Skip to main content

Jawapan ~ KACANG SOYA MENGALIH KITA DARI PEMAKANAN SUNNAH

Alhamdulillah setelah bercuti panjang... hari ini hari utk recharge semula apa yang patut... Semoga hari anda lebih ceria & lebih baik hendaknya. InsyaAllah... Buat yang setia berkunjung ke Miakididdles... terima kasih .. nantikan Promo Sept fantas-the-best dengan special gift & diskaun voucher yang menarik hanya dari mommaMia ~ http://alinalan.blogspot.com/

Sedikit berkongsi untuk permulaan hari ini... Memandangkan saya juga mengamalkan Energizing Soy Protein Shaklee dalam diet harian, dan juga menggalakkan ibu-ibu menyusukan anak, ibu hamil serta mereka yang inginkan kulit cantik mengambilnya secara rutin. Jadi, pastilah ada yang bertanya… tentang ‘fakta’ yang dikeluarkan oleh penulis artikel tersebut.

Tahukah korang apakah ciri-ciri kacang soya yang sepatutnya kita ambil?
  • Ditanam secara organik
  • Tidak menjalani proses genetik (non-GMO)
  • Mengandungi 9 asid amino penting
  • Dalam proses pembuatan untuk menghasilkan soya yang mengasingkan, kepingan soya dihancurkan dan dibasuh dengan air, bukan alkohol
  • Bahan anti-thyroid/anti-pertumbuhan disingkirkan
  • Diproses tanpa dipanaskan
  • Ditambah dengan kalsium? (ketika minyak dikeluarkan, ia menjadi makanan berasid – dineutralkan bila kalsium ditambah)
Tetapi kalo ini ciri-ciri yang Kacang soya yang anda ambil... kaji maklumat lanjut berikut:
  • KACANG SOYA TIDAK ORGANIK (menggunakan baja kimia, pestisid, etc) – mengandungi khasiat yang rendah tapi tinggi nitrat. Kandungan nitrat yang tinggi membawa risiko KANSER!!!
  • KACANG SOYA GMO -  lebih murah untuk menghasilkannya, dan lebih berisiko kepada kesihatan pengguna kerana ia menghasilkan toksin!
  • 9 ASID AMINO - adalah penting untuk proses penghasilan hormon, antibodi dan enzim. Kekurangan asid amino perlu ini menjadikan tubuh kita kurang berkesan untuk menjalankan proses-proses penting dalam tubuh.
  • KACANG SOYA DIPROSES DENGAN ALKOHOL – mengurangkan kadar isoflavone hingga 88%! Isoflavone adalah bahan yang mengurangkan risiko kanser. Ia juga penting dalam tindakan hormon dan jisim tulang. (secara ringkasnya,Isoflavone = kurangkan risiko kanser, so kalo kurang isoflavone = risiko kanser meningkat... proses dgn alkohol = kurangkan isoflavone til 88% = maka... risiko kanser meningkat)
  • BAHAN ANTI-TIROID & ANTI-PERTUMBUHAN – menyebabkan fungsi tubuh terganggu dalm meningkatkan risiko kanser.
  • KACANG SOYA YANG DIPANASKAN - merosakkan kandungan proteinnya!
  • KACANG SOYA YANG DIPROSES (DIBUANG MINYAKNYA) – menjadi berasid. Kalsium yang ditambahkan akan menjadikannya neutral semula.

So… jom tengok-tengok dan kaji apa dan dari mana minuman soya korang tu… penting yer!!
Inilah Energizing Soy Protein (ESP) dari Shaklee yang memenuhi kesemua 7 ciri di atas. Harganya agak mahal kerana proses membuatnya begitu rapi untuk menjaga khasiatnya.

Penggemar soya tak perlu risau lagi, bertukarlah kepada ESP, elakkan risiko kanser yang berpunca dari kacang soya yang tidak diproses dengan baik.

Credit 

Berminat? 
Call.SMS :: 019-2682709
Email: azlin.mohdatan@gmail.com

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.  

** Testimoni ini adalah pengalaman sendiri dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila konsult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut. 

Comments