1
Bismillahirrahmanirahim...


Kenapa ada orang tinggi.. ade orang rendah.. sebenarnya faktor keturunan tu tak delah sangat.. terutamanya kepada wanita... nak tahu satu fakta penting, bermula dari kita first period (datang haid) akan berlaku pertumbuhan pesat dalam tubuh kita kan.. termasuklah dalam pertumbuhan tulang..

case perempuan ni, kita mempunyai Peak bone mass ..yang singkat..maksudnye selepas umur 18-20 tahun, tulang dah takkan tumbuh meninggi dah lagi.. jadi, untuk memastikan kita memaksimumkan ketinggian kita, dari awal sebaik period... dapatkan sumber kalsium yang cukup.. (boleh refer guideline yg intake yg alin share semalam ttg recommended daily intake).. tapi untuk orang2 yg dah terlebih umur 20 tu.. 

Adalah penting utk kita pastikan bekalan kalsium kita cukup supaya tulang tak rapuh.. tulang rangka kita ni macam bank akaun.. boleh "withdraw" dan boleh "deposit" ..jika cukup kalsium, ia akan deposit dalam bank rangka kita membentuk tulang yang kuat dan tumpat.. kalo tak cukup.. kalsium dalam bank rangka yang akan withdraw keluar ke dalam darah.. maka makin lompong dan rapuhla tetulang kita..

kalo bank duit.. abes duit boleh la wat loan.. hehe.. kalo bank rangka.. dah abes tulang..nak wat loan tang mana??

Jadi.. mulakan saving anda dengan mendeposit kalsium secukupnya untuk bekalan hari tuaa.. nnt orang jalan tegak..macho.. u all jalan bongkok sabut.. terseret2... bayaangggkannnn ... nak ke ?? Mohon dijauhkan.

Sape2 yang belum tau.. BUY 6 FREE 1 OSTEMATRIX.. fevret semua orang.. PM utk harga superduper jimat bulan ni.

Kredit : MIA 

Post a Comment

nieda said... March 7, 2013 at 4:17 PM

How much alin osteomatrik ni:-)

 
Top