Skip to main content

Posts

Showing posts from September, 2011

Testemoni : Loss 4.5Kg in less than 1 month. Ketahui rahsianya!!

  Tahniah to Cik Areda yang sudah berjaya menurunkan berat badan 4.5kg in less than a month... Mengikut Sue Mohamed , her friend to loss weight dlm 3 minggu jer setelah mengambil LECITHIN + CINCH ... So far beliau hanya turun naik tangga di tempat kerja & mengikut aturan jadual makanan yang disarankan... Tahukah anda?? utk DIET... ASASNYA, anda perlu   DETOKS(Fiber/Herblax)  +  Protein (CINCH or ESP)  +  Lecitin   Tapi jika anda ada kekangan budget memadai hanya PROTEIN + LECITHIN.  Mengapa PROTIEN ?? >> Sbb protien ni fungsi buat rasa kenyang, tingkatkan metabolism dan sesuai utk diet. CINCH mengandungi serat yang tinggi dan membantu untuk rasa kenyang... Ia juga mengandungi nutrisi yang lengkap untuk menjaga kesihatan. Rumusan proprietarynya diperkaya Leucine™ iaitu asid amino yang memberi isyarat kepada badan supaya memelihara otot semasa proses pengurangan berat badan... Dalam kata lain. Leucine dalan CINCH Shake membantu menghilan

Yofer-yofer Hari Raya 2011

Huhu syawal dah abis baru nak cerita tentang hari raya... siapa nak guling2 silakan, momma tak kisah... heheh ni buat tatapan bila berjauhan dari anak-anak & suami... mood kelaut sbb nak kena outstation lagi... huhu yang lepas pun tak sempat nk cerita, tambah satu lagi... Alhamdulillah Raya tahun ini kami sekeluarga beraya di Shah Alam pada Hari Raya pertama & ke-2. Raya ke-3 baru balik ke Muar... Jom layan aksi kami anak-beranak beraya!!  Keluarga besar kami... tema tahun ni "purple"   Sesi bermaafan & beri duit raya   Raya ke-2 dengan nenek & aksi anak-anak Dzakirah syok makan krepek Damia temenung keletihan setelah seharian berjalan raya..  Aksi di Muar Dzakirah sudah pandai main pasir... pantang leper, ada jer yang dibuatnya kat luar... termasuklah cobaan nak makan pasir... Aksi Damia sebelum berangkat pulang dari Muar ke Shah Alam... Makin pandai bergaya kan?? Depan Camera #1

Wajah bersih dari Freckles @ Jeragat

Dulu saya selalu terfikir betapa ramainya orang sanggup mengeluarkan belanja yang besar untuk dapatkan kulit yang cantik dengan mencuba segala macam krim yang berada dalam pasaran. Saya cuma tahu vitamin E , vitamin C dan B Complex adalah antara vitamin yang penting untuk dapatkan kulit yang cantik selain perlunya ESP untuk kulit yang lebih halus dan mulus. Tetapi setelah 11 tahun dalam Shaklee, saya baru benar-benar jatuh cinta dengan GLA. Ditambah baru ini saya pulang beraya dan berpeluang berjumpa adik beradik saya....salah seorang mereka baru menjalani pembedahan membuang hempedu. Maka antara vitamin yang saya bekalkan kepada beliau adalah GLA serta vitamin lain dan panduan yang betul pengambilan setiap vitamin. Tujuan saya bekalkan GLA ialah agar ia membantu menstabilkan hormon adik saya terutama selepas kehilangan hempedu akibat adanya batu kecil. Selepas sebulan mengambil semua vitamin yang saya sarankan, paling jelas kelihatan ialah kulit wajah adik

Testimoni ~ Vitamin E Bantu Hilangkan Parut Jerawat dan Licinkan Kulit Wajah

Kepada customers saya yang masih belum join group khas customers Shaklee di Facebook, jangan lupa inform saya ya! Testimoni ringkas "FANTAS-THE-BEST' vitamin E Shaklee (daripada group tersebut) Nur Adilah Abd Manaf Sy amalkn Set B dan ESP. Mungkin sbb kurang air, alfalfa dlm set b sbbkn muka sy jadi berjerawat. Maka penuhlah mukaku dgn parut2 jerawat...hehe. Alkisahnya, sy tambahkn Vit E dlm aturan supplemt n vitamin2 sy. Selepas 2 minggu mmg sgt ketara kesannya. Alhamdulillah parut mmg hilang sikit demi sedikit. Skrg rasa licin je. Tp tula xde plak terpikir nk snap pic sebelum n selepas...huahuahua. Nak kulit cantik macam Puan Adilah? Satu lagi testemoni by Bonda Sha "sepanjang hari kulit rs gatal2 sbb byk mkn mcm2..lps tu teringat nk try sapu vit E,alhmdulillah dgn izin Allah trus ilng rs gatal...terima ksh,ya Allah..gembira sgt.lps ni mmg vit E kne beli byk2 la sbb nk pecahkn n sapu kt tmpt alergik n muka selain mkn sebiji hari2..."

