Skip to main content

Posts

Showing posts from July, 2009

Vote for Damia!!

VOTE G10!! G10 for DAMIA Caranye mudah jer... ikuti langkah2 berikut : Taip VOTE G10 (untuk Girl)" dan hantar ke entry ni....cuma vote di entry ni je yang akan dikira..... click sini (https://www.blogger.com/comment.g?blogID=32307139944861152&postID=7954932816114238703&isPopup=true) Setiap blogger hanya boleh mengundi sekali sajok k....pengundi berhantu yang tak de blog tak akan dikira.... Undi akan di kira start dari 01hb Aug 2009 - 07hb Aug 2009 (dipanjangkan ok???) Mudah kan??! terima kasih kerana mengundi...

Mama_Aqish GiveAway @ My Cute LiL Prince & Princess

Jeng jeng jeng!! GIVEAWAY from Mama Aqish Syarat-Syarat kelayakan: contest ni dibuka untuk Lil Prince & Princess had umur dari 1 bulan - 2 tahun (yang lahir tahun 2007 - 2009) Sila upload sekeping gambar saje k....& sertakan sekali dengan nama & tarikh lahir anak anda Sila pastikan entry mengenai contest ini dijadikan sebagai STICKY MODE di blog anda & sape yang paling banyak wat komen kat Blog mama ni (tak kira entry mana pun)akan mempunyai peluang cerah untuk menang (kira advantage la).... Bila dah siap, tinggalkan URL link mengenai contest ni beserta nama anda & anak anda di entri ini ..... Contest Start dari 1hb July 2009 sehingga 31hb July 2009 Syarat2 tambahan: 1. Kenapa anak anda harus mendapat award MY CUTE LIL PRINCE @ PRINCESS?? [ Sebab2nya :- My lovely daughter ni so cute dalam apa jua yg dilakukan even masa tido, masa makan, masa nenen, masa main, masa menangis, masa mandi & juga masa dia nk poh-poh. Setiap aktiviti dilakukan dgn penuh pera

Majlis Pertunangan kak Ary

Mingu yg BZ. Lanjutan drp wedding my kazen, next Majlis merisik & pertunangan Kak Ary. Momma idak interframe sbb sibuk bertugas menyediakan meja hidangan for tetamu VVIP, pihak lelaki. Menu2 memang superb. Sodap hingga lupa nk amik gambo. Huhuu... Ni plak gamba anak dara momma beraksi after majlis pertunangan selesai. Suka dia kat umak tok mashudi & nenek Nor nih... Besao... Luas... Best2! Bebas sgt... Ramai peminat nk photoshoot dgn Damia & main sesama. Paling best aksi Damia & Adam. Tengok la dak berdua tuh. So excited to see each other. Geram sgt dak Damia dgn Adam nih. Mata dia besao. Comel sgt! Aunties2 kacau jer Damia nak borak2 dgn Adam.

Muni & Man's Wedding

Lagi coretan wedding of the year! Now wedding my beloved kazen Siti Munirah & Sudirman... What a lovely couple. Majlis start on Friday nite for Majlis Akad Nikah. On Saturday, acara gotong royong sambil menyambut rombongan merisik & pertunangan Along, akak kpd si Muni nih. Huhhu... kira langkah bendul ni. Then on Sunday Majlis persandingan di Dewan kat area blakang Giant batu Caves. (lupa la nama Dewan tuh). Enjoy on the lovely photo during the event. Semoga berbahagia ke akhir hayat dear! Kamilah kazen of the year yg hover2! Yang ni aksi Damia semasa hari bertandang ke rumah lelaki kat batu 12, Gombak. Ni plak aksi momma & abah dgn Damia on the wedding day! Lihatla Damia prefer to sleep in the baby wearing rather than in the stroller.

