2
Bismillahirrahmanirahim...

Day 2
Seawal kul 10 kami dah bertolak pusing-pusing bandar mencari Muzium Sabah... Memandangkan hari ni masih hari bekerja terpaksa ler kami semua pandai-pandai jalan-jalan sendiri... sebab adik ipar seorang cikgu maner bleh poteng.

Seperti biasa dalam muzium maner bleh bawa kamera kan.. so no photo. Lagipun momma tak lama dalam tu sebab ada tengkorak bagai... ishhh... banyak info tentang sejarah asal usul Sabah tak cover dalam buku sejarah...

Lepas tu gerak g tengok rumah-rumah sabah... ni kene jalan turun dan lalu jambatan gantung... fuh lama tak lalu... ok ler. Anak-anak teruja.



Kagum dengan mak dan ayah mertua yang masih kuat dan semangat untuk menyeberangi jambatan gantung tuh... tabit spring. Abah ler yang tukang tunjuk jalan sebab abah dah biasa datang sabah nih...


Inilah rumah suluk... momma duk diam-diam kat bawah jer...
 Ada tasik yang cantik nih yang mengelilingi pelbagai rumah-rumah etnik di Sabah nih

 Harus posing untuk pregnancy kali nih... 
tak bleh letak besar-besar cukup syarat jer tu utk tatapan pregnancy ke-3 ni...
 ================

Kemudian ke Taman Hidupan Liar plak... kira zoo Sabah ler 
yang ni kene bayar below 3 thn FREE, 
3 thn ke atas kene bayar dlm RM5, 
Dewasa RM10, 
Warga tua 60 thn ke atas FREE 


 Best Fren forever... Damia & Helmie...
Maner2 berdua jer sampai adik Dzakirah naik jeles... ahakss


Inilah rombongan family-family dari Johor dan Shah Alam...
Nampak tak ada budak chomel baju pink yang hover di situ... hihih


Abah yang gagah perkasa... Dua-dua anak dara nak bergayut tengok memerang beraksi...


  Damia yang chomel & dan adik Dzakirak yang kiut & asyik nak bergayut jer...

Bergayut dengan momma plak... bengkok badan momma...

MIL & FIL

ni ler peta taman ni... idak ler besar tapi kalo jalan kaki mau penat giler gak.. 
so naik train jer pusing2... 
tak yah risau dia akan berhenti kat setiap binatang utk bergambar...

=====================

Next station gie soooruuu, semua kelaparan


Bersambung...

Post a Comment

εïзmummyHazaεïз said... April 6, 2013 at 9:05 PM

Alin preggy yeay.. Happy kan. Moga2 dpt boboi hiks..

Momma Mia said... April 9, 2013 at 9:52 AM

@ mummy haza - a'aahh alhamdulillah happy... doa2kan ler ... lelaki perempuan tak kisah asal sihat bb

 
Top