0
Tahukah anda masalah berkaitan emosi juga boleh disebabkan oleh kekurangan vitamin?  Ya, ia bukan saja menunjukkan kesan dari segi fizikal, malah lebih dari itu, bila kita kurang vitamin. Jom kita tengok apa kesan-kesan kekurangan vitamin ni...

Vitamin B Complex
– paling banyak dikaitkan dengan masalah mental dan otak!
 
Vitamin B1
– kurang kosentrasi dan daya tumpuan

Vitamin B3
– tekanan perasaan

Vitamin B5
kurang daya ingatan, stress

Vitamin B6
mudah terasa hati, kurang daya ingatan, tekanan perasaan, stress

Vitamin B12
– kurang daya ingatan, keliru

Asid Folik
tekanan perasaan, gemuruh

Vitamin C
– bukan untuk kulit sahaja, kekurangannya menyebabkan seseorang menjadi tertekan

Magnesium (dalam Ostematrix)
- Kekurangannya menyebabkan seseorang mengalami tekanan perasaan, sukar tidur…

Zinc
- Kekurangannya menyebabkan seseorang mengalami kekeliruan, ‘blank’, tertekan, kurang motivasi, hilang selera makan, kurang kosentrasi.

Jadi bila anda mengalami perkara-perkara di atas, usah risau, anda masih belum gila.. cuma kekurangan vitamin saja...


*Kredit kepada VitaminSemulajadi, Genkimomma

Seminit Tips dari GenkiMomma:
Anda gemuruh untuk menghadapi peperiksaan? Temuduga, maybe?

Ambil beberapa biji B-Complex (rujuk dengan pengedar Shaklee anda!) SEBELUM anda menghadiri peperiksaan atau temuduga terbabit. Anda akan kekal berasa tenang sepanjang peperiksaan/ temuduga nanti. Insya Allah... Jangan risau, B-Complex nie vitamin larut air. Ia akan mengalir keluar dari badan melalui sistem perkumuhan (urin, peluh) dan tidak akan kekal menjadi toksin di dalam badan jika diambil mengikut dose yang dinasihatkan.

Jika di ambil di waktu malam, anda juga boleh kekal stay up tanpa mengantuk jika nak study di tengah malam hanya dengan pengambilan B-Complex nie. Tapi, hati-hati, takut jadi zombie pula (badan tak rasa mengantuk tapi mata dah kuyu!)... Hehehe...

Jom dapatkan...
Berminat? 
Call.SMS :: 019-2682709
Email: azlin.mohdatan@gmail.com

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.  

** Testimoni ini adalah pengalaman sendiri dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila konsult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut. 

Post a Comment

 
Top