16
Bismillahirrahmanirahim...


Subhanallah Alhamdulillah Allahu Akbar...
Syukur Alhamdulillah kerana dengan izinNya,  blog ini berjaya untuk diupdate setelah 25 hari kita menyambut Tahun baru 2013... Salam Tahun baru buat semua... semoga Tahun 2013 memberikan lebih kejayaan, kemakmuran, kesihatan dan kebahagiaan buat anda sekeluarga. 
 
Salam Maulidur Rasul ... Mari kita banyakkan berselawat & meningkatkat rasa Cinta terhadap junjungan besar Nabi Muhammad s.a.w dan mengamalkan sunnah Baginda.


Alhamdulillah pembuka tahun 2013 kami dihadiahkan denga berita gembira bahawa kami bakal menerima orang baru... Syukur sangat sbb niat kami untuk menambah ahli keluarga dimakbulkan Alla s.w.t. Anak-anak paling gembira sbb nak dapat adik... Damia siap cakap dalam perut mama  ada 2... Jika ada rezeki kembar seronok kan? Ameen ya rabb

Ramai gak yang share cara nk dapat anak lelaki... In shaa Allah kalo rezeki ada la kan.. kita usaha jer. Doakan yer kengkawan. Salah satu yang sharing utk anak lelaki amalkan doa ni


Bismillahirrahmanirrahim
Maksudnya:
Ya Allah, sesungguhnya kami akan memberi nama anak yang berada di perut isteri kami dengan nama Muhammad (s.a.w.), maka jadikanlah dia untuk kami seorang anak laki-laki dengan hak orang yang mempunyai nama yang mulia ini yakni Muhammad s.a.w..
Doa ini dibaca sebanyak 3 kali dengan meletakkan tangan diperut isteri yang sudah hamil 2 atau 3 bulan... kalo si mak nak bat sendiri pun boleh, adjust jer doa tuh...

Sickness kali ni lebih kurang sama dengan kakak Damain & Dzakirah cuma kali ini hidung cam tersumbat sebelah... doktor kata resdung... So nafas kurang sket... muntah-2 belum lagi cuma angin memanjang... so bila rasa berangin badan makan jer la kerjanya... It works. So andai siapa yang jumpa Alin nampak terlebih gebus tuh... hihi faham-faham jer laa ek. Selain tu utk pregnancy kali ni yang best sebab dapat hamil & akan berpantang 100% dengan shaklee. In shaa Allah. Nantikan sharing alin sepanjang kehamilan kali ke-3 nih nanti ek...

Terima kasih buat semua yang sudi singgah ke blog ni walau blog tak terupdate. In shaa Allah mood online depan pc semakin recover & banyak sangat yang nak alin citekan. Okie kengkawan doakan Alin dimudahkan segala urusan dunia & akhirat sepanjang kehamilan kali ini yer... Its time to go now... take care & have a great day !!! Hug korang ketat2 !!

Luv,
alinalan aka mommaMia
(perlu tukar ke mommaAnak3 ke? hihi...)  
 

Post a Comment

Faizah^Ramli said... January 25, 2013 at 11:19 AM

Tahniah sis...alhamdulillah tmpg gembira...leh amalkan doa ni utk 3rd baby insya allah :)

icE said... January 25, 2013 at 11:20 AM

tahniah alin..
sama la kita, saya 7 weeks(cucumu dr Puteri) :))

Momma Mia said... January 25, 2013 at 11:29 AM

@ Faizah Ramli - Many thanks sis. In shaa Allah doakan kami.

@ icE - Tqsm dear. wahhh congrat Aishah!!! beza seminggu jer kita. Alin dah 8 minggu lebih.

Nieyl said... January 25, 2013 at 11:30 AM

tahniah...:)tumpang gembira..:)

lydzar said... January 25, 2013 at 11:41 AM

congrates alin!!! so happy bila dengar berita berita gembira macamni. take care yer

Cute Mum said... January 25, 2013 at 11:53 AM

tahniah sis... mesti naka2 pon gembira..

eray said... January 25, 2013 at 12:50 PM

tahniah, semoga dipermudahkan. happy sgt!

http://welovesusuibu.blogspot.com/2013/01/cara-banyakkan-air-susu-ibu-100.html

Sidratul Muntaha said... January 25, 2013 at 3:09 PM

congrats beb..
huhuuh..
aku dah agak dah..
lama ko tak update
eheh..
aku tgh cuti lagi sbb dah ade sepasang
tggu la si ara tu request nak adik
baru la bgi
tpi rasanya aqil takde masalah la sbb dia ok je..
take care dear..

Ummi M.I.M.S said... January 25, 2013 at 3:46 PM

tahniah.
jaga diri n baby yer.

Nad MamaZN said... January 25, 2013 at 10:49 PM

Alinnnnn...!!!!
Tahniahhhhhh!!!!!!
Hepinyaaaa saya..!
Hehe..tumpang hepi =)
Tahniah lagi=)

Mazatul Azura Muhamad said... January 26, 2013 at 6:07 PM

I like.. nanti ade geng 'mengepump'..

Sima said... January 30, 2013 at 4:47 PM

Salam.

Tahniah Alin. Moga dipermudahkan semuanya dan ibu serta bb sihat walafiat. Amin. :)

Ummi Salsabila said... January 31, 2013 at 10:13 AM

ASSALAM kak alin

Lama tak singgah sini.sebab lama 'cuti blogging" hehe

Tahniah on your 3rd pregnancy.Take care.:)

Nora Karim said... February 8, 2013 at 12:55 PM

Alhamdulillah... Tahniah... moga dipermudahkan segala urusan...

Cyrus Amiera said... March 18, 2013 at 10:37 AM

alhamdulillah kak.
tahniah tahniah
lama xjenguk blog akak.
mira pon bakal ber-4 tahun ni :))

 
Top