah nk lelap mata lg..heheh kalo x, asal letak je kepala terus tido..cume ESP sy jarang consume lg..target sy by this week nk consume consistently, insyaAllah..cuma tulah, satu prob sy, minum air..sy ni kak, satu mineral kecik sehari pon susah nk abes but since amek shaklee sy trylah jugak rajin2kan minum..n so far berjaya lah tambah sikit2..kdg2 1 setengah botol besar, kdg2 smplah 2 botol besar..tuh kire paling berjaya dh tuh hehehe..nway, usaha masih diteruskan..hope to consume shaklee forever hehe n hopefully can BF baby nnt..1st baby langsung x dpt nk BF sbb xde susu..
by Pn Noor Syuhada..

Buat ibu2 mengandung yang ingin mencuba supplements Shaklee, anda boleh mencuba

JOM BACA ENTRY MENARIK BERKAITAN PREGNANCY MOMMAMIA... 
Semoga anda ceria-ceria selalu!!

Berminat? 
Call.SMS :: 019-2682709
Email: azlin.mohdatan@gmail.com

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.  

** Testimoni ini adalah pengalaman sendiri dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila konsult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut. 
 

Post a Comment

EiJa ZaQuaN said... December 28, 2010 at 11:44 AM

eija x pernah pun try any supplements..just makan ubat yg doktor bagi jerk..maybe sbb eija ni jenis xde alahan kot..

anyway good info..mcm eija ni dh nak dekat 5 bulan..bole ke tiba2 amik supplement..?

 
Top