6
Last Saturday, momma and family join Health, Safety & Environment (HSE) committee berkunjung ke Pondok Penyayang Raudhah, di Batu 11 Gombak. Tujuan kami ingin menghulurkan bantuan berbentuk barangan dan sumbangan hasil penjualan barangan recycle yang dikumpulkan daripada seluruh staff Trisystems.

 kaum bapa dan dan anak-anak yang sudi turut serta

 HSE Committee yang sangat komited
good job girl!!!

 Penuh tu satu kereta

 cik abang yang sangat gigih berkerja
thanks dear!!

Bonet kereta pun penuh juga

 Baju-baju, seluar, tudung, telekung etc yang disumbangkan

 Kutipan hasil jualan barangan recycle disampaikan kepada Ustaz Moktaruddin

 Bergambar kenangan bersama Ustaz Moktaruddin dan anak-anak penyayang Raudhah

 Serba sedikit latar belakang ustaz moktaruddin nih. 
Kalo kalian perasan ustaz moktaruddin nih dulu seorang seniman & pelakon
Sekarang seluruh jiwa dan raganya dicurahkan untuk membantu anak-anak yatim yang bermasalah... beliau turut menjalankan kempen selamatkan remaja-remaja yang bermasalah sosial i.e buang bayi, dadah , rempit dll
Semoga usaha ustaz moktaruddin ni diberkati oleh Allah... InsyaAllah

 Antara seruan dan bantuan yang diperlukan oleh Ustaz moktaruddin dari anda semua

 Kempen yang digalakkan untuk disebarkan kepda seluruh masyarakat!!
TIDAK SOLAT PASTI BALA!!! 
JANGAN anak-anak tidak lulus exam kita marah, tapi jika tidak solat, tidak baca al-Quran tidak dimarah!  fikir-fikirkanlah....

jom doa
Bismillahirrahmanirrahim...
"Ya Allah,  ampunkanlah semua umat Islam diseluruh dunia. Hancurkanlah syaitan, iblis, jin kafir dan dajal azazil yang menggoda umat Islam jadi suka zina, judi, arak, hisap dadah, rempit, buang bayi dan lain-lain maksiat. 
Ya Allah, engkau yang maha Berkuasa dilangit, laut, di dunia dan akhirat.
Ya Allah, Engkau tolonglah kembalikan IMAN kepada umat Islam agar umat Islam dapat SOLAT 5 WAKTU dan menbuat ibadah-ibadah lain dan selamatkan kami dari azab kubur dan api neraka.
AMIN!!"

Ajar Fardu Ain, ajar doa, ajar akhlak kepada anak-anak kita supaya mereka terpelihara dari sebarang gelaja sosial yang tidak diingini... 
pesanan ustaz moktaruddin

Alhamdulillah hasrat kami berjaya ditunaikan. Semoga usaha murni kami diberkati dan dapat dicontohi bersama. Jika ada yang berminat untuk menyumbang atau menghantar anak-anak/sedara untuk rawatan boleh menghubungi Ustaz  Moktaruddin di 

Pertubuhan Penyayang Raudhah,
Pondok Penyayang Raudhah,
Batu 11, Gombak,
53100 Selangor Darul Ehsan.
Tel: 013-244 2381 / 017-3441116 (Ustaz Mokhtaruddin)
No akaun maybank : 564221610787
segala sumbangan cek sila tulis di atas nama Pertubuhan Penyayang Raudhah

Post a Comment

Ummi Salsabila said... February 2, 2011 at 8:59 AM

tq for shanring sis..seronoknya kak..nama pondok pun sedap! hehe.

banyak pesanan ustaz moktaruddin.kena jdkan amalan kita..

CERITAKUASN said... February 2, 2011 at 9:34 AM

Saya dah lama tak menziarah ke pondok ini. Dulu kami pernah memberikan kelas percuma buat adik-adik di sana. Alhamdulillah saya sempat mengenali arwah mak long (isteri ustz) dan Pak long (ustz mokhtaruddin). Rindu rasanya untuk kembali menabur bakti buat anak-anak raudhah.

kakyong said... February 5, 2011 at 8:52 PM

Tahniah.. usaha yg sangat2 murni..

Mieja@Amiizaa2001 said... February 7, 2011 at 3:46 PM

salamss alin,

seronoknyaaaaaa dapat menolong anak2 itu....murah rezeki alin+kawan2.....:):)

[senandunghatiku] said... February 8, 2011 at 9:33 PM

Tahniah Alin..berjaya menjalankan t/jwb sosial.Smoga satu hari nanti sy jg berpeluang..

NM said... March 9, 2015 at 11:32 AM

Latest info, kami berkunjung ke pondok penyayayang ini pada 7hb Mac 2015. Tiada lagi kelihatan anak2 yatim. Keadaan tempat nampak semakin daif dan terbiar. Tapi hairan mengapa Ustaz Mokhtar mendakwa bahawa beliau masih memerlukan sumbangan sedangkan tiada lagi anak2 yatim & anak2 asnaf. Harap pihak berkuasa menyisat semula kewujudan pertubuhan ini.

 
Top