Bila supermommies & anak gadis menggediks @ rumah bos

Sebelum Syawal berakhir kena upload all cerita raya 2011 buat kenangan nanti... So layan jer gamba yer... jangan rasa nk termuntah lak dengan cerita & aksi raya kami... Kali ni sambutan Raya di rumah bos.. ladies only.. Project Jumaat lepas... Memang havoc & menggediks jer semua... Sib baik bos pun sporting!!! Buat Puan kak Nik, keep in touch tau lepas nih... Terima kasih for all your guidance & support....  Semua supermommies & gadis yang hadir Tuan rumah yang tudung pink tu...  aksi bersama giant strawbery  Happy faces  control ayu...  Turut diraikan bufday gal Mazatul Azura "Selamat hari lahir, semoga panjang umur, murah rezeki, ceria, sihat & success selalu" amin! Handbag-handbag raya untuk ditayangkan

Genius Baby on Board (GBOB) - Sambutan Hari Raya 2011

Rasanya sudah 4 bulan Damia join Genius Baby on Board Playgroup ... Masa class pertama dulu biasa la malu2... skarang ni ikut mood dia... Sesuka nak jumping, dia jumping... sesuka nak baring, dia baring... sesuka nak minum susu, dia akan cakap nak susu... masuk class ke-3 dah tak malu-malu dah skarang ni. Hari-hari kata sok kita g jumping jer ek...  Alhamdulillah... perkembangan Damia skarang semakin aktif. Kira sejak masuk usia 3 tahun ni memang macam-macam pe'el dak bam-bam ni... Bila pagi2 - bangun jer akan cari Adik. siap speaking adik, where are you?? tak pun cari nenek... Speaking you anak momma skarang... Pandai merayu bila nak sesuatu... siap cakap "pleasssssee momma boleh laaaa. okey ek".. Siapa la ajar la.1st time dengar rasa nak guling2 momma tau!! Semakin banyak berkata-kata & bersoal jawap...  saat yg momma tunggukan... utk menguji tahap kesabaran diri, huhu... priceless!! Kaki jalan... Bila cakap nak balik rumah, "alaaa Mia takmo balik mommma...&qu

10 Things I Wish I Knew As A Mom

If you could give new moms or moms-to-be one piece of advice, what words of wisdom would you share? Responded with a wealth of practical (and funny) advice on motherhood, Circle of Moms ranked the most helpful answer on the top 10 tips... What about you?? What say you?? #1 Forget Parenting "Rules"  " Everything you thought you knew about parenting is wrong — it is personalized for each child. – Cynthia Gregory , CGregoryRun #2 Prepare for a Flood of Advice "Be prepared for LOTS of unsolicited advice! Don't get annoyed by it, just expect it. Women love to share what worked for them and share their stories of motherhood even when you don't ask! Just take it with a grain of salt, throw out what advice you don't like and cling to the advice you do!" - Stacey , I’m a Lazy Mom #3 Carve out "Me" Time "Take some "me time" for yourself every day. As a new mom you have a million things to do, and it is hard to see yourself

Jom cantik cara Ayu Raudhah

Cantik semua orang nak cantik kan... semua orang pun nak sihat juga kan,... tapi bagaimana nak cantik tapi sihat???  Jom cantik cara Ayu Raudhah, pelakon jelita adik kepada Rozita Che Wan ini, dalam salah satu tipsnya, mengambil minuman VIVIX daripada Shaklee sebagai suplemen harian beliau.  Antara lain tips-tips yang diamalkan oleh Ayu Raudhah sendiri: Tips kecantikan wajah Membersihkan dan menjaga muka dengan kerap menyapu ais pada muka untuk merawat kulit bermasalah Menjalani rawatan muka dari produk2 yang dipercayai Tips kesihatan rambut menggunakan daun bunga raya Tips kesihatan tubuh badan   menjaga pemakanan melakukan senaman (bangkit tubi 50 kali sebelum tidur) mengamalkan sirap Shaklee (Vivix) VIVIX merupakan tonik anti-penuaan pelbagai manfaat yang sesuai untuk mereka yang menghidapi diabetes, arthritis, gout, dan macam-macam lagi. Mengandungi resveratrol yang dipercayai mampu memperbaiki DNA seterusnya mencegah penua

Tips Fattabiouni : apa nak buat bila stuck dalam traffic jam???!

