4
Bismillahirrahmanirahim...

Salam kecerian di pagi Jumaat... semoga hari ni penuh barakah utk semua & dipermudahkan segala urusan anda.... * hug * Sekadar berkongsi bagaimana nak me"REWARD" anak-anak... Semoga perkongsian kita akan sentiasa mendapat rahmat Allah, InsyaAllah. So anda bagaimana? Do share ek ...

kekadang kami layan movies
ni bukan selalu pun.. kadang-kadang jer...

Kami juga beriadah utk kluarkan peluh-peluh wangi anak-anak tuh..
TAPI...
ni yang slalu kami buat, sejak Damia masuk 2nd semester persekolahan nih...
me"reward" dengan sticker
untuk setiap apa jua kebaikan yang dilakukan

Pink board pilihan Dzakirah manakala Purple pilihan Damia
Pokok tu simbolik maknanya...

Both sangat teruja bila time utk bagi sticker
kekadang siap remind momma lagi
kekadang sendiri cakap one sticker utk diri masing... 
tak caya tuhh cer tengok kat bawah skali tuh....

 Tengok aksi Damia tuh.. 2 thumbs up
TERBAEKKK lagi bagi... 
waktu ni Dzakirah dah tido... so layan jer la aksi dia ek


Setiap sticker masing2 akan tampal sendiri kat board masing2. Biasanya reward diberi apabila mereka melakukan sesuatu yg selalu liat nak buat. cth : minum air masak, lepas minum botol letak kat sinki, makan, tolong mama kemas/amik barang, tidur awal... Alhamdulillah, its always works. Sekarang dah masuk 2 minggu. Cer anda cuba !!

 Sticker-sticker ni semua pilihan masing-masing
momma tunjuk jer, mereka pilih

Ha ni Dzakirah punye...
patut sama byk gak dengan Damia, malah rasa terlebih
tapi sebab suka sangat dengan sticker Dzakirah slalu bawa jalan-jalan sticker dia
pastu dah tak bleh nk lekat
hihihi...

 2 sticker plsss

Post a Comment

QA's ~ mamapapa said... June 22, 2012 at 1:22 PM

u...nk tnya...cmne u tampal semua2 bnda tu kt dinding??sy guna mcm2 tape xlekatla....:(

Momma Mia said... June 22, 2012 at 3:34 PM

@ QA's mamapapa - jgn pakai tape mmg tak tahan lama... dgn cat2 tanggalkan. guna yg ala2 plastesin tu ada yg khas utk dinding... so far tahan lama gak..

selamat mencuba dear

Liza said... June 22, 2012 at 5:33 PM

Cute la cara ni.. Selalu reward dgn mandi kolam jerk. Hehe..

Alin, lama tak jenguk sini. Cam ada sesuatu terpendam.. Maybe rasa segan nak share sbb Liza dah xbf Azfar... Dia allergi teruk bila Liza bf dia. Now, dia hanya minum Isomil. But ESP still minum utk awet muda :)

Momma Mia said... June 22, 2012 at 5:58 PM

@ Liza - huhu best mandi kolam tuh...

la tahzan ye Liza... mkin ada hikmahnya. take it positively yer. insyaallah utk adik Azfar nnti bleh cuba lagi.

 
Top