14
EBM March 2011
Tolong kira ada brape??

*
*
*
*
*
*
*
*
*

haaa... itu la jawapannya
kurang satu botol utk cukup 200 oz
So kira target bulan March tak capai
Bulan Apr kena pulun lagi...
Currently, lil Dzakirah bakal minum EBM November starting esok...

Anak-anak buah hati momma...
penguat semangat untuk terus berusaha menjayakan penyusuan susu ibu 
kena lebih gigih sebab dah masuk 1 tahun
orang kata dugaannya lebih mencabar... 
apa kata anda???

Post a Comment

lydzar said... April 5, 2011 at 9:56 AM

salah satu dugannnya, bila tetiba susu merudum tak tau sebab apa..dan at last find out yg mama peknen lagi.. aiseh!!! hahaha itu la dugaan mommalydzar kwang3

Faryza said... April 5, 2011 at 10:10 AM

lydzar.. saya pun pernah alami benda saya ngn awak.

nak tny laa.. anak akak minum susu bln nov... akak simpan dalam deep freezer ke?

rose --{@ ibuRafiq @}-- said... April 5, 2011 at 10:16 AM

alin, chest freezer dia takde frost mcm DF ye? sbb DF tu cam kene clearkan frost2 dia la plak kan..

sy plak lain citenye..lepas rafiq masuk 1 tahun..dia mule kurang minum & makan byk..so, menten aje cam biasa..cuma bila tau mengnadung tu la jd cite lain plak..ahahah
same cam lydzar la..eheheh

iela said... April 5, 2011 at 10:25 AM

wah...hebat. Byk jugak stok EBM yer. ;)

PinkGremlin said... April 5, 2011 at 10:30 AM

MommaMia,
Bestnya tengok stock yang banyak tu! Saya pun sedang cuba stock up perlahan-lahan, kata orang sikit-sikit lama-lama jadi bukit. Saya harap dapat la berbotol-botol macam MommaMia! Amin.

Amiizaa2001 said... April 5, 2011 at 10:42 AM

tetap banyak:):)
congrats alin:):)

kiss utk dzakira+damia:):)

Ummi M.I.M said... April 5, 2011 at 11:12 AM

alin.. mcm tu kata x cukup...
alahaaaiiii.. kira dah melimpah2 dah tu...

im proud of you....
caiyurkkkk!!

etiey.com© said... April 5, 2011 at 11:25 AM

alhamdulillah rezeki anak- anak. dah banyak tu

umi said... April 5, 2011 at 4:45 PM

salam alin, tahniah banyakkk sangat dah EBM tu...rezeki anak. Dzakirah baru nak start ambik stok Nov? means ada lagi byk stok la ye? wah..hebat! umi kenal ada sorang mommy ni yg sedang merudum stok EBM nya, just in case kalu alin nak buang stok (kes expired macam hari tu), boleh ke derma kat mommy ni? kesian baby dia..

Mardziah said... April 6, 2011 at 1:50 AM

Sgt jeles tgk EBM u lah... sumber inspirasi.... i'll try my very best to hv EBM like u... even my EBM juz quater fr ur EBM or lesser than tht... tgh motivate diri sendiri...

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said... April 6, 2011 at 8:51 AM

wahhhhhhhhhh sangat teruja melihat susu2 yg banyak ne..mcm boleh jual je hehe

aRniNasiR said... April 6, 2011 at 1:07 PM

bagus la dapat stok banyak2.. tapi kita kena make sure used it wisely. ada kawan saya terpaksa buang dekat 30 botol EBM sebab dah expired. Siram kat pokok bunga ja. Saya yang bukan mengepam ni pun rasa nak menangis tengok.

hezrina83 said... April 8, 2011 at 3:58 PM

dugaan masa mair 1thun takdelah sangat...susu mcm biasa cukup tapi masuk 1 thun 5 bulan makin kurang n bb pedih gla..cek2 rupa peknen lagi=)rupanya..so tulah cabarannya

 
Top