Sejahtera to all  gorgeous ladies & super mommies!!! Semoga hari ini lebih ceria & lebih baik dari minggu2 lepas... Sesiapa yang datang kerja merempuh traffic jam pagi tadi??? Anda stress?? or anda cool jer??  Tahukah anda di tengah-tengah traffic jam la paling banyak syaitan sebab orang duk mengeluh.. memaki mahupun membebel... bukan semua tapi ada laa... As per sharing dlm TV alhijrah last week from Fattabiouni.com ( Satu Usaha Menyebarkan Sunnah Kekasih Allah ) kalo kita tengah dalam kesesakan lalulintas or diuji dgn road buli, bacalah BISMILLAH sebab ia akan buat anda tenang & akan menjadikan syaitan menjadi sekecil lalat... Tapi jika anda memilih untuk marah2, membebel or mengeluh anda hanya kan membuatkan syaitan membesar... Ni one of sunnah rasullullah tau... cubalah semoga anda lebih tenang dijalan raya atau dimana sahaja anda berada... Selain mendengar Radio, boleh juga memasang CD/Kaset motivasi mahupun bacaan al-Quran mahupun nasyid... anda yang pilih... po

Rahsia Cergas Berpantang dengan Supplement Shaklee

Selama hampir 9 bulan bersama Shaklee, salah satu impian terbesar saya ialah mahu Berpantang dengan Supplement Shaklee.  Kenapa? Kerana saya begitu teruja dengan testimoni my sister and kawan-kawan yang berpantang dengan supplement Shaklee, tanpa jamu. Mula-mula saya sendiri kurang yakin dengan sekadar makan supplement  dalam pantang dah boleh menyembuhkan, menyihatkan dan menyegarkan tubuh selepas bersalin. Namun, setelah melihat dan memantau kawan-kawan yang setia menggunakan Shaklee dari dalam pantang sampai baby dah nak masuk 6 bulan, saya teruja. Lebih-lebih lagi apabila saya membuat pembacaan tentang mereka yang tinggal di oversea yang tidak mengamalkan jamu, tapi mengamalkan pengambilan supplement, membuat saya lebih yakin. Ini sedikit cerita Arnie berpantang dengan supplement.  Walaubagaimanapun, selain daripada pengalaman kurang serasi dengan jamu, berpantang kali kedua ini sangat berbeza dengan yang pertama. Saya lebih bertenaga, rasa lebih sihat, dan kembali l

Jika anda... Mudah stress, kejang, sembelit, keletihan... Ibu mengandung, ibu menyusu, seorang wanita, punya masalah berat badan..

Bagi anda yang mempunyai masalah sembelit, berikan diri anda peluang menikmati kesihatan yang lebih baik dengan Ostematrix Shaklee . Ia sangat membantu kita rasa lawas dan selesa. Selama 3 tahun ostematrix telah diperkenalkan, ia adalah antara vitamin yang paling saya dan seluruh keluarga suka. Ostematrix buat saya bertenaga dan mudah bangun dari tidur. Suami saya akan pastikan ostematrix antara vitamin yang perlu bawa apabila beliau bekerja dan travel atas urusan meeting. Masakan tidak, walaupun tidur jam 12 malam, kita mudah bangun pada waktu yang kita tetapkan untuk bangun. Bagi suami isteri yang bekerja, sangat digalakkan amalkan pengambilan Ostematrix setiap hari. Saya mula jatuh cinta dengan Ostematrix Shaklee 3 tahun dahulu. Masa tu saya mengadu dengan kawan bahawa saya kesian dengan suami saya yang banyak travel oversea yang menyebabkan suami saya keletihan [jet lag]. Maka kawan saya suggest saya berikan suami saya Ostematrix Shaklee kerana kat

