0

Bismillahirrahmanirahim...

Hari ni nak share dengan gojes mommies semua tentang “B” for beauty – True beauty radiates from within... Apa yg membantu utk Beauty... Bcomplex... 

 
Fungsi B-COMPLEX ni banyak antaranya...
  • Peranan Utama – membantu dalam pengeluaran Tenaga.
  • Membantu memetabolismekan ~ karbohidrat ||  Lemak || Protein
  • Anti stress
  • Mengurangkan risiko kecacatan kelahiran seperti kecacatan otak dan kecacatan saraf tunjang.
  • Asid Folik, B6 dan B12 membantu merendahkan paras homosisteina dalam darah
  • Perlu bagi urat saraf (essential to initiate nerve transmission).
  • Membantu meninggikan sistem pertahanan badan
Yang peliknya bagi orang yang kurang membaca mereka pasti akan mengeluarkan kata-kata sumbang:
1. B complex buat saya berselera la
2. B complex buat badan saya gemuk la
3. B complex buat saya cepat lapar
Apa yang orang tak faham?
Sebenarnya B complex merupakan SPARK PLUG dalam badan. Ia akan membakar gula (daripada makanan) untuk menghasilkan tenaga. Orang yang mendapat diabetes adalah mereka yang kurang B complex dalam badan sebab itu gula itu tidak dapat ditukarkan kepada tenaga. Rasa lapar atau berselera adalah satu tanda tubuh kita memerlukan gula untuk ditukarkan kepada tenaga.
Bukan nak kata la, saya sendiri tidak gemuk walau kuat makan, (huhu kazen2 selalu kata bela hantu raya.... hehe Nauzubillah, takde) salah satunya faktor menyusukan anak juga membantu... namun ada juga teman saya berisi walau menyusukan anak kerana kebanyakkan makanannya tidak dapat ditukarkan kepada tenaga.

 jom gets BEAUTY dengan Bcomplex shaklee

Tu sebab dalam set Kecantikan (Set D) ada Bcomplex...  Bagi yg nak cantik dapatkan harga terbaik bulan Jun ni daripada Alin untuk anda semua!  sape yg taknak cantik kann ??


Berminat? 
Call.SMS :: 019-2682709
Email: azlin.mohdatan@gmail.com

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Post a Comment

 
Top