2
Selain membantu dalam masalah keguguran rambut, Zink juga berupaya untuk menghasilkan sperma yang lebih mantap dan sihat untuk lelaki.

Malah, zink sangat membantu dalam
baik pulih luka. Jadi, untuk persediaan pembedahan, selepas pembedahan dan bersalin normal atau c-sec, zink sangat sesuai sebagai makanan tambahan.
ZINC - Metabolik Semulajadi
Zink hadir di dalam semua sel tubuh badan sebagai sebahagian daripada tindakbalas enzim di mana ianya terlibat di dalam pelbagai aktiviti biokimia. Zink perlu untuk tumbesaran dan perkembangan tubuh badan. 
  • Satu tablet membekalkan 100% Nilai Harian bagi zink.
  • Zinc adalah faktor di dalam mengekalkan kesihatan yang baik, dan membantu tubuh badan memetabolismekan karbohidrat, lemak dan protein.
  • Dirumus dengan zink glukonat yang mempunyai bio yang tinggi di dalam bes alfalfa dan barli panggang.
  • Dengan rumusan sayur-sayuran.
Zink Dapat Meningkatkan Daya Ingatan dan Tempoh Penumpuan
Campuran suplemen zink ke dalam sajian bagi mereka yang sedang menuntut di sekolah membawa kepada peningkatan daya ingatan dan tempoh penumpuan.

Berdasarkan penyelidikan awal yang dijalankan di Pusat Penyelidikan Pemakanan Manusia Grand Forks, Jabatan Pertanian Amerika di Utara Dakota, dalam kajian tersebut, kanak-kanak yang diberi zink sebanyak 20mg dalam lima hari seminggu selama 10 hingga 12 minggu mempunyai daya ingatan yang lebih baik dan tempoh penumpuan yang lebih panjang berbanding dengan mereka yang tidak menerima suplemen zink.Kandungan : 120 biji
Aturan: 1 biji sehari
Jadi sebotol zink boleh bertahan sehingga 4 bulan
Berbaloi2kan??Master Azlin Mohd Atan
Call / Whatsapp / SMS : 019-2682709  
Email : azlin.mohdatan[@]gmail.com
COD Shaklee : Shah Alam . Putra Height . Denai Alam . Bukit Jelutong . HICOM

Post a Comment

Intan said... May 19, 2011 at 9:26 AM

Saya mmg pernah makan pil zink Shaklee ni..mmg amaze sgt2..rambut saya tak byk yg gugur lg..smp bibik pun tanya, bila dia sapu2 bilik, x de rambut lg..Then, sy belikan dia 1 botol Zink Pil ni utk dia..

armouris said... May 31, 2011 at 6:07 PM

lagi info tentang keguguran rambut di SIHAT SELALU - Botak, Keguguran Rambut Masalah Keturunan

 
Top