Testimoni ~ Zat Besi, Susu Ibu dan Berat Anak yang Ideal

Credit   Breastfeeding anywhere.. everywhere Masih teringat 4 tahun dulu....masa Nasa masih dalam pantang. Waktu tu bulan raya dan saya terlalu excited makan kuih raya dan tat nenas menjadi pilihan saya. Bila makan tidak berpada...dan lupa yang diri tu menyusukan anak....yang merana si kecil la. Perut dia jadi meragam....bila ditanya pada mak bidan, makcik Maznah menjawab, nenas tu tajam...anak memang sakit perut sebab bisa nenas tadi. Lepas tu bidan saya terus berikan beberapa senarai makanan yang saya harus elakkan demi niat nak menyusukan anak. Selain nenas, ikan berduri juga tidak digalakkan . Sebab apa yang si ibu makan anak akan dapat sama bila anak itu menyusu sepenuhnya dengan susu badan ibunya. Memula tu bidan saya tak percaya dengan vitamin terutama melihat banyak botol vitamin yang saya letakkan di meja makan untuk senang saya ambil selepas waktu makan. Tetapi beliau mula percaya apabila berat Nasa naik 2kg setiap bulan sehingga 3 bulan yang pe

Kami kehilangan MakTok'

20 Sept 2011, Selasa - Kami menerima berita bahawa Maktok sudah meninggal dunia. Maktok adalah nenek sbelah abah mia & ira... so maktok merangkap pangkat onyang buat Damia & Dzakirah. Alhamdulillah, arwah selamat dikebumikan di Tanah Perkuburan Felda Nita 2, Mersing, Johor pada 21 Sep2 2011. Semoga Allah mencucuri rahmat ke atas arwah maktok Alfatihah...

Penawar dikala Kepenatan

Bagi mengatasi kepenatan melaksanakan tugas-tugas seharian sama ada di rumah mahupun di tempat kerja, bolehlah jadikan petua yang diajar oleh Rasulullah s.a.w. kepada puteri kesayangannya Saidatina Fatimah sebagai penawarnya. Suatu hari Saidatina Fatimah mengadu kepada suaminya Saidina Ali bin Abu Talib tentang kesakitan pada tangannya kerana keletihan menggiling gandum untuk membuat roti. Saidina Ali berkata : "Bapa kamu telah datang membawa balik tawanan perang. Berjumpalah dia dan mintalah seorang khadam untuk membantu mu." Saidatina Fatimah pergi bertemu bapanya dan menyatakan hasrat untuk mendapatkan seorang khadam bagi membantu tugas hariannya di rumah. Bagaimanapun Rasulullah s.a.w. tidak mampu memenuhi permintaan anak kesayangannya itu. Lalu Baginda s.a.w. pergi menemui puteri serta menantunya itu. Baginda s.a.w. berkata: "Apa kamu berdua mahu aku ajarkan perkara yang lebih baik daripada apa yang kamu minta daripadaku? Apabila kamu berdua berbarin

Kami sekeluarga dipenjarakan

Kami sekeluarga yang dipenjarakan nantikan cerita lanjut kami minggu ini Alhamdulillah anak-anak tak trauma cuma duk asyik nak ajak jalan jer... Good to be back ke Malaysia

Sering demam atau flu? asma? 5 sebab anda perlukan Nutriferon Shaklee

Demam...Selesema..Batuk... virus H1N1, Bakteria, Kuman, Penyakit berjangkit, ... semua ni bukan perkataan baru... Dan apa pula tugas sistem imuniti dalam badan kita? yezzzaaa... bekerja keras melawan musuh2 tu semua.... Orang kata jangan menyerah sebelum berjuang.. betul tak? Dan kalau nak menang dalam perjuangan @ peperangan pun semestinya bergantung dengan kekuatan tentera2 dan senjata2 yang berkualiti . betul tak???  Sebab tu saya kata ...h atta makan supplemen pun pasti once a while kene serang demam, selsema.. betul tak? Cuma kekerapan tu bergantung dengan sejauh mana kuatnya sistem imuniti kita...sejauh mana kuatnya askar2 dlm bdn kita.. Jadi apa kita nak kasi kat sistem imuniti kita ni..takkan biarkan begitu sahaja. Maka mari saya kenalkan Immune Booster ...atau lebih dikenali sebagai Nutriferon.... Jom baca soal jawab tentangnya... (fakta2 dipetik dari shaklee website) Apa itu Nutriferon? >>> N utriferon adalah suplemen yang berfungsi sebaga