10
Alhamdulillah, hari nih Dzakirah genap 10 bulan. Cepat sungguh masa berlalu... Lama momma tak update perkembangan lil Dzakirah. Takpe hari ni anak-anak momma punya hari untuk yamba yamba kat blog momma

 Alhamdulillah Dzakirah sudah 10 Bulan fully breastfeed
Semoga perjalanan penyusuan kami dipermudahkan untuk 1 tahun, Amin! 

Sepanjang 8 - 9 bulan, banyak development yg lil Dzakirah tonjolkan... nak tahu apa dia, jom layan!!

 2x Dzakirah kena tinggal sepanjang momma outstation ke Korea
Balik dari Korea 2nd trip, Dzakirah sudah pandai pegang botol
Suka minum susu ditemani kak Damia... 
5oz susu EBM pasti abis bila mereka minum bersama

Kalo si kakak Damia masa menyusu gemar main curl-curl rambut dia
(tu pasal rambut Damia always curly curly..)

 Lil Dzakirah lebih gemar main-main dengan telinga...

 sejak 8 bulan sangat master merangkak, 
sangat laju dia gerak bila kita kejar... geram jer

 Paling tak tahan sejak 9 bulan sudah pandai panjat tangga...
Pantang lepa, senyap-senyap jer dia naik.. tau2dah sampai atas...
sangat bahaya... masih mencari pagar tangga yg ngam-ngam dgn tanga kami

 Pastu gemar panjat katil momma...
kita duk risau dia jatuh, tapi dia seronok jer panjat
tapi sib baik dia tak berani nak turun semula... 

 Tapi paling seronok tengok Dzakirah panjat playpen dia
Ni memang di buat khas untuk Damia & Dzakirah play around the house
turun naik playpen tu tak menjadi masalah untuk Dzakirah

 Muka bangga setiap kali berjaya panjat ke dalam playpen 

 Sudah ada sebatang gigi sebelah bawah...

 Sudah mandi sungai seawal 9 bulan
Tak takut air... air sejuk Dzakirah selamba jer...

 Sudah pandai sebut Abah dan momma
most of the time sebut Abah
Sangat jelas u
Masa momma di Korea 2nd trip siang Dzakirah asyik sebut abah.. abah
bila malam sebut momma momma...

 Kami masih berbaby wearing.. berat boleh tahan
tapi sudah lama tak timbang...
Alhamdulillah sejak 7 bulan lepas warded Dzakirah sihat & semakin ceria
Semoga lil Dzakirah sihat selalu, Amin!

Post a Comment

Pa'a Wawa said... February 1, 2011 at 10:25 AM

HEhe...samelah.. Iman saya semalam genap 10 bulan. Dzakirah memang tak start solid ye? Bgus! Saya sebab semua bising nak bg makan. geram. bila dah start solid, saya sorg jek pulak yang reti bg makan. pon geram gak.hehee...so, alang2 dah start, kene lah terus bg..

Momma Mia said... February 1, 2011 at 10:28 AM

@ Pa'a wawa - Dzakirah start solid food fully masa 8 bulan. Pantang nampak orang makan mesti nak... takde gamba la sbb selalu momma dia bg mkn takde sapa mau amik gambo... huhu

Yaati Nor said... February 1, 2011 at 10:38 AM

perkembangan yang cepat Dzakirah..sangat aktif yek dia..Alhamdulillah..

ajumohit said... February 1, 2011 at 10:43 AM

hehhehe cepat dzakirah dh bleh sebut momma and abah, adam sebut 'mama tetek' je klu nangis hehehhe....ajar sebut ibu dia x pandai lg...

nursalwa said... February 1, 2011 at 10:59 AM

amboi.. tecik² da mandi sungai... hehehe

nuratikahseman said... February 1, 2011 at 1:34 PM

wah comelnyer dzakirah nih. tembam lak tuh. suma sgt bc entry alin ttg dzakirah. fatih dh start solid food since 6 bln 1 hari. mkn bubur atau nestum sbb mama selalu tak sempat nk wt yg lain...dzakiran mkn apa ye? tembam...nyam nyam..

Maslian said... February 1, 2011 at 6:05 PM

Hehehe alhamdulillah Dzakirah membesar dgn sihat. Dah boleh buat memacam dah. Qarish masih lom dpt merangkak lagi. Tapi takpe dia tgh byk berusaha mencuba. Tapi dah pandai panggil masa since umur 7 bln lg. Klu nak susu siap sebut mamam..hehehe..Seronok tgk anak2 membesar...

Mieja@Amiizaa2001 said... February 2, 2011 at 11:50 AM

comelnyaaaa......makin tembam....kakak pon makin tembam jugak...suka tgk gambar panjat playpen tuh...senyum nampak gigi tomei-tomei...:)

EIJAM'S FAMILY said... February 8, 2011 at 11:57 PM

hai mommamia.. kiter ,mmg geram sungguh ngan rambut si damia tue..cute sgt.. sekejapjerk anak membesar.. pejam celik dah besar..cepat masa berlalu dan kiter pulark makin tua..huhuhuhuh

Ummi Salsabila said... February 9, 2011 at 2:38 AM

rambut aufa pun curly mcm damia...huhu
adam pun suka main telinga bila menyusu..
cepatnya anak2 membesar..
odah belum buat entry 8bln adam.:)

 
Top