0

Baru-baru ni masa event #ShakleeEffect Sharing ada perkongsian dari Shaklee Family yang menarik perhatian saya. 
Puan Shirley ni tiada sakit diabetis. Tiba-tiba pada suatu hari, selepas makan beliau merasa tidak sedap badan dan terus pergi check doktor di klinik berhampiran rumah beliau. Alangkah terkejutnya beliau apabila doktor memberitahu bahawa kandungan gula dalam darah beliau ketika itu, SANGAT SANGAT TINGGI dan beliau dinasihatkan untuk segera mengambil medication diabetis.
Beliau mencuba atasinya dengan #VIVIX. Selepas seminggu amalkan #VIVIX, bacaan gula beliau turun sehingga 12. Kini selepas sebulan konsisten VIVIX, bacaan gula beliau kembali normal dalam 5++. Rahsia beliau, amalkan VIVIX 3x, 1 Sudu besar sehari. Selain itu beliau juga mengamalkan BCOMPLEX, GLA, OSTEOMATRIX dan VITALEA.
TAHUKAH ANDA?
Jumlah kadar gula dalam darah akan meningkat apabila dipengaruhi oleh MAKANAN DENGAN KADAR KARBOHIDRAT YANG CUKUP TINGGI yang mengakibatkan kadar glukosa darah manusia semakin meluas dan pembuluh darah semakin sempit. Kadar gula darah tinggi merupakan salah satu sebab yang menyebabkan terjadinya masalah penyakit diabetes.

BAGAIMANA VIVIX MEMBANTU??

(1) MENGHALANG PENGHASILAN AGE PROTIEN
     * AGE Protien = Advanced Glycation End Products

AGE protin terhasil secara semulajadi dalam badan kita apabila protien atau lemak bergabung dengan gula dalam darah (glycation). Badan yang sihat normally akan singkirkan sendiri kompaun AGE yang bahaya ni secara semulajadi. Tapi bila dah baaaaaanyak sangat dalam badan ni, yang kita amik dari daging2 berlemak, makanan manis2, makanan2 segera, makanan2 dalam tin, dan macam2 sumber lagi tu, badan kita pun dah tak mampu nak buang semua harmful compound itu.

Fungsi sel-sel badan kita ni akan terjejas dengan pengumpulan AGE Protien ni. Maka, pelbagai penyakit akan "diternak" dengan jayanya seperti Kanser, penyakit Alzheimer, Penyakit Jantung, Diabetes, Tekanan darah tinggi, Gangguan ginjal, Gangguan visual, Stroke serta Gangguan kulit. Badan kita juga akan menjadi cepat tua akibat daripada pembentukan AGE protien ini.

VIVIX terbukti secara klinikal MENYEKAT PENGHASILAN AGE PROTIEN sebanyak 90% berbanding Resveratrol hanya sebanyak 30#%


(2) MELINDUNGI DAN MEMPERBAIKI SEL
Vivix adalah antioksidan yang berkuasa untuk membantu melindungi dan membaiki sel yang rosak.  Jadi, pengambilannya secara berterusan dapat memberi manfaat dalam mengurangkan Metabolic Syndrome yang mengarah kepada penyakit kardiovaskular dan kencing manis yang disebabkan oleh kerosakan gen.


Ramuan Vivix yang terdiri daripada campuran botani yang kaya dengan resveratrol dan polifenol memberi manfaat kepada kedua-dua mekanisma di atas. Campuran unik Anggur Muscadine, Elderberi Eropah, Polygonum Cuspidatum, dan Lobak Ungu menjadikan VIVIX tonik ajaib untuk satu badan. 

Jom atasi diabetes dgn Vivix.


:: Berminat nak order / sertai kami? Hubungi saya ::

Azlin
Call / Whatsapp / SMS / Telegram : 019-2682709  
Email : azlin.mohdatan[@]gmail.com
COD Shaklee : Shah Alam . Putra Height . Denai Alam . Bukit Jelutong . HICOM


Post a Comment

 
Top