1
Tak sabar rasanya menanti Ramadhan tiba! Tahun ni masuk tahun ke-2 Alin berpuasa sambil breastfeed lil Dzakirah... Alhamdulillah syukur Ya Allah.. Semoga kita masih dipertemukan dengan bulan Ramadahan lagi... 
So menjelang ramadhan ni ramai kawan-kawan yang dah mula topup breastfeeding set mereka untuk keperluan ramadhan. Tak kurang juga yang baru membeli kerana mahu mencukupkan bekalan susu demi anugerah ALLAH itu. Bagi yang masih berusaha mengumpul stok... ayuh gerak gempur!! Berusaha!! Semoga segala usaha anda sentiasa dipermudahkan Allah ~ amin!!.. buat yang masih mencari boleh refer senarai nutrisi penyusuan susuibu di sini.

 - EBM May 2011-
Sesungguhnya dugaan mu semakin mencabar... 
Ya Allah, berikan aku kekuatan & kesabaran
'Ya Allah jika rezekiku masih di atas langit , turunkanlah dan jika ada di dalam bumi, keluarkanlah, jika sukar mudahkanlah, jika haram sucikanlah, Jika masih jauh dekatkanlah.  limpahkanlah kepada kami segala yang telah engkau limpahkan kepada hamba-hambamu yang soleh"

What and how to supplement your diet during Ramadhan?
You should be getting enough protein, vitamins and minerals and more is in fact recommended for you since it is known that certain vitamins such as vitamins C and B are known to be destroyed during stress, pollution or due to consumption of medication and birth control pills.
The surest way to ensure your required daily nutrients are adequate is by choosing high quality supplements that meet or exceed the RDA requirements. Whenever you choose any supplements, be sure to check out its labels for the US RDA. It must be at least 100% of the US RDA or more for vitamins and the combination of calcium, magnesium and phosphorus should be around 60/50/45% ratio because if more, it will not dissolve and be absorbed into your body. Other minerals supplemented should contain 100% of the US RDA.

The supplements recommended to be taken by nursing mothers during Ramadhan, should be:


  • 1. Protein in the form of soy protein, which contains all nine essential amino acids and low in fat and no cholesterol to ensure that you are getting a lot of energy and good production of breast milk; <-- amalkan MINUM ESP SHAKLEE (SOY PROTIN)
  • 2. Multivitamin which contains all the essential 12 vitamins and 7 minerals as mentioned in the table above (not in a liquid form) just to be sure that you are getting all the vitamins and minerals that you need daily; <-- VITALEA SHAKLEE kan multivit menyumbang 12 vit dan 7 mneral yg bdn perlu
  • 3. Vitamin C which provides 500mg sustained release (not time release) and contains 120mg of bioflavanoids for good absorption. This is to help you stay healthy throughout the Ramadhan month and beyond; <-- vitamin C shaklee mmg 500mg sustained release..sebiji =7biji oren..besttt
  • 4. B Complex which works best when it is combined with all the 8 family members of the B vitamins namely Folic Acid, Biotin, Thiamine, Riboflavin, Niacin, Vitamin B6, Vitamin B12 and Panthothenic Acid known for growth, nerve, brain and reproduction functions and control almost all cells activities in your body;<-- BCOMPLEX SHAKLEE complete with all 8 types of B vit
  • 5. Fiber is definitely needed during Ramadhan since we tend to drink a lot of sweet drinks and eat more carbohydrates and less vegetables and fruits and small quantity of plain water, we may experience constipation and fiber aids regularity. It also gives us the sense of fullness and may reduce your hunger pangs greatly especially for nursing mothers, which sometimes can be unbearable. Also if taken first during breaking of fast will help avoid the tendency to over eat; and <-- FIBER UNFLAVORED SHAKLEE kan ada..hehe
  • 6. Energy drink with balanced electrolytes that helps prevent dehydration and provides energy during the day. Do not choose carbonated energy drink and those with high sugar content, as it is bad for you.<--- MINUMLAH PERFORMANCE DRINK SHAKLEE
This article may help you in deciding whether you should consume food supplements during Ramadhan or not. In fact, as a nursing mother, you should start on a food supplement regime if you find that your diet is inadequate in comparison to the US RDA in order to stay very healthy even beyond your nursing period. May you have a blessed Ramadhan!

Source:

1. Nourishing Healthy Children by Dr James Scala (Published by Bruce Miller Enterprises Inc.)
2. How To Begin A Food Supplement Programme by Dr Bruce Miller (Published by Bruce Miller Enterprises Inc.)
** thx to kak cery for sharing

Tak semestinya kena ambil semua ye. ini adalah cadangan keperluan!! KEPERLUAN. Anda yang memilih apa yg anda inginkan!! kawan-kawan boleh ambil nutrisis asas yang mengandungi Vita-Lea, B Complex, Vitamin C dan Alfalfa. namun, untuk mengekalkan hasil yang optimum, ESP dan Performance Drink adalah makanan tambahan yang bagus semasa berpuasa.
*** cadangan suplemen di atas juga adalah sesuai untuk keperluan seisi keluarga bagi mengekalkan tahap kecergasan, mencegah demam/ dehidrasi, mengelakkan sembelit, serta menjaga kestabilan mood semasa berpuasa. so, berbaloi kalau beli sebab boleh makan satu family (^_^)
  1. boleh refer jadual pemakanan suplemen semasa berpuasa di SINI
  2. info dan testimoni nutrisi penyusuan susuibu di SINI
  3. boleh refer kebaikan ESP di SINI
  4. boleh refer kebaikan Performance Drink di SINI
Berminat? 
Call.SMS :: 019-2682709
Email: azlin.mohdatan@gmail.com

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.  

** Testimoni ini adalah pengalaman sendiri dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila konsult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut. 
 

Post a Comment

zaidah said... June 13, 2011 at 8:32 AM

sekejap ajekan alin dah nak masuk blna ramadhan...klu alin tahun kedua..zai alhamdulillah dah masuk tahun ketiga susukan adam...cuma dah tak struggle macam sebelum nie...sebab adampun dah cukup 2 tahun......btw jom gempur...

 
Top