0
Bismillahirrahmanirahim...
 
Salam penuh tulus ikhlas daripada saya buat semua teman-teman anggun jelitawan yang slalu sudi membaca Blog ini, moga kalian sentiasa dilindungi Allah swt, Amin~ *hugk* Hari ni nak suntik sedikit motivasi Penyusuan buat ibu-ibu ... walaupun Alin dah mencapai penyusuan 2 tahun, penyusuan susibu sesuatu topi yang Alin sangat enjoy & happy untuk sharing... ilmu kan. Mana tahu Allah kurniakan pula rezeki beranak kembar nanti... Ameen ya rab :)


Hati ibu bapa mana yang tidak gembira apabila menimang bayi kembar, tak kira ler 2, 3 mahupun 4 sekali gus. Namun, di sebalik kegembiraan pasti sedikit sebanyak timbul rasa cuak bagaimana mahu menguruskannya - sedangkan seorang pun boleh menyebabkan rumah kelam kabut inikan pula kembar empat kan?

Memang jadi kebiasaan bagi anak kembar, seorang menangis pasti yang lain ikut sama. Begitu juga apabila tiba sakit atau demam, bergilir-gilir bagai diatur-atur. Semuanya ini memerlukan kesabaran, jika tidak keadaan sudah tentu akan menjadi kucar-kacir & stress..

Satu yang always Alin tertanya2 bagaimana ler cabaran penyusuan ibu beranak kembar ni ?! Kita yang anak seorang pun up & down, bagaimana ler yang anak kembar 2 & ke atas tuh kan?? Alhamdulillah ... terjumpa perkongsian dari Blog Kasih Sayang ~ Nor Jannatul

Perkongsian daripada seorang ibu kembar yg berjaya menyusukan sepenuhnya dengan susu ibu kedua2 org bayinya hingga sekarang umur baby 11 bulan. Terima kasih Noor Hidayah atas perkongsian ini... Tahniah !! Sesungguhnya " ... Its POSSIBLE !! "




Subhanallah... begitu rupanya cabaran ibu kembar. Huhuh speechless... tak terkata Semoga pengalaman Hidayah akan menjadi sumber inspirasi buat semua ibu menyusu di luar sana khasnya ibu2 baby kembar :)

Pokok pangkal nak berjaya dalam perjalanan penyusuan kena 
  • UBAH CARA KITA FIKIR !! 
  • Selalu BERSANGKA BAIK DGN ALLAH !!
Setiap ibu/wanita mempunyai susu badan. Allah telah memberikan rezeki susu badan kepada semua ibu... Yakin dengan rezeki Allah dan anggap JIHAD jika pengalaman menyusukan anak menyakitkan, meletihkan, menyusahkan, meSTRESSkan, dll... ~ Prof Muhaya

Post a Comment

 
Top