Tuesday, October 21, 2014

Resepi Smoothie Mudah

Sejak merasa air Mealshakes French Vanilla di Grand Opening Shaklee Home Office di Sunway Pinnacle baru-baru ni semakin jatuh cinta dengan Mealshakes. 

Biasa kami bancuh mealshakes + performance + ESP. Kali ni mealshakes sahaja pun boleh. Bau mealshakes ni sangat sedap tau. Bau french Vanilla. Anak-anak pun suka. Biasa campur dalam susu mereka. 

Ok siapa yang ada Mealshakes dirumah patut cuba resepi ni. Yang tiada boleh rebut promo membeli sambil menyumbang Shaklee Cares beli 3 PERCUMA 1 Mealshakes sehingga akhir bulan Oct 2014 ni. 


Haa, cane. Mudah jer kan?! 
Selamat mencuba. Rasa sekali pasti nak lagii. 

Salam sayang,
Alin

Thursday, October 9, 2014

Jerebu, IPU shah Alam meningkat


Pagi tadi duk monitor index pencemaran udara (IPU) area Shah Alam ni. Dari bacaan 82 pukul 8 pagi meningkat dah ke angka 89 pada pukul 11 pagi tadi. Sure petang ni capai bacaan kurang sihat melebihi 100-200. 

Anak-anak sibuk ajak nak pergi main kat taman. Terpaksa la kurangkan aktiviti luar dan minum lebih banyak air. Susah-susah kita bancuh mealshakes bersama performance drink -- ala2 homemade vitagen gitu. 



Semoga semua sihat ceria hendakNya. Aamin. 

Tuesday, October 7, 2014

4 amalan ibu Imam Ghazali buat ibu-ibu menyusu.

Bismillahirrahmanirahim

Sumber gambar : majalah IMAN


Dengan  nama Allah Yang Maha Pengasih, Maha Penyayang

Surah  Luqman  ( Luqman )
1.  Alif Lam Mim ( hanya Allah yang tahu ).

2.  Inilah ayat-ayat Al-Qur’an yang mengandung hikmah,

3.  Sebagai petunjuk dan rahmat bagi orang-orang yang berbuat kebaikan,

4. ( yaitu ) orang-orang yang melaksanakan shalat, menunaikan zakat dan mereka meyakini adanya akhirat.

5. Merekalah orang-orang yang tetap mendapat petunjuk dari Tuhannya dan mereka itulah orang-orang yang beruntung.

6.  Dan di antara manusia ( ada ) orang yang mempergunakan percakapan kosong untuk menyesatkan ( manusia ) dari jalan Allah tanpa ilmu dan menjadikannya olok-olokan. Merak itu akan memperoleh azab yang menghinakan.


---/

17. Wahai anakku! Laksanakanlah shalat dan serulah ( manusia ) berbuat yang makruf dan cegalah ( mereka ) dari yang munkar dan bersabarlah terhadap apa yang menimpamu, sesungguhnya yang demikian itu termasuk perkara yang penting.

---/


18. Dan janganlah kamu memalingkan wajah dari manusia (karena sombong) dan janganlah berjalan di bumi dengan angkuh. Sungguh, Allah tidak menyukai orang-orang yang sombong dan membanggakan diri.

19.  Dan sederhanakanlah dalam berjalan’(650)  dan lunakkanlah suaramu. Sesungguhnya seburuk-buruk suara ialah suara keledai.”

20.  Tidakkah kamu memperhatikan bahwa Allah telah menundukkan apa yang ada di langit dan apa yang ada di bumi untuk ( kepentinganmu ) dan menyempurnakan nikmat-Nya untukmu lahir dan batin. Tetapi di antara manusia ada yang membantah tentang (keesaan) Allah tanpa ilmu atau petunjuk dan tanpa Kitab yang memberi penerangan.

Semoga anak kita menjadi anak yang soleh dan soleha serta menjadi anak yang terbaik di dunia dan diakhirat. Aamin ya rabb. 

Sunday, September 28, 2014

Buat orang Shah Alam dan sewaktu dengannya, Semua dijemput hadir !!


-------

Related Posts with Thumbnails