12
Hari Ke-3 
Perahan EBM dilakukan seawal kul 6.30am sebab hari nih kami akan ke Hyundai Heavy Industry (HHI) fabricator Yard... The largest yard in the world tuh... Kul 7am breakfast and kul 8 kami bertolak ke HHI dengan taxi. Selesai urusan pendaftaran di gate HHI kami ke meeting room... Meeting tak dapat diteruskan kerana end user and client ada tak confirm on scope of supply lagi so end up kami balik ke Hotel and meeting dengan DCS vendor jer... Bayangkan dr kul 3-6pm meeting... Sib baik dapat memerah jap kul 2 lebih... tu pun rushing so takde gambar...


EBM 3rd session dan momma yang hover 

Alhamdulillah berjaya memerah 3x hari ni. Semua hasil perahan disimpan dulu diminibar. Malam baru momma anta ke fridge kat bawah reception tuh.

Pulang dr HHI kami lunch di Hyundai Department store so semasa jalan ke sana cuci mata jap kat Park dia yang cantik dan mendamaikan... sangat bersih tempat dorang ni.


Disini semuanya Hyundai punyer... 
Stesen Minyak Hyundai, Shopping Mall Hyundai, Hotel yang kami duduk pun Hyundai

Seronok tengok orang Korea berbaby wearing

Hari Ke-4
Kick-off meeting dengan end user masih tidak dapat dijalankan. End-up kami standby dihotel jer... tak bleh kemana-maner. Kejam kan? heheh... Tapi kami tak goyang kaki yer, kami meeting jap untuk clarification technical issue sesama kami. Kul 5pm baru client call for meeting di Hotel biz centre. 


Hari nih juga berjaya memerah 3x. Alhamdulillah... Esok dah nak pulang, tengah memikirkan cane mahu bawa EBM pulang. Pasti mencabar sebab to make sure EBM tak cair. Lucky kat Hyundai Hotel ni ada machine ais yang besar kat setiap floor so boleh amik free jer seberapa banyak yang momma suka kan? hehhehe lagi skali buat  macam harta sendiri plak. Kalo tidak jenuh nak ke Seven Eleven beli ais.

Post a Comment

~ As ~ said... December 15, 2010 at 7:58 AM

semua cerita psl ebm korea ni semua saya ikut, sangat memberi insipirasi.

Momma Mia said... December 15, 2010 at 8:03 AM

@ As - nantikan cerita perjalanan pulang bawa EBM tuh lagi ngeri & me buat muka yg lagi lagi tak malu merayu restoran di Incheon Airport mintak ais... pengalaman!! Boleh faham cane perasaan orang kalo yg meminta sesuatu yg dia sgt2 nak...

Liza said... December 15, 2010 at 8:07 AM

Tak sabar nak dgr citer tu.. hehe
Mencabar tul buat alin. ek?

ch@ said... December 15, 2010 at 9:09 AM

mommy tahu tak, kita khatam semua entry mommy pasal EBM niii, if pregnant for 2nd baby, kita nak gigih bf macam mommy ni, u ispired me mommy. kita nak minta tolong mommy tunjuk ajar nanti kalau kita tak puas hati, ehehehe...

Ummi Ummair said... December 15, 2010 at 10:29 AM

saya sgt2 bangga dgn momma mia..tahniah momma..bkn senang nk melalui semua ini n bukan semua org dpt merasai pengalaman sebegini..

Emy Omar said... December 15, 2010 at 11:04 AM

Bangga dengan kegigihan u..bukan mudah kan nak melakukannya di tempat orang..sure mencabar punye nak bawak balik EBM tu..
p/s:Salam kenal dari saya ye

AQisH said... December 15, 2010 at 2:37 PM

fuhh..mmg sgt2 mencabar laa..akak baca pon dah seriauu huhu..kuat tol semangat dia ;)

Mieja@Amiizaa2001 said... December 15, 2010 at 3:15 PM

tahniah alin....berjaya bawak ebm balik kem'sia:) tk sabar nk tgk keseluruhan ebm alin kat sana:)

kayzie said... December 15, 2010 at 7:49 PM

kagum gile ngn akak..travel bkn alasan tuk tak mengepam kan?huk..

nuratikahseman said... December 15, 2010 at 10:18 PM

terima kasih kerana blog ini dgn izin Allah sy pun dpt bf anak saya. masa kursus bln lepas sy pun pum juga suami dtg amik ebm di hotel tempat berkursus setiap 2 hari. tak cukup storage terpaksa guna botol air mineral kwn2 ms kursus. alhamdulillah pam pk630am (8oz) pm130pm (12oz) pk 530 pm (5oz) pk11pm (6oz). syukur dan terima kasih sgt kat alin :-) anda sumber inspirasi!

Maslian said... December 17, 2010 at 2:43 PM

Alin, kita mmg salute giler ngan awak. Awak seorang mommy moden yg cekal dlm mengejar EMB for Dzakirah. Bukan senang nak dpt mommy cam awak nie. Untung nyer Damia & Dzakirah. Seronok klu Qarish dpt merasai apa yg Dzakirah dpt skrg..hehe. Teruskan usaha BF.Saya support awak selalu & rest of mommy BF.

hanis said... February 17, 2011 at 11:04 AM

assalamualaikum...
mommy edit gmbr guna ape..?
kekeke saje je tanyee...

 
Top