Lin's & Min's Wedding

Ni coretan khas Royal wedding for my "Tuan Tanah"... hihihi actually Lin is my housemate kat Shah Alam masa zaman momma Tunang dgn Abah until 4 bulan after kawin. Thanks to her momma idak payah berulang from Gombak-Shah Alam. That time there is no "DUKE". Anyway, Selamat Pengantin Baru Lin & Min. Semoga bahagia ke anak cucu. Jangan nakal nakal tau!!

mimiAleeya.blogspot.com ~ Launching GiveAway

Ni entry last minute. Tetiba rasa tertarik to join sbb suke la dgn hasil tangannya. masih sempat kah?? Pada pendapat momma... jeng jeng jeng... kegigihan elmiezlin78 a.k.a Mimi Aleeya mengupgradekan "sampah" kpd kraftangan yang kretif macam hadiah giveaway nih momma tabit spring twet! twet! so kreatip dear so sesuai la berbisnes craft nih. i like !! Keep continue to be more creative... As for ur blog, b/ground - momma suka so lovely & sweet jer. simple & nice, cuma jam kat atas tuh rasanya terlebih size sket, so tutup tulisan kat atas skali tuh... no good! Utk font tu momma no comment sbb terpulang kpd tuan punya blog sbb mimi yg nk mengupdate hari2 w/pun org lain yg akan baca so apa yg nice kat mata mimi just continue jer... momma no problem dear! budak2 kat opis nih nyer tulisan lg teruk daaa. Keep sharing ok! Thanks for having this giveaway! So pada yang lain... jemput terjah ke blog mimi Aleeya nih sungguh kreatif & berbakat orgnya click di sini Tarikh

MommaMia checklist

Important items that is a MUST for me to bring during kluar rumah!!! Baby pouch baby bites - biscuit baby book baby pillow pampers baju + sluar spare minyak telon baby wipes tuala baby frogie fan Travel balik kampung semua dia atas walker moisquito bites frozen baby food warmer baby food spoon Attend team building semua item di atas puting botol susu

MamaPayish GiveAway Contest

"" H.a.P.p.Y B.i.R.t.H.d.A.Y m.A.m.A.p.A.y.I.s.H '' MamaPayish GiveAway Contest bermula pada 20 Julai 2009 hingga 29 Julai 2009. SYARAT2NYA: 1) Terbuka kepada semua blogger yang mempunyai anak lelaki @ perempua n berumur 5 bulan – 2 tahun. 2) Diwajibkan menjadi Follower blog mampayish-onlineshop ser ta add link blog ini dalam blog list anda. 3) Sila tempek gambar di atas sebagai banner di sidebar blog masing2..banner tersebut mestilah di link kepada entry contest ini gune link ni : http://mamapayish-onlineshop.blogspot.com/2009/07/mamapayish-giveaway-contest-sticky-mode.html 4) Sila buat special entry contest ini dan upload 1 keping gambar baby anda sedang memakai cloth diaper (any brand) beserta dialog anak anda bergaya dengan CD yg dipakai . Pada gambar tersebut sila nyatakan: Damia binti Azlan umur 11 bulan ++ 5) Sila jawab 2 soalan wajib : i) kenapa anda harus mendapat mamapayish giveaway ni?? Sepert

The Unique Wedding Photo Contest

Sempena meraikan 4th Anniversary Nazrin & E-car on 2nd July 2009, Ibu Eiymann dgn besar hati menganjurkan " The Unique Wedding Photo Contest " syarat-syaratnya mudah jer.. 1. Open for all blogger. 2. Wajib jadi follower blog e-Car Nazrin & add link blog dlm blog list anda. [Done] 3. Tempek gambo banner di sidebar blog & make sure link to entry contest ni. [Done] 4. Buat special entry contest ni & upload la 1 keping gambo wedding uols yg kome rasa TERUNIK [Done] === Azlan & Azlin === Tarikh Tunang : 18.2.2007 Tarikh Nikah : 07.12.2007 Tarik Bersanding : 09.12.2007 Tarikh Bertandang : 22.12.2007 5. Jawap @ soklan WAJIB Why rasa gambo tuh UNIK Gamba atas tu so UNIK sbb jelas menggambarkan betapa sonoknya kami, cerianya kami selepas bergelar husband & wife... siap baling2 kelopak2 bunga gitu... macam hover jer kan but its ok to be hover2 sbb its our day kan?! Syukur alhamdulillah sesangat segala yg ku rancangkan berjalan dgn smooth nya... hu

