Skip to main content

Posts

Showing posts from August, 2012

Mahu menguruskan badan dan membuang lemak yang berlebihan ?? Its time to Shape up, shape up !!

Bismillahirrahmanirahim...   Assalamualaikum sahabat semua... Bagaimana sambutan raya anda semua?? Semoga raya kali ini begitu bermakna buat anda semua... semua dah timbang ker berat masing2... pasti ada yang menyusut beratnya kan semperna Ramadhan.. apa 4 kg?? wowieee...    Tapi tahukah anda ada juga yang dah NAIK MENDADAK  6kg selepas 4 hari beraya "SAKAN" dengan ketupat rendang - macam2 rendang ada; daging ada, kambing ada, kuda pun adaaa. Tak ketinggalan dengan gulai kawah, ditambah dengan kek dan minuman bergas pasti tak ketinggalan masa berkunjung berhari raya... MasyaAllah.   But NO worries Its time to Shape up, shape up !!  I LIKE TO SHAPE-UP !! SHAPE UP... bagi yang mahu menguruskan badan, dan membuang lemak raya yang berlebihan... BERTINDAK SEKARANG !!    Kebaikan program ini ialah ia menjadikan badan lebih ramping dan langsing, lebih bertenaga, lebih berkeyakinan dan meningkatkan kesihatan secara menyeluruh. .. Yang ni produk favourite cust

Buat anda semua terimalah - Kad Ucapan Raya 2012 kami

Bismillahirrahmanirahim...   May Allah (Subhanahu Wa Ta'ala) make "things" easy for us  during this raya celebration & holiday Allah is the best  We r the best  U r the best  Be Productive muslim...   anywhere... anytime InsyaAllah.

Anak dapat kad Raya, momma ada ker?? apa kes??

  Bismillahirrahmanirahim... ahakss momma mode jeles Genius Dzakirah ni kan, ada je peminatnya... Smalam dapat kad Hari Raya dari Teacher Watie, GBOB Class ler teacher nih Kami sayanggggggggggg Teacher hug & kissess mmmuuaaahhsss Selamat Hari Raya  Halalkan segala ilmu teacher yer Maaf Zahir Batin andai Genius Dzakirah  slalu ikut kepala dia jer masa dalam class playgroup Hati-hati pulang beraya di Singapore tuh yer !!

3rd celebration Bufday Damia in Ramadhan

  Bismillahirrahmanirahim...    Alhamdulillah birthday gal yg happy sbb her wish come true...  nak kek princess for her bufday.   Posing ala2 seorang princess  Posing dgn best buddy yang slalu bully kakak Seronok dapat hadiah yg bertemakan princess dari her beloved aunties and nenek Alhamdulillah... seronok tengok she happy sangat siap kata Damia dah besar kan momma InsyaAllah, lepas raya kita celebrate reramai ek  mmmmuuahhhh

Hari ini Damia 4 Tahun

  Bismillahirrahmanirahim...   Alhamdulillah, tepat 8.52am , 13 Sya'aban 1429 bersamaan 14 Ogos 2008, dengan 4-5 kali meneran, Damia selamat dilahirkan. Doktor kata baby kene vaccum sbb kepala dia dah senget sket masa nak lahir. Tuhan sahaja yg tau macam mane perasaan dikala itu… speechless!! dah ler sorang dlm labour room... Alhamdulillah semuanya selamat. Kisah kelahiran Damia boleh rujuk SINI . Alhamdullilah dah 4 tahun kami bergelar mama & abah... syukurnya kerana Allah masih memanjangkan usia setiap ahli keluarga kami. Semoga Allah sentiasa melindungi & merahmati keluarga kami, Amin!! Terasa baru smalam jer Damia berjalan... bermain bedak satu rumah main sembur-sembur dekat muka momma bersama-sama main isap jari dengan momma bertatu art muka adik Dzakirah  hahah.. melampau kan priceless sangat moment2 ni... syukur ya Allah     Doa momma ... "Semoga Damia membesar menjadi anak yang soleha, sihat, cer

