Skip to main content

Posts

Showing posts from May, 2009

Bonda’s Day Contest @ SARAKIDS

Bonda's Day Contest!! Syaratnyer and kene ceritakan " pengalaman anda menjadi seorang ibu dan juga anak kepada ibu anda". Credit akan diberi kepada penyertaan yang terdapat kisah “penyusuan/breastfeeding”. Details sila clik kat banner di atas. Pengalaman ku:- Orang kata " the moment a child is born, the mother is also born". Itulah aku. Semuanya bermula dengan pantas. Selepas berkahwin dgn suami tercinta aku disahkan hamil sebulan. Sememangnya kami bersyukur dan gembira dgn rezeki yg Allah berikan ini. Memang kami nak cepat2 dapat anak.... hehehhe... maklum ler usia semakin "remaja" tapi pengalaman sepupu sepapat yg lambat mendapat anak mengingatkan kami agak tak terlalu mengharap. Kami berusaha dan selebihnya berserah kpd Allah. Sepanjang kehamilan alhamdulillah aku tak mengalami alahan yg teruk. Paling kur ang sebu perut jer. Muntah pun seingat aku sekali jer. Aku bersyukur! Mungkin disebabkan aku berjauhan dgn suamiku Allah permudahkan s

Family Holiday - Aksi Damia berholiday!

Continue dr Entry Family Holiday. Kali nih entry khas fokus pada Damia. First day sampai PD, mlm nyer Damia macam panas semacam... Macam nk demam! Udah momma tak bawa any medication Damia (lesson learnt!! gie travel bawa segala ubat in case demam). Mlm tuh kami tuamkan kepala Damia and hope esok Damia akan sembuh! Esoknyer pagi demam Damia dah kebah. Tapi tengah hari jer start panas semula. Plan nk g jln2 terpaksa dibatalkan. End-up kami g bawa Damia g klinik. Mlm nyer Damia still demam + selsema. Kami terpaksa tak ber"air-cond" so that nk kasi Damia berpeluh. Tengok ler aksi anak momma demam. Cian anak momma. Selera mk pun takde sgt. Nasib baik BF ok. Walaupun demam Damia still nak berholiday and buat aksi2, main2 & posing yang best gitu! Semoga sayang cepat sembuh! mmmmmuuuahhhhss!!! we luv u dear!!!

Family Holiday - May 09'

8-10 May 09 => Semperna Mothers Day momma yang pertama, abah bawa kami sefamily bercuti di The Legend Water Chalets, Port Dickson. Sronok you! Our room Double Storey Deluxe Water Chalet upper unit tuh memang best and bleh ler dikatakan 1st class. Tak caya tengok ler gamba kami sefamily berposing. Lets the photo do the talking...hehehe... our family potret !! Photo Tinks by WiddlyTinks.com