Best Mom In the World : Giveaway

Syaratnye mudahjer:- * Kejar seberapa banyak top score komentar bagi mana-mana n3 blog ni. Banyak komen lagi besar peluang anda menang (min 5 comment) * Buat n3 khas tentang giveaway ini di blog anda. * Copy logo diatas dan paparkan pada n3 anda. * Siapkan slogan yang creative. * Anda akan di nilai melalui kretiviti slogan dan keyakinan anda sebagai ibu dan isteri. * Linkkan direct link giveaway blog anda disini dan tinggalkan komen anda ke n3 ini supaya senang saya nak check. TUGASAN ANDA:- 1.Tuliskan karangan bolehker??? ...ehh..bukan...siapkan slogan kenapa saya perlu menjadi " Best Mom In the World".............. (tidak melebihi 25 patah perkataan) ... sbb i'm too in love with my family. There are my heart, my soul and my inspiration to continuously give the best for them. 2. Sertakan gambar terkini anda dan ahli keluarga - My family - 3. Cadangan hadiah sesuai untuk birthday hubby.... Good m

Award Inspirasi - BF

Award ini diberi oleh Shira a.k.a Ummi Anas... sebab sempena bulan breastfeeding sedunia. Shira kasik award ni kat rakan2 bloggers yang telah menjadi inspirasi untuk Shira nak fully BF Anas... Thanks dear! Happy Breastfeeding !! Go go go!!! Nantikan pos mortem mommaMia sepanjang BF journey. Aug ni inysaAllah momma BF Damia 1 year. Banyak cabaran & dugaan, semuanya momma tempuh dgn tabah demi Damia sayang. Alhamdulillah!!! Terima kasih utk suami tersayang, bonda & teman2 blogger yg kenal mahupun tidak. Coretan anda juga sering menjadi inspirasi kpd momma untuk booster milk supply momma. Keep writing & sharing!!

Disaster - Pump rosak??? @#%&^$#!!

Mlm tadi sedang syok2 momma ngepam, tetiba momma dengar pump momma bunyi semacam. Bunyi macam org sesak nafas yg di tarik dlm2, slow2 & terus senyap & tak sedut. Apakah tanda nya itu??!! Adakah sudah masa utk diservice?? Hasil pump baru 3.5OZ. Ya Allah! Takunyer momma sbb lately nih milk supply tengah slow sket, kalo pump rosak ini DISASTER & momma dalam BAHAYA!!! TIDAKKKKK!!! mula la berpk Ya Allah mcm dgn stok anak momma nanti????? Cian nya. Pump AMEDA nih momma baru guna dlm 4 bulan ++. Momma terus bangun & cari balik pump manual AVENT momma masa mula2 dulu. Dengan pump nilah momma berjaya menyusukan Damia until 6 months. After that abah upgradekan service momma dgn kasi pump elektrik sbb nk tambahkan lagi milk supply for Damia. Ya Allah, terasa beza nya yg amat. Dah biasa dgn elektrik pump momma lupa plak bila guna manual nih terasa penat. Dulu masa takde pump elektrik tak pernah momma komplain pump manual AVENT momma nih memenatkan. Smalam betol2 terasa. Arrghh

Damia - 10 Bulan

Today 14.7.09 genap anak momma 11 bulan. So momma nk story mory Damia's development during her 10 months. At age of 10 months, Damia showing off lots of new skills. She starts.... to be more expressive. Looks at her photo. I'm i rite??! pulling herself to a standing position Like to do aksi2 geram faces have her 1st motobike ride heheheh... she's so excited. Tak nak turun. Making frens with a cute guy. like kissing herself when she see how cute she is in the mirror. mmmuuaahh luv u dear! Going to momma office. She tour the whole building without momma. Thanx to all momma frens. Taste a durian, cakes, chocolate. yumyumyum...delicious!! Goyang2 when hear the music Attended English Playshop for Ladies Gigi atas Damia dah kluar 2 batang skali. Total 3 batang. Now gigi bawah punye pasangan pun nk kluar. Most important, Damia is still fully breasfeeding. Alhamdulillah! Ya Allah! Engkau murahkan lah rezeki anak ku dgn susu ibu yg banyak Ya Allah & Engkau mudahkan lah