COD during musim perayaan Hari Raya ~ Khas buat customer Supermommies

  Bismillahirrahmanirahim... Raya bakal tiba 6 hari lagiii... kemana anda beraya tahun ini?? Buat yang bakal pulang beraya di kampung, berhati-hati yer semasa perjalanan pulang ke kampung. Buat pengguna Shaklee yang teringin nak order lagi tapi risau barang tak sampai, no worries sbb group kami akan menyediakan stok untuk CASH ON DELIVERY utk kawasan-kawasan berikut. Sesiapa yang berminat  boleh hubungi supermommies & set appointment ek... Area JOHOR :: PARIT YUSOF, MUAR ~ 17 - 22 ogos 2012   Area SELANGOR :: SHAH ALAM ~ 23-26 Ogos 2012 Azlin | mommaMia E : azlin.mohdatan@gmail.com FB : http://www.facebook.com/azlin.mohdatan?ref=tn_tnmn HP : 019 2682709 Area PERAK :: KUALA KANGSAR ~ 18-22 ogos 2012   Area KUALA LUMPUR :: KUALA LUMPUR ~ 23-26 Ogos 2012 Puteri Rohayu  | Puteri Email :: puteriyusof@gmail.com FB ::  http://www.facebook.com/puteri.yusof.5 Blog :: http://meandmyvitamins.blogspot.com/ HP :: 016-3447727  

Testimoni penangan Shaklee Collagen Powder

  Bismillahirrahmanirahim... Panas.. panas... Semakin ramai yang teruja dek penangan Shaklee Collagen Powder ni… Fuhhh terbakar dengan perkongsian dari customer dan kawan2 yang dah mencuba ni... Cer uols pun hayati... Terbaru, bagai nak pecah perut & tulang pipi menegang giler bila momma baca perkongsian beliau... Testemoni ketiak hitam dah pudar... ARMPIT.  Beliau punya taknak prasan sendiri siap suruh la mak ngn ayah dia check hahah sbb hubby takde jauh so excited punya pasal.... si ayah siap marah nie ape tunjuk2 ketiak nie… LOL tapi memang best kan baca citer happy dia ni...      Semalam plak akak Masyitah nih sharing "... Sebelum ni, kulit tangan dia ala2 kulit katak puru … Alhamdulillah dengan izin Allah setelah 7 hari penggunaan, KULIT KATAK nya kembali licin… " (sbb faktor aurat maaf, no photo ek, tapi boleh contact beliau utk pencerahan) Perkongsian lain cer terjah bawah tu.. klik photo utk lebih jelas ek... credit credit c

Apakah dream job untuk anak-anak anda?

  Bismillahirrahmanirahim... Hari ni nak citer tentang anak-anak... rindu sangat. Jika anda diberikan pilihan apakah pekerjaan yang anda idamkan untuk anak-anak anda ?? Ianya bukan ler satu paksaan, tetapi doa itu kan senjata mukmin, dan doa ibu makbulkan... Kita sekadar berdoa dan berusahalah yang terbaik, InsyaAllah Allah pasti bantu. Masih ingatkah anda dengan entry post kami tentang Damia & Dzakirah fantasy ?? Kalau tak tau sila ler terjah yer... macam-macam fantasy yang sangat menarik tertarik untuk future dream anak-anak... Ramai cakap jadi doktor tak ada life. Kalo Perempuan not suitable, nanti macam mana nak didik anak bila ada zuriat... tapi dimana ada kemahuan di situ ada jalan.. sebagai contoh Prof Dktr Muhaya Muhammad. Seorang doktor mata, ada anak, waktu anak dia membesar... pasti kehidupan dia juga sibuk, tapi dia berjaya didik anak dia.. menjadi seorang muslimah. Bukanlah bila hidup sibuk bekerja anak terabai kan? Dr zulkifli ada juga sebut da

