15
Salam mommies...

Kita sambung citer EBM Korea. Kalo smalam kita dah tengok hasil pumping sepanjang di AirAsiaX - Gimpo - Ulsan - Incheon, jom kita lihat pula bagaimana EBM yang selamat tiba di Shah Alam, Malaysia disimpan rapi di home freezer.

 EBM yang disimpan di Hyundai Hotel fridge selamat di pack ke dalam coolerbox

  EBM yang di pack dengan ais ditabur garam dan 
diselimutkan dengan tuala yang tebal

 EBM ready for check-in di Ulsan Airport

 EBM yang ditunggu-tunggu selamat sampai di LCCT, Malaysia
Semua bag dah dapat tapi coolerbox tak kluar-kluar..cuak jap. mula pk bukan-bukan
tertinggal kat korea la, salah masuk flight ke...@#$%)*&!
Alhamdulillah kluar gak... Lama nak tunggu coolerbox ni kluar... 

 Si Dia yang sangat prihatin dengan my EBM...
Thanks dear!!! luv u!!

 Alhamdulillah... EBM tak cair walupun travel lebih dari 24 hours.
cuma ada 1-2 storage bag je yg cair sket.. yg lain kekal beku

 EBM selamat ditransfer ke drawer freezer
turut serta chiller dan ice pack yang sangat berjasa

 Sebelum simpan drawer tu, our lil QC ... 
lil Dzakirah check dulu stok dan kira-kira sambil tersenyum-senyum

 Lil Dzakirah tunjukkan stok EBM dia yang banyak digunakan 
sepanjang momma di Korea
Now Dzakirah masih guna stok bulan July 2010

 Tadaaaaa...
Dzakirah bersama her precious EBM
Alhamdulillah...
lil Dzakirah sudah 9 bulan menyusu penuh dengan susu ibu
Thank you Allah...

Post a Comment

ima said... January 19, 2011 at 10:21 AM

Eeee..comelnya tgk aksi Dzakirah posing dpn freezer tu...suka tgk ebm alin masa g trip...saya pun tgh berdebar2 ni utk meninggalkan my precious Darwisyah bila g kursus 1 week nanti...

AQisH said... January 19, 2011 at 10:26 AM

fuhhh..gigih sungguh mommamia ni..mmg akak sgt kagumm..best tgk stok² ebm tu..

AshAnas said... January 19, 2011 at 10:29 AM

seronok sgt bc kisah EBM alin, kisah trevel jauh2, mengepam sentiasa, byk hasil yg dpt... xsabar nk kembali mengepam mcm dulu, hehe...

atie @ ejay said... January 19, 2011 at 10:38 AM

alin best la..
atie nih dh pedih2 nipel ni.
nak buat camana ye

lydzar said... January 19, 2011 at 10:41 AM

alhamdulillah, kalau macam ni semangat mama dzakirah, kompom tercapai penyusuan complete 2tahun ~ntah2 lebih kan?~..insya allah..sangat kaguuuummmmmm

nursalwa said... January 19, 2011 at 10:44 AM

bestnya tgk ebm alin... nikmat sungguh bl dpt tgk ebm kiter mcm tue.. hehehe

Ummi Salsabila said... January 19, 2011 at 1:24 PM

gigihnya akak,travel jauh with EBM..:)

akak pi korea selalu eh.bestnya..admire korea sgt2.nak kim FM jugak...:)

Maslian said... January 19, 2011 at 1:48 PM

Cayalah Alin. Kite salute awak. Mmg awak da best. Bertuah Damia & Dzakirah

ajumohit said... January 19, 2011 at 2:19 PM

tersentuhnya tgk Dzakirah duk dpn susu2 dia tu...comeyy

My LiTtLe MiKhAiL said... January 19, 2011 at 2:23 PM

canteknye deep freezer tu....besar plak tu
brand apa ye? rm? bape liter?

[-suziey-] said... January 19, 2011 at 2:43 PM

haih bestnye la..beruntung dzakirah dpt minum EBM :) rezeki..byk plak tu ur EBM :)

awk nk pos skang ke FM tu..erkk kt next mth baru fly..xpe ke tunggu lama..

ok ni add kt:
433-0-1, jalan 1/132,
gasing indah, 59200 KL

Fathiha Fadzli said... January 19, 2011 at 10:48 PM

sgt kagum dgn semangat u..........:)

sugar*spice*salt said... January 21, 2011 at 2:51 PM

Salam..

I really wanna share something with u..Lepas baca baca ur entry about ur EBM .Belle waktu ni, dah demotivated..sebab susu kurang sangat, dan stok dah habis.Tapi bila tgk semangat alin, belle nak cuba lebih dari 6 bulan( my target)...anyway thanks for sharing ur stories..kalau ada nasihat macam nak cepat bagi susu banyak in shorttime..plss advice...do blogwalking my blog...biasa2 je kita...just nak tambah kawan especially in BF group of mommies....salamss

nieda said... January 23, 2011 at 3:31 PM

murah rezeki dzakirah

LiYaNa said... February 17, 2011 at 2:31 PM

tahniah..sgt teruja tgk ebm yg penuh dlm freezer besa tu..

 
Top