2
Minggu lepas one of my cousin bercerita tentang detox, katanya 
"... sejak minum Fiber shaklee terasa kerja pelaburannya sangat seronok, rasa perut lawas giler macam orang seminggu tak membuang..."
Alhamdulillah, its work for her... So ni nak share dengan anda semua jugak info yang sangat best... Bagi yang belum tahu, badan kita ni sentiasa melakukan proses detoxification ye... tapi bila kah waktu nye? Ha.. jom baca, semoga bermanfaat ek... Thanks Adaa for sharing this info.


credit

Jadual tubuh membuang racun:

  • 1. Jam 10-11 mlm ==> malam hari adalah waktu pembuangan zat-zat yang tidak berguna/beracun (detoxin) di bahagian sistem antibodi (kelenjar getah bening). Selama durasi waktu ini, kita harus dalam suasana tenang atau mendengarkan muzik. Jangan sibuk bekerja di waktu-waktu ini.
  • 2. Jam 11 ml - 1 pagi ==> dinihari terjadi proses detoxin dibagian hati
  • 3. Jam 1–3 pagi ==> dinihari proses detoxin dibagian hempedu, juga berlangsung dalam kondisi tidur.
  • 4. Jam 3-5 pagi ==> dini hari terjadi detoxin dibagian paru-paru, sebab itu akan terjadi batuk selama durasi waktu ini. karena proses pembersihan (detoxin) telah mencapai saluran pernafasan, maka tak perlu minum obat batuk agar tidak merintangi proses pembuangan kotoran.
  • 5. Jam 5-7 pagi ==>  detoxin dibagian usus besar, harus buang air, jangan ditahan-tahan... hihihi
  • 6. Jam 7-9 pagi ==> waktu penyerapan gizi makanan bagi usus kecil, jadi harus makan pagi/ sarapan.

Bagi orang yang sakit sebaiknya makan lebih pagi yaitu sebelum pukul 06.30 makan pagi sebelum pukul 07.30 sangat baik untuk kesihatan. So take note yer \o/


Ha.. boleh faham kan.. tuh bahasa nusantara tu, yg penting infonya berguna kan?? kiranya badan kita ni secara alaminya melakukan detoxifikasi time malam... Pastikan kita tidur awal agar badan kita dapat detox sebaiknya...

Kami prihatin \o/


Master Azlin Mohd Atan
Call / Whatsapp / SMS : 019-2682709  
Email : azlin.mohdatan[@]gmail.com
COD Shaklee : Shah Alam . Putra Height . Denai Alam . Bukit Jelutong . HICOM

Post a Comment

adianiez AIDA said... March 20, 2012 at 4:58 PM

very very very good informations ni. tq for sharing. nanti aida nak share and link ke sini ye :) minta izin tuan rumah...

Momma Mia said... March 21, 2012 at 9:15 AM

@adianiez AIDA sharing is caring aida.. sila2 jgn lupa kredit kpd penulis yg asal tu skali

 
Top