5
Ahad 14.6.09, Genap Damia 10 bulan. Tapi momma nk story all yg happening to Damia sepanjang 9 months.
  • Alhamdulillah Damia masih fully BF. Stok EBM Damia skrang pun ok w/pun hari tuh habis stok EBM cair sbb ada org tak tutup pintu freight bawah. Momma + Abah + Damia plak g bercuti. Ermm pendek citer selamat semua stok EBM cair & dibuang... Sedis2. Abah yg tolong buang & cuci botol Damia, sbb momma tak sanggup. Tapi nk mcm, dah bukan rezeki Damia. Pk +ve jer. Semuanya mungkin ade hikmah. So momma pulun habis2san buat stok EBM Damia. Macam2 momma buat & paling best minum air + buah longan. Selain tuh momma kerapkan pumping. Before subuh momma pump, then kat office pump 3x, mlm lepas Damia tido pump 1 x, so total dlm 4-5 kali pump. As of today, stok ade 16 botol. Momma target nk kumpul 50 botol. Wish me luck!!
  • Damia suka sgt makan nasi. Setiap hari at least 2x makan. Nenek rajin buat kan bubur Damia and simpan beku. Momma hanya buat weekend jer.
  • Masa 9 bulan Damia dah start berjinak2 bercloth diaper a.k.a CD. Hehehe enjoy tengok aksi Damia ber CD. So far momma baru beli 3 helai jer, pink, red, purple. Semuanya beli kat SARAKIDS. CD Damia pakai starp. Damia juga dah pandai bukak strap CD. Bahaya2!!! Momma kene cari yg butang punye nih. Kami berCD during weekend sbb momma tak nak susahkan nenek basuh po po Damia.
  • Damia dah tumbuh gigi, sebatang kat bawah. cuba tengok gamba tuh. Hehehe... so far tak gigit momma lagi masa nenen. Good gal sayang!
  • Damia juga dah pandai bubbye & tata.
  • Flying kiss pun dah pandai tapi gaya Damia. Orang biasa guna tapak tangan, tapi Damia guna sebaliknya. She so creative. Maybe dia nk kita sambut flying kissnyer. Nnti momma amik video ek.
  • Damia juga dah start berdiri dgn berpaut apa sahaja. Berani jer.
  • Selain tuh merangkak, she expert now, kira dpt PDH dah. If not dgn ladybug, merata ler Damia bersiar2 satu rumah.
  • Paling best Damia pandai KISS momma.
  • Yang tak best, Damia dah pecahkan bowl besar momma masa ambuse dapur dgn Ladybug walker. Nasib baik momma takde kat rumah. Momma & abah skarang tengah mencari safety door utk dapur & tangga kat umah. Mommies ada input?
  • Lastly, anak momma akan excited sunggguh2 sampai meloncat2 if nampak tempat mainan & mula tunjuk2 suh g sana. Pandai anak momma ni.


Post a Comment

Intan said... June 19, 2009 at 4:39 AM

Alaaaa gebuzzz nyer damia dlm gambar yg pakai CD tu. Rasa nak ku cubit je ;)

Sweet je gambar yg damia kiss alin tu. Bestkan bila anak cium kita...uiii perasaan yg tak leh nak digambarkan!

P/S: Wahhh dah start pakai photoscape gitu. Leh masukkan byk gambar sikitkan alin...baru puas hati ;)

Ummi Salsabila said... June 19, 2009 at 5:26 PM

dah mcm2 mia pndai ye..tp mantain chubby.gewamla..nak geget2 je..

dah pndai kiss momma.bestnye.......;p

asmieyra said... July 28, 2009 at 1:42 PM

pandainya damia..kiss mama dia..huhu..tak sabar nak tunggu anak kis pp kite

asmieyra said... July 28, 2009 at 1:43 PM

jelenyer...momma..nak juga sweet moment gini..huhuhu

Momma Mia said... August 5, 2009 at 5:12 PM

InsyaAllah dear one fine day pasti terjadi.

 
Top