First Aid Raya MommaMia

  Bismillahirrahmanirahim...   Persiapan balik ke kampung kami tahun ini... Kami akan beraya di Parit Yusuf, Muar Johor... So sesiapa yang berminat nak dapatkan stok secara COD bleh msg Alin yer (019-2682709)... InsyaAllah no worries barang anda tak sampai... Jom tengok apa First Aid kami & mengapa anda juga perlu dapatkan nya.   1. CINCH ENERGY TEA MIX Utk bekalan tenaga sepanjangan pemanduan balik kampung kami pastikan Cinch energy tea mix sentiasa ada di dlm kereta mahupun bag utk bekalan ketika mengantuk... Cinch energy tea mix adalah campuran teh-teh terpilih iaitu Teh eksotik putih, merah dan hijau matcha dipetik dan diadun dengan berhati-hati untuk mewujudkan minuman luar biasa hebat.  Ia dapat meningkatkan tenaga secara semulajadi dan rasa nyaman yang ada UMPH !!  Selamat, peningkatan tenaga semulajadi.  Diminum secara panas atau sejuk.   Flavors - Unsweetened Merupakan alternatif minuman bergula dan kopi terbaik. Peningkatan tenaga segera. B

Get Clean® :: Lembut pada tangan dan mesra pada alam sekitar dgn Dish Wash Concentrate

Kami dah GET CLEAN, anda bagaimana ??!! Jom kita tengok apa citer tentang Dish Wash Shaklee ni... Handal Menanggalkan Minyak pada Pinggan Mangkuk dengan Cucian Tangan Jika kami sering mengatakan yang Pencuci Wangian Pinggan kami lembut pada tangan dan mesra pada alam sekitar mungkin anda berfikiran yang ianya tidak mudah menanggalkan kotoran pada pinggan mangkuk anda.  Tetapi percayalah, anda hanya memerlukan beberapa titisan untuk menanggalkan minyak yang melekat pada pinggan mangkuk anda.  Get Clean Dish Wash ternyata:  •  Lembut pada tangan •  Semulajadi, berasaskan tumbuh-tumbuhan •  Tahan lama kerana kepekatannya •  Menjadikan pinggan bersih berkilau •  Hanya beberapa titisan dapat mencuci timbunan pingan mangkuk di dalam sinki Tahukah Anda? Sesetengah pencuci pinggan mangkuk mengandungi surfaktan yang berasaskan petroleum dan bahan pencuci seperti Diethanolamine dan sodium dedecylbenzensulfonate. Kedua-dua kandungan tersebut boleh mereng

Nak Cantik Dgn Kolagen? Ketahui rahsia memilih Kolagen yang Baik

  Bismillahirrahmanirahim...   Raya lagi 10 hari jer lagi... MasyaAllah cepat sungguh kan masa berlalu?? Apa persediaan anda? Bagi yang ingin kelihatan Cantik pastikan anda dapatkan Collagen Powder Shaklee dan rasai perbezaan nya... Fakta menarik yang anda perlu tahu !! Shaklee Collagen Powder terbukti dapat memperbaiki tekstur kulit wajah selepas menggunakan selama 8 minggu (proven with clinical studies) Semakin ramai yang telah mencuba & happy dengan penangan Collagen Powder Shaklee.   Anda bagaimana ?? Jom kita ketahui rahsia memilih Collagen yang baik. RAHSIA MEMILIH KOLAGEN YANG BAIK 1. Lebih baik pilih dalam bentuk makanan (or cecair) berbanding yg kolagen yg disuntik. Ini utk memastikan sintesis enzim mengoptimumkan serapan ke dlm tubuh badan 2. Pilih size kolagen sekurang-kurangnya 1000 dalton dan ke bawah . Microfine size mmbantu penyerapan yang baik kerana size ini adalah paling optimum diserap oleh sel, maka setiap kolagen yang di ambil up